x
x
x
x

Nieuws 2018
National

Zele september 2016

25-09-2016

Net als in 2015 werd er in Zele in september een tweede wedstrijd verreden. Waar de wedstrijd begon met een zonnetje. Een regen buitje tussen door en eindigde met een onder gaande zon. Er waren in 4 klassen nog prijzen te verdelen. Te weten de Light Compact Diesel, de Compact Diesel, de Prostock 1 (GN) en de Prostock 2 (N)

Dit verslag wordt verzorgd door de Pulling Power redactie: Marco Schulenbarg en Ellen de Heus


Light Compact Diesels

Bij de Light Compact Diesels was het nog erg spannend want wie hier de dag overwinning zou hebben zou de Nederlands kampioen van 2016 zijn. Voor aanvang van de klasse waren zowel Jeroen Groeneheide (Tiny Rascal)en Kyra Kustermans (Little Art)erg zenuwachtig. Allebei reden ze in de eerste poging een Fullpull. De floating finish was gesteld op 90 meter. Kyra mocht het als eerste proberen. Net voor bij de 90 meter kwam ze met met haar rechter voorwiel op het lijntje. Maar omdat dit na de 90 meter gebeurde volgde geen diskwalificatie. Bij de Tiny Rascal was er nog een gewichtje naar achter verhangen zo dat de neus van de tractor wat eerder los zou komen. Helaas voor Jeroen was het niet zijn dag en ging de dag overwinning naar Kyra. Beide deelnemers hadden nu het zelfde aantal punten behaald. Het zelfde aantal overwinningen en tweede plaatsen. Nu zegt het reglement dat degene die de laatste wedstrijd de hoogste plaats haalt het kampioenschap wint. En dat was Kyra Kustermans met haar Little Art.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Little ArtFP101,35
2Tiny RascalFP96,01

Klik hier voor de foto's

Compact Diesels

Bij de Compact Diesels waren de eerste twee plaatsen van het Nederlands kampioenschap al bekend. Om de derde plaats in het NK waren er 3 gegadigden. Maar natuurlijk was er ook nog een strijd om de dag overwinning. Helaas had Ronald van Dongen zijn Legend bij het warmdraaien al kapot gedraaid, waardoor zijn kans op een derde plaats in het NK al verkeken zou zijn. Na een erg onstuimige rit ging Sandra Wagemakers met de Minimum Risk over de 80 meter heen. Jan van Putten hield de voorwieltjes van de Risk 2.0 heel kort aan de grond. Maar kreeg het toch net voor elkaar om ook over de 80 meter heen te gaan. The Easterbunny had veel wielspin maar kreeg het vermogen niet goed op de grond, maar de afstand was wel goed voor een vierde plaats. De nummer 2 van het NK The Matrix hier net aan voorbij. In de finale ging Sandra met de Minimum Risk veel beter van start en haar afstand was dan ook veel groter dan haar kwalificatie pull. Risk 2.0 bleef hier zo'n 30 meter achter steken. De dag overwinning ging hier mee naar de Minimum Risk. Het NK werd gewonnen door Risk 2.0 op een tweede plaats The Matrix en de derde plaats was voor de Baspro Power.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Minimum Risk83,3291,31
2Risk 286,4262,28
3De Matrix65,65
4The Easterbunny64,00
5Red Angel49,41
6Baspro Power42,59
7The LegendDNS
8Little NightmareDNS

Klik hier voor de foto's

Prostocks I

Doordat er een niet werkende weegbrug vervangen door een weegbrug die wel het goede gewicht aangaf moest worden duurde het even voor de prostocks gewogen konden worden. Toen de klasse eindelijk van start ging moest de wedstrijd tijdelijk worden stil gelegd vanwege regen. Tegen vijven werd het droog en nadat de baan een keer bewerkt was ging de klasse goed van start. Er was besloten om floating finish te rijden (120 meter) Mocht men daar over heen gaan dan zou er nog een finale volgen. Helaas was de Dams Rooster voor de regen bui kapot gegaan en kon daardoor niet meer aanhaken. Bad Boy's Toy liet een hele mooie pull zien. Aan het einde vande pull klonk de motor niet lekker. Er bleek een vriesplug losgekomen te zijn. Renate van Riet liet zien dat haar Blue Hazard ook met de top mee kan doen, maar helaas hield de motor bij de 112 meter er mee op. Er zat er gat in het blok. Ook bij Runaway Deere zat het niet mee. Door een onbekende oorzaak was het bij de 60 meter over. Lady Green zette een van haar beste prestaties van het af gelopen seizoen neer door een vierde plaats neer te zetten. Door het niet aanhaken van Rocky hoefde William de Vos de Extreme Temptation alleen maar aan te haken om zich Nederlands kampioen te mogen noemen. Maar als een echte kampioen zette William de Vos de sleepwagen voorbij de 120 meter neer. Appypower zette de sleepwagen vervolgens ook over de 120 meter waardoor er een finale zou komen. In de finale kwam de Extreme Temptation net een aantal meters verder dan de Appypower. Appypower klom met zijn tweede plaats van de dag ook nog twee plaatsen in het klassement. In het Nederlands kampioenschap is de eind uitslag Exreme temptation 1e Appypower 2e en Rocky op een derde plaats.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Extreme TemptationFP104,13
2AppypowerFP97,04
3Next Sensation118,68
4Lady Green117,64
5Blue Hazard112,42
6Neighbours Nightmare112,13
7Bad Boy's Toy100,44
8KAWE Runaway Deer59,34
9DPP RednexDisk.
10Dams RoosterHP
11HyTec Red NeckHP


Prostocks II

In een zelfde sleepwagen afstelling als de prostocks I gingen ook de prostocks II van start. Hier kon men zien dat er geen verschil is tussen Prostocks I en II. Want ook hier gingen ze op Heavy Boy na allemaal over de 110 meter heen. Code Red kwam een paar cm te kort voor de 120 meter. Mud Patrol en Wickie Power reden allebeide een FP. Mud Patrol kon niet terug komen voor een finale. Aadri van der Veeken reed de Wickie Power in een gezamenlijke finale met de prostocks I zelfs nog voorbij de afstand van Exteme Temptation . Eind uitslag Van zowel de dag resultaten zouden ook de eind uitslag van het Nederlands kampioenschap zijn. Wickie Power 1e Mud Patrol 2e en op derde plaats Code Red


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wickie PowerFP106,71
2Mud PatrolFP
3Code Red119,93
4Dieselross111,93
5Heavy Boy79,18


Supersport Trucks

Zele 25 september 2016 de laatste wedstrijd van het seizoen voor enkele supersport trucks. Het is de zondag van de Belgische Kampioenschappen tractoren en de wedstrijd wordt aangevuld met enkele NTTO klasses. Van de supersport trucks waren uit Nederland alleen de teams van Heugten en Tekstkar aanwezig om samen met enkele Belgische trucks de wedstrijd te rijden. Black Sensation had de proeftrek, reed een full pull en de sleepwagen ging zwaarder. Carola bestuurde de van Heugten truck en ook zei reed een mooie full pull. Red Madness wist dit ook te realiseren en er kon dus een hele mooie finale ontstaan. Crazy Grey Power had er ook zin in en ook de grijze Volvo ging de full pull lijn over, maar kon uiteindelijk niet terugkomen om finale te rijden vanwege koppelings problemen. Twee kansen voor een full pull waren er en helaas kon Dreamcatchet dit met 87.45 meter en 88.49 meter dit niet waar maken. De scania van team van Mele had het ook zwaar gezien de afstanden van 44.60 en 67.32 meter. Tekstkar was voor het eerst weer op de baan sinds IJzendoorn . Heel wat uren werk zat er in de scania maar er moest toch nog wel een keer gereden worden nog dit jaar. Zaterdagavond voor het laden ging het stuurhuis nog kapot, snel een andere opgezocht en gemonteerd en zondag kon de reis naar Zele ondernomen worden. Door de verschillende aanpassingen was het afwachten hoe en wat de truck zou lopen. Helaas tijdens de eerste run problemen met de verstuiverleidingen , snel een reparatie gedaan en er kon nogmaals aangehaakt worden. Helaas ook tijdens deze run wilde het niet zoals gehoopt en er kan nu gedachjt worden over een oplossing voor dit probleem. Dan kan de finale beginnen en is Black Sensation de eerste die de baan op komt. 121.96 meter ver gaat de witte volvo en de sleepwagen gaat zwaarder. Van Heugten is het die nu voor de sleepwagen staat en bij een toch wel pittige afstelling komt de Daf tot 93.39 meter. Red Madness is er ook klaar voor, gaat van start en komt iets verder dan zijn voorganger en 97.66 meter komt er op het scorebord te staan. Black Sensation is de laatste in de finale en met een mooie run op zijn eigen wedstrijd haalt Dirk Heirman de overwinning binnen. Zijn afstand van 102.80 was de beste op deze wedstrijd.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale

Klik hier voor de foto's