x
x
x
x
x
x
x
x

Schrijf u nu in...

Voor de nieuwsbrief van de NTTO. Ontvang de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over de wedstrijden, de teams en de vereniging in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Gewenst formaat:
*  Naam:
*  Man/vrouw:

*  Bent u lid van NTTO:

*  Leeftijd:

*  In welke bedrijfstak bent u werkzaam:
*  Neem de volgende tekens over:
x

Daar is ie dan!

De hele winter hebben we gewerkt aan de nieuwe website. Niet alleen is de website vernieuwd, ook achter de schermen is de website gekoppeld aan het TRS systeem wat al jaren gekoppeld is aan de sdivisie.nl. Ook de ledenadministratie, de tractoraanmeldingen en de TVM zijn ondergebracht in dat systeem. Dit alles om informatie maar 1 keer te hoeven vastleggen.

Toch zijn we nog niet klaar. De website is al geoptimaliseerd voor mobiele devices maar voor tablets klopt de layout nog niet overal. Ook zijn alle uitslagen en standen van de afgelopen jaren nog niet volledig verwerkt en mist hier en daar nog functionaliteit. Omdat dit weekend de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Wekerom plaats vind willen we jullie toch de nieuwe website geven om de laatste informatie met jullie te delen. De komende tijd zullen we verder gaan om de laatste zaken te implementeren en waar nodig foutjes te verhelpen. Onderaan de hoofdpagina staan ook nog enkele oude nieuwsberichten die als test daar zijn neergezet. Deze worden zo spoedig mogelijk vervangen door juiste nieuwsitems. Alle nieuwe nieuwsitems zijn natuurlijk wel juist!


Nieuwsitems

De nieuwsitems worden geopend in een aparte laag op het scherm. Rechts boven van dat kader is een X te zien. Door hier op te klikken wordt dat scherm gesloten en keer je terug in op de home pagina.


x

Startlijsten Farmstock Stroe bekend

De 4,5 ton sportklasse en de 3,4, 3,6 en 4,5 ton supersportklasse, allemaal Topniveau, rijden voor de Farmstock competitie in Stroe. De startlijsten zijn nu bekend.x

Spetterende show in Ahoy

De editie 2015 van de European Superpull in het Rotterdamse Ahoy had dit keer geen Amerikaanse gast maar met de aanwezigheid van deelnemers uit vele Europese landen was dit met recht een European Superpull! Het nieuwe reglement wat in het buitenseizoen is toegepast was ook hier van toepassing waarbij de full pull lijn op 60 meter lag en de vier besten tussen de 50 en 60 meter zich kwalificeerden voor de finale.


Superstocks

De eerste klasse van de middagsessie was de Superstocks klasse. De tribunes liepen snel vol. Rabbit Gn Mad uit Denemarken had de proeftrek. De tweede run eindigde in mineur voor Corne Rombouts die met een luide knal zijn run voortijdig zag eindigen. Een backfire zorgde er voor dat methanol in het spruitstuk ontbrandde en het spruitstuk deed ontploffen en zocht de luchtdruk een weg naar buiten door de motorkap. Ook Indifferent Deere's run kwam voortijdig ten einde met aandrijfproblemen. De overige deelnemers hadden een full pull. In de finale was Rabbit gone Wild de sterkste en eindigde voor Green Gangster Deere en Rabbit gn Mad.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Rabbit G'n WildFP62.11
Green Gangster DeereFP59.02
Rabbit G�n Mad (DK)FP56.96
Olden Makelaars ZapoFP56.86
HurricaneFP55.20
Zeinstra Newborn DeereFP54.75
Red AlertFP------
Indifferent Deere32.00------
CropShop Six Shooter30.82------

Klik hier voor de foto's

Supersport Trucks

Vervolgens maakte de Keep Moving Orange plaats voor de Keep Moving die al de dieselklasses tot stilstand moet brengen. De rookafzuiging werd aangesloten en de Trucks waren aan de beurt. Met een zware sleepwagen afstelling hadden veel deelnemers moeite zich te kwalificeren voor de finale. Verrasser van vorig jaar Black Sensation kon deze titel niet prolongeren omdat de run voortijdig ten einde kwam door problemen met de achteras. Ook Volvo Titan uit Finland had pech. De koppeling leek niet goed afgesteld waardoor de koppeling niet op het juiste moment aangreep en de fraaie Volvo niet van zijn plaats kwam. De overwinning ging naar Van Vlastuin Agro gevolgd door de verrassing van dit jaar, Van Heugten Transport bereden door Herman de Heus die ondanks de kleinere motorinhoud toch serieus competitie bood.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Team van Vlastuin AgroFP58.16
Team v.Heugten TransportFP56.19
de Manne van Janne49.00------
Mitas Black Sensation (B)48.02------
VDB staalbouw43.64------
Volvo Titan(Fin)2.92

Klik hier voor de foto's

Supersport 4,5 ton

Na een korte pauze werd het programma vervolgd met de 4,5 ton Supersport uit de Farmstocks sectie. De Finse Hot Hunter zette een finale waardige afstand neer maar werd gediskwalificeerd wegens te veel toeren (meer dan 2800 toeren). Ook The Mystery kwam niet tot een finaleplaats, kort na de start viel de buis tussen de turbo en de intercooler onder de tractor uit en kwam de machine tot stilstand. Met drie afstanden boven de 50 meter een finale van drie. De overwinning ging naar White Shadow, gevolgd door Red Impact en Up and Down.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1White ShadowGerard SikesYsselsteyn51,7155,68
2Red ImpactHenri VersluisZijderveld58,3054,99
3Up and DownArjan BloemertPunthorst51,0350,87
4Black MagicGerard HopmansWouw47,46
5PeetersErik PeetersHoeven45,81
6The MysteryMartien van den BergWekerom9,08
7Simply GreenLaurens den BoerMolenaarsgraaf8,00
8Hot HunterVille PitkämäkiFinlanddisk
9BruggemanNiels BruggemanBroeklandHP

Klik hier voor de foto's

Modifieds

De laatste klasse van de middageditie was de Modifieds klasse. Ook in deze klasse geen full pulls. Halverwege de run van Double D stopte een van de motoren er mee doordat de aandriefriem tussen de nokkenas en krukas brak en daarmee de timing verlopen was. In deze klasse vier deelnemers met een afstand boven de 50 meter die in de finale mochten uitvechten wie de dagwinnaar ging worden. The Judge keerde niet terug voor de finale. Intertechno Lambada werd derde, wellicht doordat een motor niet goed mee deed. Whispering Giant sleepte de overwinning in de wacht, voor Double Screamin'.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Whispering GiantFP57.78
Double Screamin'FP56.77
Inter-Techno LambadaFP54.12
the JudgeFP------
MPM Seaside Affair48.72------
Green Monster (D)47.81
Four No Hemi46.42------
Green Fighter45.82------
Clixtar Double D38.75

Klik hier voor de foto's
x

32e uitvoering van de indoor in de IJsselhallen -Middagsessie

Na een periode van relatieve rust was het 24 januari 2015 weer tijd voor het eerste indoor tractor pulling-evenement van het jaar onder frisse omstandigheden. Het materiaal had hierdoor niet zoveel lijden net als het aanwezige publiek. Als altijd vond dat weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaar de 32e editie. Het programma bestond uit een middag- en een avondsessie.

Net als in het voorbije buitenseizoen werden de finalisten beperkt tot minimaal 4. De baan was 70 meter, maar iedereen die verder reed dan 80 meter was automatisch geplaatst voor de finale. Bleef het aantal onder de 4 dan werd dat aangevuld met de beste tussen de 70 en 80 meter.

Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie, Rudy Linthorst


Mini Unlimiteds

Vanwege de sneeuw werd de eerste klasse van de middag sessie een half uur later begonnen. Reden hiervoor was dat er nog teams en officials onderweg waren en ze zo de tijd te geven om rustig naar de start te werken. Op de startlijst stonden 9 tractoren, maar de Duitse Hot Head heeft op het laatste moment moeten afbellen zo bleven er 8 over. De mini uit de USA van de Dingerinks was net op tijd gearriveerd in Zwolle en kon zo de eerste meters maken op een Nederlandse baan. Na een jaar afwezigheid stond de Reny Mission Impossible ook weer op de baan en wist zich bijna te plaatsen voor de finale. Bij de Little Rascal was de turbo verplaatst naar bovenop de motor. Helaas door een losgeschoten turbobuis was de pret al snel over. De Little Bandit werd gereden door Andre van de Ridder en liet merken dat hij niet bang is. Bij zijn debuut pakte hij gelijk een tweede plek. De Gencom Lambada 8 kon niet terug komen in de finale, omdat een lager in de achteras kapot was gegaan. De Gompie liep als een zonnetje, maar kwam ruim te kort om voor een eerste plek in aanmerking te komen. De overwinning ging naar Hella Lambada 9. Was de kwalificatie run nog een onstuimige run, voor de finale had het team een paar aanpassingen gedaan er werd er in stijl voorbij gereden aan de vlag van de Little Bandit.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Hella Lambada 9FPFP
Little BanditFP78.56
GompieFP66.07
Gencom Lambada 8FP------
Reny Mission Impossible69.50------
Exception66.99------
Cat Weazle (D)65.75
Little Rascal4.01------

Klik hier voor de foto's

Light Modifieds I

Na de Mini Unlimiteds was het de beurt aan de Light Modifieds. Behoudens de Duitse Green Monster stonden de overige tractoren wel aan de start en zoals een teamlid in het rennerskwartier zei: het monster slaapt nog. Na de proeftrek van de Ultra-Lite No Limit ging de sleepwagen zwaarder en was het aan de Green Spirit VII om te laten zien of de afstelling goed was. Voor de Green Spirit VII liep het niet goed af, want die kwam naast de baan tot stilstand met een afgebroken linker voorwiel. De wedstrijdleider had genoeg gezien en besloot om de sleepwagen zo te laten staan. Na de Woody Woodpecker kreeg de Keep Moving orange te maken met een klein probleem dat makkelijk te verhelpen was, maar toch een klein half uur in beslag nam. Het lukte uiteindelijk 4 tractoren om de sleepwagen voorbij de 70 meter te krijgen. De 2 tractoren voorzien van een alky motor lukte het zelfs de sleepwagen voorbij de 80 meter te krijgen en daar zal de perfecte balans zeker een steentje aan hebben bijgedragen. De finale werd geopend door de Ultra-Lite No Limit. Na een enigszins moeilijke start en het nodige olieverlies trok Gerard Jonkman het gas iets voorbij de 60 meter dicht om erger te voorkomen. Berrie Boer was de volgende met de Double Screamin' en wist de vlag een kleine 14 meter te verplaatsen al was er niet de fijne balans die we van deze tractor kennen. Zou het de tractoren voorzien van een alky motor lukken om de afstand te verbeteren? Ja dat lukte de Never Satisfied met de fijne balans die we ook al in de kwalificatie run zagen. De Woody Woodpecker was goed op weg totdat de motor het voor gezien hield.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Never SatisfiedFPFP
Double Screamin'FP76.17
Ultra-Lite No LimitFP62.34
Woody WoodpeckerFP60.18
Herbie68.22------
Elkær Metal Boy62.68------
Flash Power61.78------
Brother's Toy58.34------
Green Spirit VIIDiskw.------

Klik hier voor de foto's

Unlimiteds

De afsluitende klasse van de middag sessie waren de Unlimiteds. Die verschenen ten tonele nadat de Light Super Stock Iessel Diesel een run probeerde neer te zetten, maar na 26 meter stortte de motor in. De proeftrek was er voor de Whispering Giant en dat was een snelle full pull. De wedstrijdleider kon niets anders besluiten dan de sleepwagen te verzwaren. Met een verzwaarde sleepwagen mocht de Green Spirit VI het proberen en die reed een moeizame full pull. De sleepwagen bleef in deze afstelling staan en de CliXtar Double D was de volgende en zette een run neer die we de laatste jaren nog niet hadden gezien. Beide motoren klonken als 1 en met gezwinde spoed ging het naar het einde van de baan. Helaas was het net niet genoeg om een plaats in de finale af te dwingen. De Four NoHemi had niet de fijne balans en kreeg niet genoeg snelheid in het geheel. The judge reed de eerste meters met het nieuwe frame, maar kwam door bokken niet veel verder dan halverwege de baan. In de finale wilde de tweede turbine van de Rising Star niet starten en werd dus laatste in de finale. Iwan komt in deze klasse eigenlijk pk's te kort en dus ook voor een podiumplek. Het laagste treedje was er voor de Green Spirit VI. Een treedje hoger eindigde de Whispering Giant. De overwinning ging voor velen misschien wel verrassend naar de Green Fighter, maar sinds de Green Fighter op iets bredere velgen staat kan deze Duitse machine weer meedoen om de top posities.

Zo kwam er rond 15:45 een eind aan de middag sessie en kon er door de teams van de Unlimited klasse rustig begonnen worden met het ombouwen voor de Modified klasse.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Green FighterFP78.48
Whispering GiantFP76.57
Green Spirit VIFP72.48
IwanFP66.22
Rising StarFP------
Clixtar Double D76.77
Four No Hemi76.48------
the Judge43.45------

Klik hier voor de foto's
x

32e uitvoering van de indoor in de IJsselhallen- Avondsessie

Na een periode van relatieve rust was het 24 januari 2015 weer tijd voor het eerste indoor tractor pulling-evenement van het jaar onder frisse omstandigheden. Het materiaal had hierdoor niet zoveel lijden net als het aanwezige publiek. Als altijd vond dat weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Dit jaar de 32e editie. Het programma bestond uit een middag- en een avondsessie.

Net als in het voorbije buitenseizoen werden de finalisten beperkt tot minimaal 4. De baan was 70 meter, maar iedereen die verder reed dan 80 meter was automatisch geplaatst voor de finale. Bleef het aantal onder de 4 dan werd dat aangevuld met de beste tussen de 70 en 80 meter.


Two Wheel Drives

De avond sessie werd begonnen met de Two Wheel Drives en dat was niet geheel volgens planning. De planning was dat eerst Gert Dingerink en Wim Dingerink de degens met elkaar kruisden, maar door de achteras schade werd dat uitgesteld en mochten de Two Wheel Drives eerst het publiek vermaken. Op de startlijst stonden 7 tractoren (auto's). Helaas kreeg Linda Jonkman de CL Coating No Illusion niet geschakeld en kwam daardoor niet op de uitslaglijst voor. Hetzelfde lot was ook de Bad Habit beschoren voor de officiële poging, maar doordat ze de proeftrek wel hadden gereden werden ze wel opgenomen in de uitslag. Als ze de proeftrek niet over hadden gedaan waren ze minstens derde geworden. Nu viel die eer te beurt aan de studenten uit Dronten met hun Rattle 'n Hum. De French and Furious ging bij de 55 meter buiten de baan en eindigde daardoor dus als laatste in de klasse. De Inter-Techno Predator kreeg de motor niet goed aan het lopen en het team vermoedde dat er iets niet in de haak was bij de achteras. In de finale van twee was het de Sledge Hammer die er met de overwinning vandoor ging. Bij de Heart 2 Beat begaf de blowerbelt het zo rond de 35 meter, waardoor een topprestatie uit bleef.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Sledge HammerFP79.42
Heart 2 BeatFP39.63
Rattle and Hum69.36------
Inter-Techno Predator58.97------
French and Furious TWD (Fr)Diskw.
Bad HabitHookp.------

Klik hier voor de foto's

Modifieds

Voordat de Modifieds de strijd met elkaar aangingen werd eerst de strijd tussen Gert en Wim Dingerink uitgevochten. De baan bood meer grip dan tijdens de middag sessie en zorgde ervoor dat beide mini's kort voor de zandbult tot stilstand kwamen. Deze slag werd gewonnen door Wim. De Modified klasse werd begonnen met 2 onstuimige runs van de Rising Star en The Judge. Hierna reed de Black Cat een mooie full pull en bleef de sleepwagen staan. Helaas kon de Black Cat vanwege achteras problemen niet terugkeren in de finale. Willem en Daan Veldhuizen lieten net als in de Unlimited klasse zien dat de aanpassingen van de winterperiode zijn uitwerking hadden. Met een mooie full pull mochten ze zich scharen bij de finalisten. De Four NoHemi kon eindelijk ook 's avonds bij de Modifieds aanhaken, maar helaas werd er aan het eind de witte lijn geraakt en volgde een diskwalificatie. De finale werd geopend door de CliXtar Double D, maar het leverde ondanks een ijzersterke run geen podium plek op. De Double Screamin' werd voor het eerst gereden door Jordi Riezebos en ging gelijk aan de haal met de overwinning al scheelde het niet veel, want laatste starter Whispering Giant kwam wel heel dichtbij. De laagste tree op het podium was weggelegd voor de Rising Star.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Double Screamin'FP89.53
Whispering GiantFP89.41
Rising StarFP78.62
Clixtar Double DFP78.05
Black CatFP------
the Judge76.38------
Green Fighter70.65------
Burning Madness68.57------
Iwan48.60------
Super Kasper35.08------
Four No HemiDiskw.------

Klik hier voor de foto's

Superstocks

Sinds jaar en dag zijn de Super Stocks de laatste klasse. Dit is vanwege het feit dat een Super Stock, naar verhouding, minder lawaai maakt dan de overige klassen. In deze klasse was er de primeur van de nieuwe Maximum Risk en de CropShop Six Shooter. De CropShop Six Shooter moest de strijd staken voor de 30 meter met een gebroken riem voor de ontsteking. De Maximum Risk had verzocht of zij de proeftrek mochten, zodat ze een 30-40 meter konden rijden en daarna de datalogger uit te lezen of alles goed was gegaan. Alleen bij de 40 meter ging het gas niet terug, maar werd het gas erop gehouden. Bij de 70 meter klonk er een doffe klap er verschenen er vlammen onder het kapwerk. De Super Stocks hadden allemaal de eerste 15-20 meter moeite om grip te vinden. Uiteindelijke winnaar Rabbit G'n Wild rijder Henrik Svenningsen vertelde na afloop dat de motor in dat stuk tegen de 8000 toeren per minuut draaide. Rob van der Waal had niet verwacht dat hij met de Terminator zich had geplaatst voor de finale en stond alweer bij de vrachtwagen. Als laatste haakte hij alsnog aan in de finale en pakte de derde plek. Rowan Zeinstra was te laat met op het gas gaan van zijn Green Gangster Deere en stond net voor de 40 meter alweer stil. De Olden Makelaars Zapo pakte met een nette run de tweede plek.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Rabbit G'n WildFP83.25
Olden Makelaars ZapoFP73.18
TerminatorFP70.53
Green Gangster DeereFP37.30
Maximum Risk73.08------
Zeinstra Newborn Deere71.69------
Hurricane70.97------
Silver Bullet60.12------
European Maid48.62------
Agrifac Interaction 2.0Hookp.------
CropShop Six ShooterHookp.------

Klik hier voor de foto's

Tot slot

Zo kwam er rond de klok van 22:00 uur een einde aan de 32e editie van de wedstrijd in de IJsselhallen. Daar waar de laatste jaren de start weinig grip bood gedurende de hele dag was dat dit jaar goed onder controle en kon elke deelnemer goed van de plek komen.

De organisatie zal zeker tevreden kunnen terugkijken op 2 dagen tractor pulling in de IJsselhallen. Laten we hopen dat dit in 2016 een mooi vervolg krijgt.

De volgende wedstrijd is in Sportpaleis Ahoy' te Rotterdam en wel op 7 maart. Net als in de IJsselhallen word er in twee sessie gereden. De middagsessie begint om 12:00 en de avondsessie om 19:00.

Tot dan!!


Klik hier voor de foto's
x