x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Schrijf u nu in...

Voor de nieuwsbrief van de NTTO. Ontvang de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden over de wedstrijden, de teams en de vereniging in uw mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief

*  E-mailadres:
*  Gewenst formaat:
*  Naam:
*  Man/vrouw:

*  Bent u lid van NTTO:

*  Leeftijd:

*  In welke bedrijfstak bent u werkzaam:
*  Neem de volgende tekens over:
x

AgraPower Indoor Farmstock 2016

24-01-2016

Vorig jaar beviel de vrijdagavond voor de Farm Stock deelnemers zo goed dat dit jaar de tweede editie plaats vond op 22 januari.
Dit ontlokte speaker Arco Sterk al de woorden: "we spreken van een traditie, om het seizoen voor de Farm Stock te openen in de IJsselhallen.

Aan de start verschenen alle klassen aan bod en dat is 1 klasse meer dan vorig jaar.


Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie, Rudy Linthorst


Sport 2,5 ton

Iets na zes uur werd de wedstrijd geopend met een laser show en daarna mocht de lichtste Sport klasse de wedstrijd openen. Aan de start stonden 10 deelnemers en na 2 proeftreks van Bandito en Wouter van Eijden ontspon zich een spannende strijd in de kwalificatie ronde waarbij een aantal afstanden kort bij elkaar lagen. De meest overtuigende run in de kwalificatie kwam op naam te staan van de Nederlands kampioen Black Smoke. Met een motor die liep als een zonnetje en de juiste versnellingskeuze snelde de zwarte Deutz voorbij de 90 meter. In de herkansing scheurde bij de Bandito het inlaatspruitstuk en dat terwijl ze die in de voorbije periode nog helemaal hadden nagelopen op gaten/scheuren. In de finale zagen we de Fighting White niet terug, omdat de koppeling dienst weigerde zodat we maar 3 finalisten terug zagen. Steef van Ede mocht met zijn Adriaan als eerste de vlag neerzetten in de finale. Karel Huygen liet met de Black Smoke zien waarom hij vorig jaar Nederlands kampioen geworden was en reed gemakkelijk voorbij aan de vlag. Aart de With kon met zijn Little Red Poisson het klassement niet meer op zijn kop zetten en pakte de derde plek.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Black SmokeKarel HuygenBunschotenF.P.96,08
2AdriaanSteven van EdeRenswoude87,3989,86
3Little Red PoisonAart de WithHagestein88,0787,82
4Fighting WhiteCor-Jan JansenOostrum86,89--
5RednixRené VliekPutten86,16
6Neighbours NightmareKees HoegenSpeuld86,14
7Van EijdenWouter van EijdenSchalkwijk83,01
8Red PassionJelle van de RijtVenhorst81,44
9The Orange GlowMartin HijkoopNieuwland80,90
10BanditoHenk SchoonhovenOosterwolde (Gld)70,09

Klik hier voor de foto's

Sport 4,5 ton

Na de lichtste Sport klasse was het de beurt aan de zwaarste Sport klasse. De klasse bestond uit 10 tractoren. Wouter Peelen had de eer om met zijn Blue Risk de proeftrek voor zijn rekening te nemen en stond bij 87.73m stil na een onrustig einde. De wedstrijdleiding besloot om de sleepwagen te laten en staan en Wouter besloot om zijn poging over te doen. De deelnemers die na hem kwamen bleven allemaal onder zijn afstand en dan ga je denken was het wel zo'n verstandige keus om de proeftrek over te doen? Na 6 deelnemers zagen we Wouter terug en bewees hij dat het een goede keus was om de proeftrek over te doen, want nu stond hij pas stil voorbij de 90 meter en dat betekende een zekere plek in de finale. De laatste starters in de klasse MTX, Gas d'r Bi-j en Blue Force wisten zich bij de Blue Risk te scharen. De finale werd geopend door de Blue Risk en kende net als in de proeftrek een onrustig einde. Toch was het genoeg om het laagste plekje op het spreekwoordelijke podium plaats te mogen nemen. De MTX en Blue Force gingen voorbij aan de afstand van de Blue Risk. Door bekeken te rijden pakte Henri van Roselaar de overwinning met de Blue Force.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Blue ForceHenri van RoselaarPuttenF.P.87,92
2MTXMark HendriksElsendorp89,4284,22
3Blue RiskWouter PeelenHarskampF.P.84,18
4Gas d'r Bi-jHans KesterIJsselsteinF.P.83,99
5De Blauwe KreijRobert de KreijSchelluinen85,21
6Red ExpectationCor BraakmanLaren (Gld)84,61
7Baby KreijMichel de KreijHoogblokland83,19
8Green LightningHenk Jan BuijtenhuisElspeet82,62
9VerploegWillem VerploegRumpt78,47
10Oost Blok SchokGertjan den HartogHoogblokland76,77

Klik hier voor de foto's

Supersport 3,4 ton

Na de prijsuitreiking van de 2 Sport klassen was het de beurt aan de 3.4 ton Super Sport. Op de startlijst prijkten 10 namen, maar vorige week tijdens het proefdraaien na het winteronderhoud ontstond er schade aan de motor van de Red Pearl. Om op zo'n korte termijn een vervanger te vinden is lastig. De Forza Fiat mocht net als vorig jaar de proeftrek voor zijn rekening nemen en dat ging Evert Jan beter af dan vorig jaar. Vorig jaar verspeelde hij de turbo en nu zette hij met een nieuwe motor een daverende full pull neer, waarna de wedstrijdleiding besloot om de sleepwagen zwaarder te zetten. De Golden Eagle was de volgende en stond met versnellingsbak problemen stil bij 76,82m en de sleepwagen bleef in deze afstelling staan. De Red Indian had van het winter de motor opnieuw opgebouwd, maar kwam met de nodige stoom en een paar vlammen onder de kap tot stilstand. Na een lange tijd van bouwen waren de broers Slotboom ook weer van de partij en konden zo waardevolle data opdoen voor het buitenseizoen. Uiteindelijk lukte het maar 3 tractoren om voorbij de 80 meter te komen en zich te plaatsen voor de finale. Verrassend genoeg was de Belazerus 2 van Roel Janssen daar niet bij. In de finale was het Bartje die er met de winst vandoor ging. Richard Sprenkels pakte plek twee voor de Forza Fiat die de nieuwe motor zo goed kon testen met 3 runs.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1BartjeAlbert RuytenWouwse Plantage86,4382,74
2SprenkelsRichard SprenkelsKlein Zundert81,3782,43
3Forza FiatEvert Jan HendriksBeemte BroeklandF.P.82,02
4Forever BlueHenk DonkersteegKootwijkerbroek77,10
5Golden EaglePieter van MoortHulshorst76,82
6Flying BullWichert Koers't Loo-Oldebroek75,77
7Belazerus 2Roel JanssenYsselsteyn68,99
8Red IndianKees van DaalenAchterberg59,82
9De GebroedersRené SlotboomNeede53,89

Klik hier voor de foto's

Supersport 3,6 ton

De volgende klasse die op het progamma stond was de 3.6 ton Super Sport en bestond uit 10 deelnemers. Na een iets te gemakkelijke full pull van The Red Bunny werd de sleepwagen zwaarder gezet, waarna de Dynamite het mocht proberen. Bij 73,06m stond deze stil en besloot de wedstrijdleiding om de sleepwagen in deze afstelling te laten staan. De deelnemers konden stuk voor stuk mooi snelheid maken, maar zodra de sleepwagen begon te remmen lukte het een enkeling om de sleepwagen voorbij de 80 meter te rijden en zich te plaatsen voor de finale. Het mag verrassend genoemd worden dat de Proud Eagle onderin het klassement eindigde, maar dat kwam doordat de noodstop geactiveerd werd en zover bekeken kon worden lag dat niet aan de sleepwagen. Na de finale mocht de Proud Eagle buiten mededinging nogmaals aangehaakt worden en met de gereden afstand hadden ze tweede kunnen worden. De finale werd geopend door Stef Buiks en zijn Fiat 1300, maar werd direct van de leidende positie gereden door Joan de Visser en The Red Bunny. Henri Overeem pakte de derde plek met De Groene Aardbei voor de Bad Romance.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1The Red BunnyJoan de VisserAagtekerke88,5378,32
2BuiksStef BuiksRijsbergen81,8278,07
3De Groene AardbeiHenri OvereemEde80,6575,86
4Bad RomanceJos KonijnLunteren87,3675,51
5Our DreamMaikel RaatsAchtmaal78,95
6Green BulletLuchel HofstedeStaphorst76,21
7DynamiteDirk van WolfswinkelBennekom75,35
8Blue TigerJohan MullerHalsteren74,68
9Dark Side of the MoonAngela SchokkinDinxperlo70,92
10Proud EagleReinier SundermeijerVoorst41,92

Klik hier voor de foto's

Supersport 4,5 ton

Na het uitreiken van de bekers en bloemen van de twee voorgaande klassen was het tijd voor het klapstuk van de avond. De 4.5 ton Super Sport werd iets voor 11 uur gestart met een daverende snelle full pull van Erik Peeters en zijn International 1066. De aanwezigen zullen vast gedacht hebben dat de sleepwagen wel verzwaard zou worden, maar de wedstrijdleiding besloot om de sleepwagen in deze afstelling te laten staan. We konden ons gaan opmaken voor waarschijnlijk een grote finale, want de meeste deelnemers moesten wel in staat geacht worden om de sleepwagen voorbij de 90 meter te krijgen. Hoe raar kan het dan lopen... White Shadow, The Mystery en Simply Green zijn bijvoorbeeld namen die je voorbij de 90 meter zou verwachten met deze afstelling van de sleepwagen, maar helaas was dat niet zo. Net als de Wild Pirate kreeg de White Shadow te maken met een onwillige koppeling. The Mystery kon het gekozen verzet niet meer bolwerken. Simply Green moest remmen en van het gas om niet rechts buiten de baan te gaan. Met een iets minder gebalanceerde run zette Erik Peeters in de finale een afstand neer die door niemand werd verbeterd al leek de Red Impact gereden door Manus Versluis goed op weg te zijn, totdat de motor instortte. Gerard Hofstede pakte met zijn Van Stappust een mooie tweede plek en werd toegezongen door de in grote getale meegereisde supporters uit Staphorst.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1PeetersErik PeetersHoevenF.P.81,48
2Van StappustGerard HofstedeStaphorst83,4681,26
3Red ImpactHenri VersluisZijderveldF.P.80,60
4Up and DownArjan BloemertPunthorst79,12
5BruggemanBjorn BruggemanBroekland78,84
6Simply GreenLaurens den BoerMolenaarsgraaf75,96
7The MysteryMartien van den BergWekerom69,04
8Steel to StealGerrit BisschopRouveen59,00
9Wild PirateArrie van de LagemaatLunteren31,25
10White ShadowGerard SikesYsselsteyn17,01

Klik hier voor de foto's

Zo kwam er iets voor middernacht een einde aan de tweede editie van de AgraPower Indoor Farm Stock.


x

Superstocks als afsluiter in Zwolle

23-01-2016

De avondsessie werd besloten met de Superstocks. Team van der Waal was afgemeld. In deze klasse toch behoorlijk wat schade. European Maid had schade aan de achteras, Zeinstra New born Deere en de Aerdvruter hadden motorschade. Zapo kwam ook niet verder dan 40 meter. Rabbit g'n Wild werd aanvankelijk gediskwalificeerd wegens het overschrijden van de lijn maar na protest werd dat omgezet naar een full pull. Vijf tractoren in de finale. Zoals gezegd dus motorschade voor de Aerdvruter. Bram Kools pakte de eerste en de tweede plaats met respectievelijk Interaction en All or Nothing. De derde plaats ging naar Rabbit g'n Wild. Vierde werd Rabbit g'n Mad, voor de onfortuinlijke Aerdvruter.


Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Agrifac Interaction 2.0FP77.09
Mitas All or NothingFP74.73
Rabbit G'n Wild (DK)FP74.45
Rabbit G'n Mad (DK)FP67.88
Sømælk d'n AerdvruterFP45.81
BO Motor-Oil Incredible Deere78.01
European Maid74.82
Trackpointer Blue Thunder69.97
Olden makelaars Zapo40.23
Zeinstra Newborn Deere27.39

x

Modifieds in Zwolle

23-01-2016

De avondsessie in Zwolle kende 12 deelnemers. Green Monster en Le Redoutable waren niet ongeschonden uit de middag sessie gekomen. Lambada moest te hard remmen en kon zich niet voor de finale plaatsen. Eager Beaver reed met een motor minder waardoor er ook geen finalewaardige afstand kon worden neergezet. Simply Irresistible haakte extra aan en plaatste zich voor de finale. Winnaar werd Wicked Screamer, gevolgd door simply Irresistible en Whispering Giant.


Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Wicked ScreamerFPFP
Komeco SimplyIrresistibleFP73.42
Whispering GiantFP72.38
Rising StarFP72.15
Black CatFP72.08
Alligator77.47
Four No Hemi (IT)74.49
Inter-Techno Lambada74.05
Iwan (D)71.31
Super Kasper59.71
Eager Beaver57.68
The JudgeDiskw.

x

Two Wheel drives in Zwolle

23-01-2016

Slechts vier Two Wheel drives in Zwolle. Intertechno Predator zette de verste afstand weg, een meter voor Sledge Hammer. Linda Jonkman ging wat laat op het gas en kwam niet verder dan een derde plaats. French and Furious kwam duidelijk te kort, een vierde plaats tot gevolg. In de finale was de uitslag dezelfde volgorde als in de kwalificatie. De overwinning ging dus naar Intertechno Predator.


Two Wheel Drives


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Inter-Techno PredatorFP79.28
Sledge HammerFP78.81
CL Coatings No IllusionFP75.55
French and FuriousFP70.15

x

Unlimited power in Zwolle

23-01-2016

De Unlimiteds klasse kon alle rijkelijk aanwezige paardenkrachten op de baan zetten. Thuisrijder The judge moest afmelden vanwege een kapotte koelslang die niet op tijd gerepareerd kon worden. De Italiaanse Four No Hem kon tot twee keer toe niet aanhalen vanwege een weigerende price-asrem die verhinderde dat de extra motoren konden worden opgestart. Iwan en Le Redoutable reden beiden ook met een motor minder waardoor ze zich niet konden plaatsen voor de finale. Wim Dingerink senior zette het zwart-wit geblokt het verste weg en nam de overwinning mee naar huis. Rising Star en Whispering Riant bezetten respectievelijk de tweede en derde podiumplaats.


Unlimiteds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
Inter-Techno LambadaFP78.42
Komeco Simply IrresistibleFP76.14
Rising StarFP74.34
Whispering GiantFP72.58
Iwan (D)66.21
Le Redoutable (F)53.47

x