x
x
x
x

Nieuws 2018
National

Alphen

10-09-2016

Op zaterdag 10 september reden er 5 klassen uit de Grand National, 6 klassen uit de National, 1 klasse Trucks en 3 Farmstock klassen een wedstrijd in het Brabantse Alphen. Voor bijna alle klassen was het de laatste wedstrijd van het seizoen, behalve voor de Pro Stocks league I + II, Light Compact Diesel en Compact Diesels, die strijden in Zele voor de laatste punten.

Op twee banen werd er gestreden. Op baan 1 reden de Light Compact Diesels (N), Compact Diesels (N), Mini Unlimiteds (GN), Light Superstocks (N), Light Modifieds II (GN), Light Modifieds I (N), Modifieds (GN) en tot slot de Superstocks (GN) Modifieds (GN).
Op baan 2 reden de Light Two Wheel Drives (N), 4.5 ton Sport Promo (FS), 3.4 ton Super Sport Promo (FS), 3.6 ton Super Sport Top (FS), Super Sport Trucks (T) en tot slot de Prostocks (GN+N).

Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie, Marco Schulenbarg, Johan Hooghordel, Dennis Vos en Rudy Linthorst.


Light Compact Diesels

Stuivertje wisselen. Met nog twee wedstrijden te gaan valt er natuurlijk nog niets te zeggen over wie kampioen wordt in 2016. de eerste twee wedstrijden werden nog gewonnen door Kyra Kustermans met haar Little Art maar sindsdien heeft Jeroen Groeneheide de wind eronder. Onder toeziend oog van papa Hans wist Jeroen in Alphen de meeste meters af te leggen. in de tweede versnelling ging pas na veertig meter het gas er echt op en wisten de fris geslepen banden de grip te vinden. De familie Groeneheide lijkt op het kampioenschap af te stevenen, maar Kyra heeft, met de wedstrijden in Bakel en Zele nog in het vooruitzicht, de kansen nin eigen hand.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Tiny RascalFP103,63
2Little ArtFP87,67


Compact Diesels

Kampioenschap nadert ontknoping. De nieuwbakken Europees Kampioen in de 600 kg Modified klasse mocht als eerste aanhaken. In deze klasse rijd Red Angel buiten mededinging maar in het Zwitserse Gondiswil wisten Naomi en Niek de Europese titel in "hun" klasse binnen te slepen. Overigens verging het Naomi in Alphen iets minder voorspoedig. In de proeftrek lag de focus teveel op het remmen, en in de kwalificatie run ging het gas aan de late kant open. Na verschillende sleepwagen veranderingen mocht De Matrix als eerste een officiele run maken die eindigde in de zeventig meter waarop de Full Pull lijn op tachtig meter werd bepaald. Het team heeft plannen om in 2018 de banen met een Light Modified te gaan bestormen. Ze kunnen nog kampioen worden, maar de derde plaats hier deed geen goed voor de titel kansen. Zowel The Legend als Risk 2 wisten zich voor de finale te plaatsen. Bij The Legend kwam er echter zoveel olie naar buiten dat ze helaas net meer terug kwamen voor de finale. Risk 2 haakte aan en reed, onbedoeld belabberd, naar een meetbare afstand. Waarna De Matrix buiten mededinging een proeftrek verzorgde. Ook de Compact Diesels, inclusief de alkyburner Red Angel, hebben nog twee wedstrijden in Bakel en Zele te gaan, de titelstrijd is nog open maar eigenlijk kan die het Risk 2 team niet meer ontgaan.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Risk 284,6616,54
2The Legend80,94DNS
3De Matrix78,87
4Minimum Risk74,09
5Baspro Power65,79
6The Easterbunny63,22
7Funny Stuff61,56
8Red Angel60,03
9Hot Stuff59,56
10Flower Power59,39


Light Superstocks

Bij de Light Superstocks moest de No Surrender zich helaas afmelden. De twee over gebleven deelnemers konden allebei het kampioenschap nog opeisen. Er was van tevoren al overlegd, dat er met Floating finish gereden zou worden. Easy Rider liet meteen zien waar het op stond en reed een overduidelijke FP. Het team van Iessel Diesel had zich, na de schade van Zele, een slag in de rondte gesleuteld om weer aan de start te verschijnen in Alphen. Helaas liep de machine maar op 5 cilinders waardoor een echte strijd uitbleef. Zo ging het kampioenschap met 1 punt verschil naar Easy Rider.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Easy RiderFP
2iessel diesel86,90

The Flickr API returned the following error: #1 - User not found