x
x
x
x
x
x
x
x

Schrijf u nu in...

Voor de nieuwsbrief van de NTTO. Ontvang de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over de wedstrijden, de teams en de vereniging in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Gewenst formaat:
*  Naam:
*  Man/vrouw:

*  Bent u lid van NTTO:

*  Leeftijd:

*  In welke bedrijfstak bent u werkzaam:
*  Neem de volgende tekens over:
x

Heet Eext

Het eerste weekend van juli is traditioneel het weekend dat de Grand National afreist naar het Drentse Eext. Al jaren heeft de organisatie patent op zonnig en warm weer. Dit jaar werd al weer voor de 33e maal een wedstrijd verreden in dit kleine Drentse dorpje. Behalve de Light Modifieds verschenen de overige klassen aan de start. Vanwege het warme weer was er besloten om alle klassen met floating finish te verrijden, omdat de motoren niet of weinig kunnen afkoelen voor de finale.

Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie, Rudy Linthorst


Two Wheel Drives

Na jaren van afwezigheid mochten de Two Wheel Drives weer aanhaken in Eext en ze mochten ook het spits afbijten. Door schades stonden er maar 6 van de 9 teams aan de start. Om 10:55 was het de Inter-Techno Predator die als eerste de ketting strak trok en de afstelling van de sleepwagen mocht testen. Alles stond stil bij 97.39m en de wedstrijdleiding besloot om de sleepwagen in deze afstelling te laten staan en Inter-Techno Predator zou zijn run overdoen. Of dit een goede beslissing was zou aan het eind blijken. De Sledge Hammer zou als eerste een officiële afstand laten noteren en het werd geprobeerd over rechts en dat bleek niet de juiste kant, want er werd bij de start geen balans gevonden en iets voorbij de 80 meter stond alles stil. Cloud Nine was de volgende en reed bijna 10 meter voorbij aan de Sledge Hammer. Bad Habit was de volgende en al redelijk snel staken hier ontstekingsproblemen een stokje voor een topprestatie. De Heart 2 Beat ging een kleine 5 meter voorbij aan de Cloud Nine en nam zo de leiding over van Cloud Nine. Linda Jonkman was met de CL Coating No Illusion de volgende en ze was goed op weg totdat de motor er iets voorbij de 90 meter het voor gezien hield. Laatste starter was de Inter-Techno Predator die zijn proeftrek over deed. Ze kwamen een heel eind, maar moesten toch een kleine 3 meter toegeven op leider Heart 2 Beat en een kleine 4 meter op hun proeftrek. Het kan soms dus verkeerd uitpakken als je je proeftrek overdoet, want in dit geval verspeelde de Inter-Techno Predator een overwinning. De schade bleef echter beperkt tot een 2e plek.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Heart 2 Beat96.56------
2Inter-Techno Predator93.75------
3Cloud Nine91.34------
4CL Coatings No Illusion91.19------
5Sledge Hammer81.57------
6Bad Habit52.91------

Klik hier voor de foto's

Superstocks

De Super Stocks waren de volgende klasse. Na 4 afzeggingen stonden er 10 Super Stocks voor de sleepwagen en doordat de Two Wheel Drives (volgens een aantal) wel erg snel klaar waren verliep deze klasse niet geheel volgens de startlijst. In Eext stond de nieuwe Wildcat 2 ook in het rennerskwartier, maar waarschijnlijk zorgde een probleem met de turbo's ervoor dat de sleepwagen niet echt van zijn plek kwam. De proeftrek was er voor de Olden makelaars Zapo en die stond stil bij 102.25m. Ook nu besloot de wedstrijdleiding om de sleepwagen in deze afstelling te laten staan en de Olden makelaars Zapo zou terug komen. De Terminator gereden door Rob van der Waal zette de eerste officiële afstand neer. De Maximum Risk gereden door Jurrian Dekkers kwam voorbij de 100 meter tot stilstand een afstand die lange tijd de te kloppen afstand zou blijven en uiteindelijk het laagste plekje op het podium zou opleveren. In de officiële poging ging de Olden makelaars Zapo een kleine halve meter voorbij aan de afstand van de Maximum Risk en pakte daarmee de overwinning. Al kwam de Zeinstra New Born Deere ditmaal gereden door Rowan Zeinstra er gevaarlijk dicht bij in de buurt. Rowan kwam 7 centimeter te kort om ervandoor te gaan met de overwinning.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Olden makelaars Zapo105.95------
2Zeinstra Newborn Deere105.88------
3Maximum Risk 105.49------
4Hurricane102.97------
5Green Gangster Deere98.14------
6European Maid93.50------
7Terminator91.84------
8BO Motor-Oil Incredible Deere87.85------
9Silver Bullet41.41------
10Wildcat 20.01------

Klik hier voor de foto's

Modifieds

Als volgende klasse stond de Modifieds op het programma. Om verschillende redenen moesten de Alligator en Eager Beaver zich afmelden voor de wedstrijd in Eext. De aanwezige teams maakten er op de baan een mooie strijd van. Hans Kramer moest hard remmen om niet rechts buiten de baan te raken, maar verloor die strijd en dan rest er niets anders dan een diskwalificatie. De mannen van de Judge kregen te maken met problemen met de bus en moesten met een sleeptrekker de laatste 3km naar het wedstrijdterrein gesleept worden. Op de baan ging het beter met de twin Griffon al kwamen ze 6 meter te kort om plaats te mogen nemen op het podium. De Rising Star kreeg te maken met groeiende wielen. Na de run van de Rising Star bleek de Keep Moving Orange een probleem te hebben en werd het muzikale intermezzo naar voren gehaald, zodat de bemanning van de Keep Moving Orange het probleem konden verhelpen. De Burning Madness werd voor het eerst tijdens een puntenwedstrijd gereden door Eugene Harmsen, terwijl vastte rijder Danny Boshoven vanaf de zijlijn toe keek. Het podium werd gevormd door Whispering Giant (eerste), Inter-Techno Lambada (tweede) en Double Screamin' (derde).


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Whispering Giant97.61------
2Inter-Techno Lambada96.69------
3Double Screamin' 95.29------
4The Judge89.33------
5Rising Star88.83------
6Black Cat86.99------
7Clixtar Double D77.03------
8Burning Madness71.79------
9Super Kasper55.76------
10MPM Seaside AffairDiskw.------

Klik hier voor de foto's

Mini Unlimiteds

Na de Modifieds was het de beurt van de Mini Unlimiteds. Aan de start verschenen alle 13 deelnemers. Het zat de Cloud Nine in Eext niet mee, want de koppeling weigerde dienst zodra het gas onderin ging. Even daarvoor had Wim Dingerink de Hella Lambada IX de sporen gegeven en door heel kort langs de linkerlijn te rijden net niet voorbij de 110 meter te komen. The Challenger was ook weer van de partij, maar ook nu gooide de blowerbelt weer een beetje roet in het eten. Nu liet de gele coating los, maar de belt zelf leek heel. Het was goed om Erik van Asselt weer achter de pedaaltjes te zien van The Riddle. Met een mooie bekeken voorzichtige run pakte hij de derde plek. Een na laatste starter Gert Dingerink en de Gencom Lambada VIII trok het gas dicht nadat hij ruim voorbij de 100 meter was. Bij de prijsuitreiking verklaarde hij dat hij nooit het gas zou dichttrekken, maar vanwege het warme weer en een bijna zekere tweede plek hij geen grote schades wilde rijden door volle bak door te gaan en proberen zijn broer Wim te verslaan.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Hella Lambada109.63------
2Gencom Lambada 8104.59------
3The Riddle100.46------
4Little Bandit92.46------
5Reny Mission Impossible90.92------
6Vampire85.93------
7Exception72.86------
8Butter Let's Try67.53------
9Backdraft60.48------
10Little Rascal59.62------
11Gompie46.83------
12The Challenger45.42------
13Poker Face0.32------

Klik hier voor de foto's

Prostocks I

Vlot werd er verder gegaan met de Pro Stocks. Helaas waren er 3 afzeggingen bij de Pro Stocks, zodat er 11 tractoren voor de sleepwagen verschenen. Onder hen voor de eerste maal dit seizoen de Rough and Tumble en ze hadden ook nog de proeftrek. Doordat de start misschien niet de beste grip bood en misschien dat de sleepwagen niet makkelijk aan het rollen kwam werd het gas dichtgetrokken na 23.08m. Tweede starter Extreme Temptation ondervond hier ook hinder van en trok na 4.07 al het gas dicht. Dit helpt een wedstrijdleider totaal niet, vandaar ook dat er nog steeds een proeftrek gold voor Rocky. Dit was na een moeizame start een run waar de wedstrijdleiding wel wat mee kon, want het geheel stond stil bij 93.71m. Besloten werd om de sleepwagen te laten staan en Rocky liet deze afstand vervallen en zou nogmaals aanhaken. Wat opviel is dat alle Pro Stocks moeite hadden om weg te komen en de sleepwagen aan het rollen te krijgen. Lukte dit dan kreeg je bij de 15-20 meter er een dosis grip bij en ging menig tractor sky high. Dit zorgde er zelfs voor dat Edward Beukeveld bij zijn poging met de Snoopy bij de start achterom keek van sleepwagen kom je ook mee? Aan het eind van de klasse hadden de mannen Duijn de zaakjes het best voor elkaar en gingen ervandoor met de overwinning. Tweede werd de HyTec Red Neck en derde werd de Neighbours Nightmare.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Next Sensation100.34------
2HyTec Red Neck98.09------
3Neighbours Nightmare97.36------
4Rocky96.02------
5Snoopy95.90------
6Extreme Temptation87.48------
7DPP Rednex84.49------
8Bad Boy's Toy69.22------
9KAWE Runaway Deer58.02------
10Rough and Tumble45.25------
11Blue HazardDiskw.------

Klik hier voor de foto's

Unlimiteds

De laatste klasse van de dag was de Unlimiteds. Alle 7 deelnemers stonden klaar in het parc fermé. De proeftrek was er voor de Rising Star en die stond stil bij de 102.68m. De wedstrijdleiding durfde het wel aan om de sleepwagen in die afstelling te laten staan, maar de deelnemers zagen liever dat de sleepwagen ietsje zwaarder ging. Wat uiteindelijk ook gebeurde. Hierna was het de CliXtar Double D die de nieuwe afstelling mocht testen en stond stil bij 76.34m. De sleepwagen bleef nu echt in deze afstelling staan en de CliXtar Double D liet de afstand ook staan. De MPM Seaside Affair bleef nu ver van de witte lijnen en stond halverwege de 90 meter stil. De Green Spirit VI reed er een kleine meter aan voorbij. De Komeco Simply Irresistible ging goed van start, maar zo rond de 30 meter brak de gasstang van de linker motoren en op halve kracht kom je niet ver. De Inter-Techno Lambada kende ook zo zijn problemen, want het surplus aan vermogen kon niet overgebracht worden op de baan en zorgde voor zowel links als recht voor groeiende wielen. De Whispering Giant had een mooie run, maar kwam echt flink te kort om zich te kunnen mengen in de strijd om een podium plek. Laatste starter Rising Star liet andermaal zien dat de proeftrek van hen lang zo slecht nog niet was, want de leidersvlag werd een kleine 80 centimeter verzet en pakte zodoende een mooie overwinning in de Unlimited klasse. Tweede werd de Green Spirit VI gevolgd door de MPM Seaside Affair.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Rising Star96.85------
2Green Spirit VI96.09------
3MPM Seaside Affair95.63------
4Whispering Giant91.14------
5Clixtar Double D76.34------
6Komeco Simply Irresistible73.92------
7Inter-Techno Lambada69.75------

Klik hier voor de foto's

Tot slot

Zo kwam er rond de klok van kwart voor 5 een eind aan een warme dag in het Drentse Eext. Het was eigenlijk nog de bedoeling om de KAWE Runaway Deer een test run te laten maken, maar een defecte Keep Moving Orange zat dat er niet meer in. Komend weekend staat de Beach Pull op strand Nulde op het programma. Op vrijdagavond beginnen we om 18:00 en aan de start verschijnen klassen uit de Grand National, National, Farm Stocks en Trucks. Op zaterdag beginnen we om 15:00 en aan de start verschijnen klassen uit de Grand National, National en Trucks. Tijdens deze dag word er ook gereden voor het Euro Cup klassement. Tot dan!!


Klik hier voor de foto's
x

Powerweekend Made zondag

Na een korte nacht en dito regenbuitje werden zondagochtend de banen bewerkt om met dag drie van het Powerweekend te beginnen. Onderstaand een korte impressie van deze derde dag.
Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie, Jeannette de Vries

Devils Power mocht na de overwinning in de Light compact diesel klasse het hoogste treetje bij de Wall of Fame betreden. En na een spannende strijd ging de grootste prijs in de compact diesel klasse naar Risk 2. De Euro Challenge 3,6 ton Super-Sportklasse was met elf deelnemers een lust voor oor en oog. De Nederlandse Proud Eagle bleek na twee pogingen de verste afstand gereden te hebben.Bij de 4,5 ton Super-Sportklasse Euro Challenge wisten de drie Deense deelnemers de overige Europeanen achter zich te laten. De hoofdprijs was voor Dennis Nielsen met zijn Blue Dream. Als laatste waren op baan 2 de Light Superstocks aan zet. Van de vier was het Iessel Diesel die met overtuiging won. Ondertussen streden diverse standaardklassen op baan 3 en werden er op baan 1 drie Euro Cup klassen verreden. Aangezien er wegens de regen en de baanbewerking een uurtje later werd begonnen werden de Light Modified en de Prostock klasse met floating finish gereden. Bij de Light Modified ging het er voor een aantal teams pittig aan toe. Een aantal verliet met heel veel huiswerk de baan. Andere deelnemers maakten er een hele toer van om zo ver mogelijk te komen, dit zorgde voor een paar spectaculaire runs. De afstand van 109,31 voor winnaar Wicked Screamer zorgde voor tevredenheid over de sleepwagenafstelling. Met de complimenten daarvoor! Voor een aantal teams in de prostock klasse was het een extra korte nacht geweest. Na veel nachtelijk gesleutel stonden vijftien Euro Cup deelnemers klaar voor de strijd. Lady Green en Rocky ontbraken in het rijtje prostock deelnemers. Voor hen had de wedstrijd op zaterdag te grote schade tot gevolg. En bij Dieselross is het lek ook nog niet boven, Gert Stessens kon opnieuw niet aanhaken.Vanaf de flink gevulde taluds zag het publiek opnieuw hoe dicht de resultaten bij elkaar zaten. Voor Neighbours Nightmare had de nachtelijke reparatie goede gevolgen voor de puntenstand, het team eindigde als vierde. Next Sensation mocht als winnaar van het brons haar naam op de Wall of Fame noteren. Vanwege de floating finish lag de lat bij 110 meter. John Deere 2 stopte daar 3,18 meter aan voorbij. Caesar eindigde nog 2 centimeter verder. Ondanks dat het van Matti Herlevi niet hoefde kregen we een superfinale. Nadat de 'Made in Made' Blue Hazard een mooie demo voor het thuispubliek had gereden werd de strijd in het voordeel van John Deere 2 beslist en bleef er voor Caesar het zilver. Ondertussen was het tijd voor de zeven deelnemers in de Heavy Modified klasse. Het was een mooie afsluiter, waarbij het ene team een bandenwissel toepaste tussen de proeftrek en het opnieuw rijden en de ander zes plekken opschoof in startvolgorde. Voor Inter-Techno Lambada was de nacht ook kort. Een raar tikje vanuit de achteras zorgde voor veel werk. Een deel daarvan werd s nachts in Zwolle gedaan, en 's ochtends in Made weer in elkaar monteren. Toch lastig als je niet al je vertrouwde materialen en gereedschappen om je heen hebt. Maar al het werk loonde: opnieuw een overwinning voor Team Lambada.


Light Compact Diesels


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Devils PowerF.P.85,73
2Tiny RascalF.P.81,36
3Moving HillsF.P.65,19

Klik hier voor de foto's

Compact Diesels


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Risk 2F.P.86,87
2De MatrixF.P.80,90
3Minimum Risk86,9475,01
4The Legend84,12--
5Little Nightmare75,30
6Common Risk72,95
7Cobra II Reloaded51.41
8Red Devil42,07
9Baspro Power41,21
10The Easterbunny0,01


Light Modifieds I


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wicked Screamer109.31------
2Rocket Science107.64------
3Russian Roulette XL106.22------
4Asterix101.88------
5Black Power (DK)99.26------
6Ultra-Lite No Limit98.80------
7Never Satisfied (N)97.53------
8Woody Woodpecker96.95------
9DeJongSpecial95.93------
10Herbie90.55------
11Team XL (S)89.79------
12Museums Power (N)83.39------
13Mad Max (B)83.19------
14Brother's Toy81.86------
15Double Screamin' 81.51------
16Elkær Metal Boy (DK)76.12------
17Green Monster (D)49.93------
18Hot Art34.26------
19Dingo (DK)20.81------
20Another Russian Invader19.83------
21S.A.P. Dirty Doz'nHookpoints------


Prostocks I


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
0Mad-Croc Caesar (FIN)
0Ice Bear ( GB)
0Blue Power (DK)
0Neighbours Nightmare
0Lady Green
0KAWE Runaway Deer
0Extreme Temptation
0Blue Hazard
0Bad Boy's Toy
0Next Sensation
0Rocky
0Tyra (N)
0John Deere 2 (DK)
0John Deere (DK)
0Green Dragon (S)
0Rough Justice (GB)
0Mud Patrol
0Dieselross (B)
0Mysak (N)
0One Trick Pony (GB)
0Doris (FIN)
0Bredahl Brothers (DK)
0Sigma Power (FIN)
0Countdown (S)


Light Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Iessel Diesel95.43
2't Beest73.59
3White Crow68.45
4Infinity56.75


Light Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Iessel Diesel95.43
2't Beest73.59
3White Crow68.45
4Infinity56.75

x

Powerweekend Made zaterdag

Velen leven er een heel jaar naar toe, drie dagen XXL tractorpulling uit diverse internationale en nationale competities op drie wedstrijdbanen. Dat kan alleen in Made. De organisatie had dit jaar de zaken wederom voor elkaar en Pluvius liet maar af en toe van zich horen waardoor alle klasses verreden konden worden en het publiek getrakteerd kon worden op datgene waar het voor kwam, spektakel! Verslag Farmstock klassen door Dictus Hoeksma (Pulling Power Magazine) Verslag National en Grand National door Dictus Hoeksma en Wifried Bastiaansen (Pulling Power Magazine)


Sport 2,5 ton topniveau

Starfire had de mogelijkheid om zijn run over te doen, maar Gosse Koerts dacht dat de eerste run met de nieuwe sleepwagen afstelling goed genoeg was voor een goede klassering. Hij kwam er alras achter dat het een foute inschatting was, want 10 tractoren gingen de Groninger voorbij. De enige echte full pull kwam van de vernieuwde Rednix. De rest vocht om de andere drie plekken in de finale. Drie machines vochten een verbeten duel om de vijfde stek. Bandito had de beste balans en bleef Adriaan en Black Smoke nipt voor. Daaronder zat er tussen plek 8 en 10 slechts 24 centimeter verschil. Over strijd gesproken.
In de finale zette Rednix het zwart/wit geblokt op bijna 99 meter en dat bleek voor Aart de With net wat teveel van het goede. Toch deed hij met Little Red Poison goede zaken in het klassement want Van Eijden kwam niet aan zijn afstand zodat de MF nu alleen aan de leiding gaat. Henk Jan Rijneveld kreeg na een matige start het goede spoor te pakken. Zijn Zero Tolerance reed de Steyr met een dikke halve meter verschil van de eerste plek.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Zero ToleranceHenk Jan RijneveldBodegraven108.699.69
2RednixRené VliekPuttenF.P.98.92
3Little Red PoisonAart de WithHagestein109.2298.08
4Van EijdenWouter van EijdenSchalkwijk107.5896.97
5BanditoHenk SchoonhovenOosterwolde (Gld)105.45
6AdriaanSteven van EdeRenswoude105.10
7Black SmokeKarel HuygenBunschoten105.00
8Fighting WhiteCor-Jan JansenOostrum103.68
9The Orange GlowMartin HijkoopNieuwland103.55
10Small BassieWilco van den BrandhofRenswoude103.44
11StarfireGosse KoertsKornhorn102.08
12RenegadeCorné VerheesBreda100.62
13CalimeroJeroen van SchaikWoerden100.07
14Neighbours NightmareKees HoegenSpeuld99.15

Klik hier voor de foto's

Two Wheel Drives

De Two Wheel Drives klasse trapte het spits af op baan 1. No Illusion had de proeftrek. Bad Habit en Cloud Nine kwamen beiden net te kort voor een full pull. Ook Heart2Beat kwam niet tot een kwalificatie voor de finale door een gebroken blowerbelt. De overige vijf deelnemers kregen met een full pull wel een finale ticket. Sledge Hammer liep tegen een diskwalificatie op in de finale door na de 100 meter buiten de baan te gaan. Na een perfecte run in de kwalificatie kwam Dr Power Stage V te kort in de finale voor een podiumplaats. Linda Jonkman was met No Illusion te sterk voor haar collega's van Predator en Rattle 'n Hum.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1CL Coatings No IllusionFP100.67
2Inter-Techno PredatorFP98.71
3Rattle and HumFP97.82
4MPM Dr. Power Stage VFP90.58
5Sledge HammerFPDiskw.
6Bad Habit109.16------
7Cloud Nine109.10------
8Heart 2 Beat104.17------

Klik hier voor de foto's

Supersport 3,4 ton topniveau

Red Pearl had in Made zijn dag niet want in zowel de proeftrek als de reguliere run hielde de Valtra krachtbron het vroegtijdig voor gezien. Daar zat iets niet goed onder de kap. Ook bij De Beer leek het niet helemaal pluis gezien de olie die onder de Fiat kap vandaan kwam. Opvallend in de lichte supersport klasse was dat veel tractoren onderuit gingen op de Madense kleibaan. Hard starten en dan maar zien waar het schip strand , zo leek het motto. Dat pakte voor ondermeer Working Power, Forever Blue en The Carpenter niet bijster goed uit. Golden Eagle zocht tot tweemaal toe de rechter kalklijn op en presteerde het toch om de 100 meter voorbij te komen. Dat lukte verder enkel Belazerus 2. De finale verliep curieus. Golden Eagle had technische malheur aan de Zetor zodat de Limburgse Belarus als enige aan de start kwam. Rudy Paulus liet de groene 4 cilinder flink steigeren en had moeite om de tractor onder controle te houden. De rechter kalklijn kwam angstvallig dichtbij en eer de rijder het gas dicht had stond een wiel al over de lijn. Gediskwalificeerd en toch eerste worden. Dat komt niet vaak voor.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Belazerus 2Roel JanssenYsselsteyn102.06disk
2Golden EaglePieter van MoortHulshorst101.05--
3Forza FiatEvert Jan HendriksBeemte Broekland98.56
4Flying BullWichert Koers't Loo-Oldebroek98.55
5SprenkelsRichard SprenkelsKlein Zundert98.20
6Red PearlGerbrand RoelofsenHarskamp95.32
7De BeerArjen de BeerOudenbosch94.87
8Working PowerJan Willem DonkHoornaar94.73
9Swedish LegendNick RasenbergMade90.23
10The CarpenterJan van de WeijerMilheeze89.45
11Forever BlueHenk DonkersteegKootwijkerbroek75.15
12SpetsnazWilliam PullensHeusdendisk

Klik hier voor de foto's

Modifieds

Na de Two Wheel Drives mochten de Modifieds hun opwachting maken. De proeftrek was voor Super Kasper. Door een groeiend wiel kwam de machine uiteindelijk schuin voor de sleepwagen waarna Super Kasper met een verbogen voorwielconstructie met een shovel de baan moest verlaten. Ook Rising Start had moeite de grip te vinden en met een groeiend wiel ging men van het gas. Seaside Affair kwam met een uitgevallen motor te kort voor een finale plek. Ook de beide griffon tractoren (The Judge en Alligator) kwamen met een afstand van rond de 108 meter te kort voor de finale. In deze klasse vijf full pulls en dus vijf finalisten. Na een mooie run in de kwalificatie moest Daan Veldhuizen genoegen nemen met een vijfde plaats. Lambada was met een verschil van 7 meter op de nummer 2 de overduidelijke winnaar, voor respectievelijk Whispering Giant en Double Screamin'.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno LambadaFP108.62
2Whispering GiantFP101.37
3Double Screamin' FP100.52
4Black CatFP98.78
5Clixtar Double DFP93.10
6The Judge108.59------
7Alligator107.50------
8Rising Star107.39------
9MPM Seaside Affair99.74------
10Burning Madness91.06------
11Super Kasper74.00------

Klik hier voor de foto's

Sport 4,5 ton topniveau

Maar liefst 7 tractoren strandden tussen de 99 en de 100 meter. Zelden stond de Take It Easy sleepwagen zo goed afgesteld als in de 4.5 ton sportklasse (top) in Made. Om de statistieken compleet te maken, de finalisten reden alle drie 103 meter in de kwalificatie. Het duurde trouwens wel even voordat de wagen goed stond afgesteld. De echte wedstrijd begon pas bij de vijfde run, maar vanaf dat moment had je ook spektakel. Zittend bij de 100 meter zag je de een na de ander stranden in het zicht van de finale. De gezichtsuitdrukkingen van de rijders die hun verlies moesten nemen verschilden nogal. De een nam het laconiek op terwijl de ander een zuur gezicht trok. Dat is de charme van een klasse waarin de helmplicht er niet is.
Dat Van Dijk en Gas d’r Bi-j een ronde verder kwamen was verwacht. Dat Blue Force ook 103 meter reed was verrassend. In de pull off moest Henk Dekker het hoofd buigen voor de beide toppers, al was het verschil met Hans Kester slechts 25 centimeter. Op Hans van Dijk lijkt dit jaar geen maat te staan. Hij pakte in Made zijn vijfde overwinning op rij en dat schijnt in de farmstock redelijk uniek te zijn.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Van DijkHans van DijkZeeland103.9596.14
2Gas d'r Bi-jHans KesterIJsselstein103.8292.58
3Blue ForceHenri van RoselaarPutten103.2392.33
4Just BlueRonald van de WerkenSleeuwijk99.89
5Blue RiskWouter PeelenHarskamp99.84
6VerploegWillem VerploegRumpt99.79
7Full SpeedBert KooijLeerbroek99.64
8Bull's EyeHenk RidderOldekerk99.60
9De Blauwe KreijRobert de KreijSchelluinen99.31
10Red ExpectationCor BraakmanLaren (Gld)99.20
11MTXMark HendriksElsendorp98.82
12First LoveMarinus BerendsKesteren97.82
13WaldbroezerFrederik ZijlstraAugustinusga95.39
14Van GaalHuub van GaalAchtmaal87.18

Klik hier voor de foto's

Mini Unlimiteds

De Mini Unlimiteds reden voor de Nederlandse competitie en de Eurocup. De deelnemers die niet in de Eurocup deelnemen sloten achter in de klasse aan. Na de Modifieds was de toplaag van de baan te los en was het voor de Mini Unlimiteds zoeken naar grip. Wie daar niet goed op in speelde kreeg last van groeiende wielen met een onstuimige run ten gevolg. De proeftrek van de Riddle was daar een voorbeeld van. De run eindigde buiten de baan. De Noorse Blower Power vertrok in de rook van een deelnemer op de andere baan, met groeiende wielen kwam de machine lost van de baan, de tractor eindigde op zijn kant. Ook Gompie kende een wilde run. Het concept met turbo van Little Rascal werkt steeds beter en er werd een behoorlijke afstand neergezet. Bij de Challenger sneuvelde de blowerbelt. Uiteindelijk kon aan de finale begonnen worden met vijf deelnemers die allen een full pull hadden gereden. Lambada 8 had veruit de verste afstand en pakte de overwinning voor Little Bandit en the Riddle.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Gencom Lambada 8FP107.56
2Little BanditFP95.88
3The RiddleFP95.45
4VampireFP91.86
5Hella LambadaFP89.47
6Butter Let's Try95.92------
7Reny Mission Impossible94.83------
8Exception89.71------
9Swedish Iron Toy (S)85.92------
10Little Rascal81.53------
11Burning Baby (S)78.85------
12Backdraft66.50------
13Blower Power (N)62.64------
14Little X (DK)60.13------
15The Challenger58.61------
16Poker Face57.49------
17Gompie44.31------

Klik hier voor de foto's

Supersport 3,6 ton topniveau

De echte strijd in de 3.6 ton supersport (top) begon pas in de finale. Met 8 full pulls stond de Big Benz eigenlijk een tandje te licht. Mede koploper De Groene Aardbei zat daar niet bij. Rinie Overeem kampte met het uitvallen van tenminste 1 cilinder en verloor daardoor dure punten. Smoking Granny kon het grote verzet niet aan en waaierde uit. Dynamite ging als de brandweer. “Het lek is boven”, jubelde speaker Arco Sterk. Nu was dat wel vaker gezegd, maar was het een volgende run wederom niet pluis. Ditmaal wel want in de finale zette de Case International 1455 een afstand neer waar iedereen zich op stuk beet. “Afgelopen week kwamen we er achter dat een sensor op de krukas die het commonrail systeem aanstuurt van zijn plek was gekomen”, zo vertelde Dirk Wolfswinkel nadien. Thunderous Power was terug op de baan en pakte op zijn eerste de beste puntenwedstrijd meteen een podiumplaats. Helemaal zonder slag of stoot ging het niet want een losgeraakt koppelingspedaal moest voor de finale wel even gerepareerd worden. Green Star en Bad Romance lieten de voorwielen tot ongekende hoogte stijgen en verloren daarbij kostbare (centi)meters. De Fendt 936 kwam mede daardoor 14 centimeter tekort op de eerste plaats. The Red Bunny kon door het wegvallen van de oliedruk in de finale niet aanhaken.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1DynamiteDirk van WolfswinkelBennekomF.P.94.48
2Bad RomanceJos KonijnLunterenF.P.94.34
3Thunderous PowerArnoud HendriksCromvoirtF.P.92.60
4Our DreamMaikel RaatsAchtmaalF.P.92.41
5GreenstarWilco PellegromMeterenF.P.90.63
6Forgotten BoyMartijn HakkertRuurloF.P.87.81
7Triple XBart BotermansHalsterenF.P.84.98
8The Red BunnyJoan de VisserAagtekerkeF.P.--
9Proud EagleReinier SundermeijerVoorst109.77
10TwisterLammert de ZwaanHulshorst107.01
11De Groene AardbeiHenri OvereemEde94.36
12BuiksStef BuiksRijsbergen73.15
13Smoking GrannyGerard HardemanOverberg67.96

Klik hier voor de foto's

Superstocks

Vervolgens traden de Superstocks aan op baan 1. Ook zij reden zowel voor de Nederlandse competitie als voor de Eurocup. Rob van der Waal had de proeftrek met Terminator maar kwam net niet aan de 100 meter. Ook niet toen de proeftrek overgedaan werd. Opluchting bij de teamleden van SixShooter, met een afstand van een kleine honderd meter maar alles nog heel ging men tevreden van de baan. Red Fever kreeg de machine niet voldoende op druk. Ook pech voor het Deense Hobo team, na de motorschade in Bernay kwam opnieuw een drijfstang naar buiten. De finale werd verreden met 13 machines die allen een full pull hadden gereden in de kwalificatie. Na een formidabele eerste run ging Maximum Risk te veel op zoek naar grip, kwam de machine soms heel hoog en had daardoor geen hoge eindklassering. Een mooi resultaat voor European Maid stemde het team tevreden. Zapo had een prachtige finalerun en Theo Broekhuis kon de overwinning mee naar huis nemen.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Olden makelaars ZapoFP113.19
2Mitas All or NothingFP103.29
3Green Gangster DeereFP101.96
4Zeinstra Newborn DeereFP99.93
5Sømælk d'n AerdvruterFP98.61
6BO Motor-Oil Incredible DeereFP97.79
7HurricaneFP96.32
8Agrifac Interaction 2.0FP95.76
9European MaidFP94.47
10Rabbit G'n Mad (DK)FP94.40
11Red Alert (GB)FP93.93
12You Never Know (N)FP92.25
13Maximum Risk FP87.13
14Cropshop Six Shooter99.91------
15Hobo (DK)99.55------
16Terminator99.49------
17Rabbit G'n Wild (DK)94.05------
18Silver Bullet48.13------
19Red Fever (GB)48.03------

Klik hier voor de foto's

Supersport 4,5 ton topniveau

De 107 meter van Red Devil in de proeftrek bleek een opmaat tot veel full pulls. Zeven in totaal. Er misten zelfs nog een paar toppers in dat rijtje. Zo kwam Peeters met de Big Benz haaks op de baan tot stilstand. Wonderwel stonden tractor en sleepwagen nog precies binnen de witte lijnen. Bij Bruggeman brak de aandrijving in de achteras, terwijl White Shadow de grote turbo niet goed aan het werk kreeg. De naar Engeland verhuisde Brutus maakte de 100 meter net niet vol.
In de finale keerde Secret of the Valley niet terug. Jurrien van de Geer wilde met de experimentele turbo geen twee runs maken zonder deze te controleren. Red Impact ging in de pull off onderuit. Met andere banden, ander verzet en andere uitlijning van de tractor moet het team zoeken naar de juiste afstelling. Toch konden daar slechts een paar teams van profiteren. Een goed draaiende Wild Pirate kwam nog 3 meter tekort op de International 1086. Ook de beide teams uit de kop van Overijssel moesten het afleggen. The Mystery kreeg er net genoeg gang in om Versluis te verslaan. Baas boven baas was Marien den Besten die met een ijzersterke run van Simply Green de leidersvlag nog dik 3 meter deed opschuiven.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Simply GreenLaurens den BoerMolenaarsgraafF.P.104.72
2The MysteryMartien van den BergWekeromF.P.101.03
3Red ImpactHenri VersluisZijderveldF.P.100.77
4Wild PirateArrie van de LagemaatLunterenF.P.97.98
5Van StappustGerard HofstedeStaphorstF.P.97.08
6Up and DownArjan BloemertPunthorstF.P.93.43
7Secret of the ValleyJurrien van de GeerOverbergF.P.--
8Red DevilWim HendriksenRuurlo107.67
9Maximum MasseyMarc BouwmansBakel102.89
10BrutusStephen CharlesOeken96.48
11PeetersErik PeetersHoeven88.08
12White ShadowGerard SikesYsselsteyn46.27
13BruggemanNiels BruggemanBroekland22.24

Klik hier voor de foto's

Light Two Wheel Drives

Met 3 deelnemers waren de light two wheel drives de kleinste klasse in Made. Poison Ducky en Green Bullit reden beiden een strakke full pull. Bad News moest na de eerste ronde afhaken. In de pull off won de diesel het van de alcohol. Bij Poison Ducky viel het vermogen weg, terwijl de groene VW Kever de toeren wel vasthield en nogmaals het 100 meterbordje passeerde.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Green BullitFP102,67
2Poison DuckyFP78,05
3Bad News73,63


Pro Stocks I en II

In Made reden de pro stocks uit de National en de Grand National in één klasse. De uitslag was ronduit verrassend, maar het duurde een flinke poos eer de uitslag bekend was. Na 6 runs was er een probleem met de Big Benz sleepwagen. Voor de Keep Moving Orange werd de klasse vervolgens opnieuw gestart. Om tijd in te halen werd er een tandje bij geschakeld, waardoor niemand voorbij de 100 meter kwam. Dat er een aantal kanonnen met schade uitvielen hielp ook niet mee. Rocky had motorschade, Neighbours Nightmare kwam met een grote plof onder de kap tot stilstand en KAWE Runaway Deer verdween in de witte rook. De schade bij Wickie Power was veel groter. De krukas in de New Holland bleek uit 2 delen te bestaan. Diesellekkage bij Dams Rooster bracht de Fiat ook niet aan de top. Evenmin als Extreme Temptation waar het vermogen wegviel, terwijl deze eerder in de proeftrek ongelooflijk hard over de baan ging. Soms zit het tegen.
Gelukkig bestond de klasse uit 17 tractoren zodat er ook nog heel veel goed ging. Zoals een prachtige wheelie van DPP Rednex en een spectaculair hard gaande Appypower die bijna alle Grand National rijders voorbij reed. Enkel Snoopy die gewaagd langs de rechterlijn reed kwam verder. HyTec Red Neck zette ook een fraaie run neer, al toucheerde de International net de kalklijn en dan sta je met een diskwalificatie onderaan in de uitslagenlijst. Als gezegd was de uitslag verrassend. Dat Code Red de pro stock klasse zou winnen hadden weinig voorzien. Geert Arnouts had de witte International 1066 keurig in balans en pakte met bijna een meter voorsprong op Snoopy de overwinning. Eén aanwezige Vlaming versloeg alle Nederlanders. Da’s tof.


Klik hier voor de foto's

Prostocks I


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Snoopy98.98------
2Next Sensation97.69------
3DPP Rednex89.90------
4Blue Hazard88.89------
5Lady Green87.16------
6Rocky86.69------
7Bad Boy's Toy86.54------
8Extreme Temptation51.21------
9KAWE Runaway Deer20.89------
10Neighbours Nightmare18.82------
11HyTec Red NeckDiskw.------


Prostocks II


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Code Red99.86
2Appypower97.77
3Moving Mountains43.82
4Dams Rooster34.29
5Wickie Power24.97


Unlimiteds

Door het uitlopen van het programma op baan 1 verschoof de Unlimited naar de middenbaan. Gezien de tijdsdruk werd de Keep Moving Orange na de run van MPM Seaside Affair een tandje zwaarder gezet. Desondanks kwam Komeco Simply Irresistible nog bijna tot een full pull. Green Spirit VII schoot van links naar rechts en Peter de Regt deed net te laat het gas dicht waardoor een wiel op de kalklijn stond. Diskwalificatie dus. Ook Clixtar Double D ging bijna de baan uit. Bij de harde landing brak een voorwiel af. Rising Star ging ongecontroleerd hoog en Jan Bosman deed wijselijk het gas dicht toen de turbinetractor wel erg op een achterwiel ging leunen. Het Noord Hollands onderonsje werd gewonnen door MPM Seaside Affair. De grootste beker ging naar Willem Dingerink. Inter-Techno Lambada maakte ook in deze klasse een grootse run en daarmee pakte het team hun derde overwinning van de dag.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Lambada112.35------
2Komeco Simply Irresistible108.08------
3MPM Seaside Affair103.55------
4Whispering Giant98.15------
5Rising Star69.80------
6Clixtar Double D69.12------
7Green Spirit VIDiskw.------

x

Uitzendschema RTL7

Net als voorgaande jaren zullen ook in 2015 beelden van de Grand National-wedstrijden worden uitgezonden. Dat zal wederom gebeuren in het programma Truck en Tractor Pulling op RTL7, dat te zien is op zaterdagmiddag om half zes. De uitzendingen hebben een lengte van een half uur. De eerste aflevering is te zien op zaterdag 1 augustus. Zoals altijd geldt ook hier: wijzigingen voorbehouden.


Uitzendschema

1. 1 augustus 17.30 uur Stroe


2. 8 augustus 17.30 uur Stroe


3. 15 augustus 17.30 uur Loerbeek (Didam)


4. 22 augustus 17.30 uur Loerbeek (Didam)


5. 29 augustus 17.30 uur Oudenhoorn


6. 5 september 17.30 uur Oudenhoorn


7. 12 september 17.30 uur Made


8. 7 november 17.30 uur Made


9. 14 november 17.30 uur Eext


10. 21 november 17.30 uur Eext


11. 28 november 17.30 uur Putten


12. 5 december 17.30 uur Putten


13. 12 december 17.30 uur Lochem


14. 26 december 17.30 uur Lochem


15. 2 januari 17.30 uur Montfoort


16. 9 januari 17.30 uur Alphen (NB)


17. 16 januari 17.30 uur Alphen (NB)


18. 23 januari 17.30 uur Tzum


19. 30 januari 17.30 uur Tzumx

Oudenhoorn + foto's

Voor de 15e de keer werd er in Oudenhoorn aan de Ruigendijk een Grand National wedstrijd georganiseerd. De weersvoorspellingen waren positief. De wedstrijd begon met zonneschijn en niet te hoge temperaturen. Ideaal voor een leuk avondje tractorpullen. De banen lagen er mooi en strak bij.


Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie, Marco Schulenbarg


Light Modifieds I

Berrie Boer mocht met de Wicked Screamer de wedstrijd openen. Met een niet in balans zijnde tractor werd er net een full pull neer gezet. Hierna werd de sleepwagen zwaarder gezet. Met een zwaardere sleepwagen trok Ron Nuiten met Woody Woodpecker op nieuw een full pull. Opnieuw werd de sleepwagen zwaarder gezet. Na twee keer de sleepwagen zwaarder te hebben gezet was het Henk Endepol die met een mooi in balans zijnde Asterix een afstand van 105.35m zette. Henk Koopman kwam met de Bandit tot 91.59m. Bij het Ultra-Lite No Limit team was men na vier wedstrijden met motorschade eindelijk blij dat alles heel was gebleven. De afstand van 95m was dan ook wel een mooi resultaat. Izaak Luteijn ging met Russian Roulette voorbij aan de full pull. Bij Brother's Toy ging bij 88m het inlaat spruitstuk kapot. Dit was het gevolg van een backfire. Wicked Screamer kwam in de officiële pull tot 100.87m. Rocket Science en Woody Woodpecker gingen hier aan voorbij waardoor Berrie Boer uit de finale werd gereden. In de finale zette Asterix een afstand neer van 98.69m. Russian Roulette trok nu weer over de 110m. Woody Woodpecker ging 7 cm aan de afstand van Asterix voorbij. Rocket Science had in de finale een probleem waardoor er maar 1 cm werd gereden.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Russian Roulette XLFPFP
2Woody Woodpecker103.7798.75
3Asterix105.3598.69
4Rocket Science103.270.01
5Wicked Screamer100.87
6DeJongSpecial98.36
7Ultra-Lite No Limit95.10
8Eurol Bandit91.59
9Brother's Toy88.83
10Another Russian Invader5.34

Klik hier voor de foto's

Mini Unlimiteds

Voor de mini unlimiteds lag de baan er strak bij. Vampire mocht hier het spits afbijten en deed dat met een full pull. Na overleg werd er besloten niks aan de afstelling van de sleepwagen te veranderen. Na 2 weken sleutelen en hulp van andere teams was Poker Face er weer bij. Met een afstand van 63.36 was het team erg tevreden. Erik van Asselt had nog last van zijn rug, overgehouden van zijn crash in Loerbeek, mocht Marcel Doppenberg zijn debuut maken achter het stuur van The Riddle. Marcel reed alsof hij nooit anders gedaan had en reed een mooie strakke full pull. Gompie kwam niet verder dan 95m. Gencom Lambada 8 met dit keer Wim achter het stuur ging in een strakke lijn over de full pull heen. John de Graaf was met Backdraft erg tevreden met zijn afstand van 74.60m. Bij de Challenger ging bij de 85m de blowerriem kapot. Des ondanks was het team best tevreden. Reny Mission Impossible was niet bij de rechterlijn vandaan te houden en ging er bij 50m zelfs overheen. Wat Rene Geerts een diskwalificatie opleverde. Hella Lambada IX had in de pits met het warm draaien al wat oliedruk problemen, maar ging toch van start. Bij de 70m ging volgens Gert het lampje van de oliedruk al branden. Toch werd de run niet afgebroken. Net voorbij de full pull stond de tractor stil met flink wat schade. In de finale van 6 kwam Hella Lambada IX niet terug vanwege de schade. Mark Vreemann zette de Vampire stil bij 98m. Couzijn van Heuvelen ging hier met de Little Bandit bijna 8m aan voorbij. Gencom Lambada 8 bleef hier zo’n 5 meter achter steken. Debutant Marcel Doppenberg bleef daar net achter. Als laatste starter in de finale kwam de Butter Lets Try niet verder als 89.44m.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Little BanditFP105.90
2Gencom Lambada 8FP100.27
3The RiddleFP100.14
4VampireFP98.09
5Butter Let's TryFP89.44
6Hella LambadaFPDNS
7Gompie95.08
8Exception89.24
9The Challenger85.25
10Little Rascal82.18
11Backdraft74.60
12Poker Face63.36
13Reny Mission ImpossibleDiskw.

Klik hier voor de foto's

Two Wheel Drives

Bij de two wheel drives werd na de proeftrek van Heart 2 Beat de sleepwagen zwaarder gezet. Volgende starter was thuisrijder Jan Luijendijk met Sledge Hammer. Met de afstand van 98.51 was Jan niet tevreden en besloot de pull over te doen. In zijn officiële poging kwam Jan tot 96.31m. Ratle and Hum ging erg hoog en bleef daardoor steken op 88.72m. Cloud Nine kwam met vers geslepen banden niet verder dan 83.53m. Inter-Techno Predator met Henk Docter achter de pedalen kwam bij 98.97m tot stilstand. Goed voor een uiteindelijke 1ste plaats. Bij Bad Habit schoot de machine bij de 88m uit de versnelling. Waardoor de motor even hoog in toeren ging. Heart 2 Beat kwam 1cm verder als Sledge Hammer en kwam daarmee op een keurige 2de plaats en thuisrijder Jan Luijendijk werd 3de .


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Predator98.97
2Heart 2 Beat96.32
3Sledge Hammer96.31
4CL Coatings No Illusion92.85
5MPM Dr. Power Stage V91.96
6Bad Habit88.74
7Rattle and Hum88.72
8Cloud Nine83.53

Klik hier voor de foto's

Prostocks I

Als vierde klasse was het de beurt aan de prostocks. Na een snelle full pull van de DPP Rednex werd er besloten de sleepwagen zwaarder te zetten. Volgende starter Barend Huijbregts zette met Rocky een afstand neer van 105.77m, waarna de sleepwagen en afstand bleven staan. Lady Green kreeg bij de start te maken met een probleem in de aandrijving, waardoor er geen afstand werd neer gezet. Snoopy en KAWE Runaway Deere reden allebei een full pull. Daniël Vriends was er met de Neighbours Nightmare ook aangekomen, maar 10cm voor de full pull ging er iets mis. Eerst werd er gedacht dat de noodstop getrokken was. Bij het afslepen bleek er iets mis te zijn met de achteras. Red Atraction waaide net voorbij de 75m uit. HyTec Redneck en Next Sensation reden hierna allebei een full pull. Renate van Riet kon de Blue Hazzard maar net binnen de lijntjes houden en kwam door het vele corrigeren naar 93.82m. In de finale kon KAWE Runaway Deere niet terug komen. Snoopy zette in de finale een afstand neer van 98.33m. HyTec Redneck kwam hier voor ruim 6m te kort. Next Sensation kwam bij 94.51m tot stilstand.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1SnoopyFP98.33
2Next SensationFP94.51
3HyTec Red NeckFP91.97
4KAWE Runaway DeerFPDNS
5Neighbours Nightmare109.83
6Rocky105.77
7DPP Rednex103.48
8Bad Boy's Toy95.56
9Blue Hazard93.82
10Extreme Temptation90.03
11Red Attraction75.13
12Lady Green7.26

Klik hier voor de foto's

Modifieds

Na de snelle full pull van Wisphering Giant werd de sleepwagen zwaarder gezet. Black Cat trok vervolgens de sleepwagen naar een afstand van 102.86m. Rising Star kwam 80cm tekort om daar aan voorbij te gaan. Bij het Lambada team had de banden van de Wicked Screamer onder de tractor gemonteerd en reed daarmee in een rechte streep naar een full pull. MPM Seaside Afair en CliXtar Double D reden allebei ook naar het eind van de baan. The Judge kwam hiervoor een halve meter tekort. Wispering Giant kon het niet evenaren en bleef daar 1 meter achter. Een goed lopende Aligator kwam tot 95.17m. Double Screamin’ plaatste zich ook voor de finale. De Lambada gereden door oude Willem mocht de eerste afstand neer zetten in de finale 105.39m. MPM Seaside Afair ging hier met 106.11m aan voorbij. Daan Veldhuizen kwam met de Double D vermogen tekort om hier aan te komen en bleef net onder de 100m steken. Als laatste was de Double Screamin’ aan de beurt. In een weergaloze run kwam deze net voorbij de 108m tot stilstand en werd daarmee winnaar in de modified klasse.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Double Screamin' FP108.20
2MPM Seaside AffairFP106.11
3Inter-Techno LambadaFP105.39
4Clixtar Double DFP99.10
5The Judge109.56
6Whispering Giant108.58
7Black Cat102.86
8Eager Beaver102.11
9Rising Star102.06
10Alligator95.17
11Burning Madness91.51
12Super Kasper79.33

Klik hier voor de foto's

Superstocks

Als laatste klasse waren de superstocks aan de beurt. Helaas zonder Sømælk D’n Aerdvruter. Deze was wel aanwezig maar kreeg de motor niet gestart. Tijdens deze klasse begon het zachtjes te motregenen , maar de wedstrijd ging gewoon door. Rowan Zeinstra opende klasse met een full pull. Na overleg met wedstrijdleiding bleef de sleepwagen in deze afstelling staan. Doordat de achteruit versnelling van de European Maid kapot was werd deze met vereende krachten voor de sleepwagen geduwd. Eenmaal aangehaakt werd er gas gegeven en bij 104.51m stond de tractor stil. Bij de Mitas All or Nothing deden niet alle cilinders mee. Bram Kools kwam desondanks slechts 70 cm te kort om in de finale mee te mogen doen. Maximum Risk met Rob van de Waal achter het stuur was zijn hele pull in het gevecht met de witte lijn. Net voor de 110m werd de witte lijn geraakt waardoor er een diskwalificatie achter zijn naam kwam te staan. De Agrifac Interaction 2.0 lijkt de goede weg naar de top weer gevonden te hebben. Manon reed voor het eerst dit jaar een full pull. Manon kon vanwege technische problemen niet terug komen in de finale. Olden makelaars Zapo en Zeinstra Newborn Deere kwamen ook allebei over de full pull lijn. In de finale zette Rowan de Green Gangster Deere stil bij 107.81m. Olden makelaars Zapo kwam hier voor 35cm te kort. Sjors Zeinstra kwam met de Zeinstra Newborn Deere niet verder als 99.66m.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Green Gangster DeereFP107.81
2Olden makelaars ZapoFP107.46
3Zeinstra Newborn DeereFP99.66
4Agrifac Interaction 2.0FPDNS
5Mitas All or Nothing109.30
6BO Motor-Oil Incredible Deere109.22
7Terminator107.48
8European Maid104.51
9Silver Bullet78.66
10Maximum Risk Diskw.

Klik hier voor de foto's

Tot slot

Zo kwam er om kwart over elf een einde aan deze mooie spannende wedstrijd.

De volgende wedstrijd voor de Grand National is zaterdag 20 juni en 21 juni in het Brabantse Made, waar tevens de National, Farm Stock en Trucks aan de start verschijnen. Sommige klassen rijden samen met de Europese top, want in Made rijden ook alle Euro Cup klassen.

Tot dan!


x