x
x
x
x

Volle vrijdag in Stroe

10-06-2022

Als je na 2 jaar afwezigheid van de kalender weer een wedstrijd kan en mag organiseren dan hoop je natuurlijk op een spetterende wedstrijd onder ideale omstandigheden.
De organisatie van de MegaPull Stroe stond voor deze uitdaging en maakte op vrijdagavond een avond mee waar we 2 jaar op gewacht hadden in Stroe!

De tribunes zaten (over)vol, de zon scheen uitbundig en de deelnemers maakten er op de banen een mooi schouwspel van. Het was dus in alle opzichten een volle avond!


Sport Trucks

Net na de klok van acht uur was de proeftrek voor Versteeg met de Volvo FH16. De sleepwagen van dienst was de Keep Moving Blue en met een fullpull op het scorebord bleef de sleepwagen staan. Fury was de volgende deelnemer op baan nummer 2 en deze felle Iveco zette ook een fullpull op het scorebord. Daarna was het tijd voor 'de witte Volvo' van Van Dijk; deze commonrail diesel zette de derde fullpull op het scorebord. Dark Rumble kwam niet tot de finale en de mannen van team Van Dodeweerd kon helaas ook niet komen  tot een finaleplaats. Met Anne op de pedalen ging ook Iron Man naar de finale waarna de beurt was voor P. Bos Veevoeders met de gele DAF. Robert zat met een verbeten blik in de cabine en bracht het de truck tot over de fullpull lijn naar de finale. Het rijtje finale deelnemers werd nog verder aangevuld met Shave Power en ook Jan van Bentum kreeg zijn Scania in de finale.
Een goed gevulde finale dus met 7 deelnemers!

In de finale mocht Han Versteeg als eerste aanhaken en zette 85,94 op het scorebord. De V8 van Fury kon daar meer dan 4 meter over heen rijden, maar de Ny Titan van Van Dijk kon daar nog verder over heen gaan!
Het was een spannende strijd; Anne kon haar Iron Man vervolgens ten tonele brengen, waarna Robert Bos de DAF voor de sleepwagen zette. De dat is trouwens een DAF met een Volvo achteras...
En nadat Shave Power en Against All Odds op de baan geweest waren is de einduitslag alsvolgt:


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Shave PowerF.P.97.49
2Against all oddsF.P.92.02
3Volvo van DijkF.P.91.30
4P. Bos veevoedersF.P.90.96
5FuryF.P.90.95
6Iron ManF.P.89.27
7Team VersteegF.P.85.94
8Smokin' Griffin94.57
9Dark Rumble91.47
10Van Dodeweerd85.43


Standaard XL 8,0 ton topniveau


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Scandinavian StyleAnthonie LangebeekeSerooskerkeF.P.101.02
2JongenelenStefan JongenelenSprundelF.P.99.81
3Van de PutLambert van de PutOosterwolde (Gld)F.P.95.35
4The BeastBas van ZantenZegveldF.P.94.82
5HerijgersManuel HerijgersZundertF.P.91.03
6MagnumPedro ZandbergenOldebroekF.P.DNS
6Power DeereJan KroonemanT hardeF.P.DNS
6FiascopowerMaarten GroenenboomNumansdorpF.P.DNS
9Red CrowRick van RavenhorstRenswoude97.63
10Zetor Power XLAnjo van PanhuisErmelo84.43


Standaard Trucks

Op baan twee gingen we van start met als eerste de welbekende standaard trucks. Het blijft toch machtig mooi om deze normale vrachtwagens hun gang te zien gaan. Gelukkig komen ze uit de wijde omtrek hierheen om deze klasse voor elkaar te krijgen en krijg je een mooie afwisseling tussen oud en nieuw materiaal, waarbij de oudjes zich toch soms nog kranig kunnen weren.

Een zeer toffe start van een ZEER mooie avond truck geweld in Stroe.

Stroe 2022 Standaard TrucksStandaard Trucks XL

Little Rumble had een mooie proeftrek, maar waren iets aan het proberen wat niet goed uitpakte. Bij Black Fiber hadden ze niet stil gezeten en de motor liep heel anders. Dit pakte heel goed uit goor de heren en eerste full pull was een feit en Scania P92 liep goed alleen toch iets te kort. Bakker to the max gooide hoge ogen, maar moest black fiber voor zich houden. Bramos repair had een goede run en stond voorlopig in de finale.Van den brink was goed op weg maar ging finaal door de koppeling heen. Little Rumble deed de proeftrek over en ging dr op en dr overheen bij Little Rumble.
Finale tussen Little Rumble, Black Fiber, Bakker to the Max en Bramos Repair. Black Fiber ging op een fantastische wijze de finale in. En zette zelfs een Full Pull in de finale. Bakker to the max kwam flink wat te kort, Bramos repair ging jammer genoeg al redelijk vroeg door de knieën. Little Rumble had technische problemen en kwam niet weg. En waren de nummers 1 2 en 3 dezelfde als de startvolgorde van de finale.

Stroe 2022 Standaard XL Trucks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Black FiberF.P.110.00
2Bakker to the Max99.5688.67
3Bramos Repair85.2076.11
4Little RumbleF.P.0.54
5Scania P9284.45
6St van den Brink71.84


Supersport Trucks

Dark Tornado met een mooie proeftrek alleen kwam de linker krijtlijn aardig in de buurt en moest het gas noodgedwongen dicht. Blue Legend was de volgende en zette in deze klasse de eerste full pull op de klokken. Xtreme 16 zette de tweede full pull op de klokken met een zeer overtuigende run. Rhino Rocket idem. Mitas Black Sensation wilde niet lekker van start en had een kleine technische mankement en zag zijn kans op een full pull als sneeuw voor de zon verdwijnen. Volvo Harskamp gooide daarentegen wel een dikke full pull neer. Trek Mack had technische problemen en kwam niet weg. Heavy Boys Toy maakte weer een run in stijl alleen kwam deze helaas niet in de buurt van de full pull lijn. Vlastuin maakte zich ook deelgenoot voor de finale met een dikke full pull. White Horse kwam helaas in een spoor terecht en ging bijna de baan uit, daarom moest het gas er helaas af en kwamen ze niet aan een full pull. Tekstkar maakte een mooie run en had Herman toch weer wat verbeteringen gevonden en klonk de motor enorm aggressief. Team de Heus maakte ook een mooie run en kwam net niet aan de full pull. De Hulk was ook goed op weg, maar kwam halverwege de run toch dicht bij de rechter kant, helaas moest ook hier het gas dicht. Dark Tornado ging te vroeg weg en waaide uit. Grey Thunder had ook een apart probleem waardoor de turbo niet op druk kwam en zichzelf uit nieste. Ook Iron Horse maakte aanstalte voor een hele mooie run alleen tilde zij zich weer volledig uit de baan. Van Donselaar gooide alles op alles maar mocht niet baten. Trek Mack en Dark Tornado deden nog een run buiten mededinging. Waarbij Trek Mack Maximaal scoorde, en Dark Tornado weer zichzelf tegenkwam. Finale ging van start. Blue Legend probeerde flink te scoren maar kwam er net niet helemaal bovenop. Xtreme 16 ging al vroegtijdig uit de baan maar wist toch nog een redelijke afstand neer te zetten. Ook Rhino Rocket had een moeilijke run . Volvo Harskamp had technische problemen dus kwam niet terug en ook van Vlastuin moest rechtsomskeert maken door versnellingsbak problemen. Helaas niet de superfinale als gehoopt, maar wel een heel mooi avondje truck and tractorpulling in het mooie Stroe

Stroe 2022 Supersport Trucks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1IVS RhinoRocketF.P.103.35
2Xtreme 16F.P.69.61
3Blue LegendF.P.61.61
4Van Vlastuin AgroF.P.DNS
5Volvo FH16 HarskampF.P.DNS
6De Hulk96.92
7MITAS Black Sensation93.31
8TV Kar89.79
9Team de Heus85.44
10Van Donselaar76.63
11Heavy Boys Toys74.71
12White Horse IX61.66
13iron horse 3.059.75
14Dark Tornado53.78
15Grey Thunder37.01
16Trek Mack1.12