x
x
x
x

Koudekerk a/d Rijn, wat een feest!

06-08-2022

Na een bomvol dagprogramma mocht de NTTO voor de vijfde maal het avond gedeelte verzorgen op de Familiedag in het Zuid Hollandse dorp. Op een plaatje van een baan werd het een geweldig feest voor de bomvolle tribunes. Dat veel teams hiervoor keihard gesleuteld hadden werd beloond met veel waardering en applaus. Een paar teams vertrokken met schade maar veel meer met lachende gezichten.


Tekst: Patrick van Niekerk
Foto: Liesbeth van Niekerk


Light Compact Diesels

Met de proeftrek van Green Warrior I werd de wedstrijd in gang gezet. Gezien de competitiestand was de afstand van 80,67 meter een prima uitgangspunt om de sleepwagen te laten staan. Dat vervolgens zowel Idefix als O'Blixum niet aan die afstand kwamen had waarschijnlijk niemand voorspeld. Geen finale dus maar daar zullen de heren uit Achterberg geen traan om hebben gelaten. Een eerste overwinning met de volle twintig punten in de tas was een prima scenario. O' Blixum pakte het zilver en Idefix nam het brons mee naar Heijningen.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Green Warrior I80.67
2O'Blixum76.99
3Idefix74.33


Compact Diesels

Met de proeftrek van The Dream kwam de tweede klasse op gang. Die proeftrek werd later overgedaan wat rijdster Noƫlle een nat pak opleverde. Een waterslang had het begeven en zorgde voor wat reuring. Met de foto van een overleden vriend in de rolkooi was het toch al een emotionele wedstrijd. Een mooi eerbetoon en een goede reden om weer verder te sleutelen. De Indian Extreme wil de weg naar boven nog maar niet vinden. In Koudekerk a/d Rijn wilde het weer niet en voor een eventuele herkansing wilde de koppeling niet meewerken. Competitieleider Risk 2 zette de eerste snoeiharde Full Pull van de avond op het scorebord. Iets wat Scooby Doo ook graag wilde maar die eindigde op de vijfde plaats. Na een matig optreden van Minimum Risk was het de beurt aan Red Devil. Rijder Leander van der Geest is mede verantwoordelijk voor het rijden van de klasse in "zijn thuiswedstrijd". Hij had hard gesleuteld om de mini MF eens lekker over de baan te laten razen. Met Ten Seconds en The Easterbunny werd de finale compleet gemaakt. Green Warrior III had ook een goede dag met ruim 66 meter werden de eerste harde meters van dit seizoen de waarheid. De finale werd geopend met de wetenschap dat de floating finish vlag werd opgestoken. Jan van Putten nam dat letterlijk en reed met 117,27 de Risk 2 tot de bult. Red Devil had wat moeite met de balans en moest hier ruim 20 meter op toegeven. Ten Seconds werd derde met 1 gereden centimeter vanwege een kapotte koppeling en mede omdat The Easterbunny niet meer kon terugkeren.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Risk 2F.P.117.27
2Red DevilF.P.96.00
3Ten Seconds92.620.01
4The Easterbunny86.64DNS
5Scooby Doo80.87
6The Dream66.06
7Green Warrior III66.05
8Minimum Risk10.83
9Indian xtremeHP


Standaard XL 8,0 ton topniveau

In de zwaarste standaardklasse werden de kaarten flink geschud. Voor de competitiestand viel het mee. Alleen de koppositie wisselde van plaats. In de wedstrijd was het voornamelijk zoeken naar grip op de Koudekerkse klei. Red Horse kwam daarbij zelfs in twee pogingen niet verder dan een laatste plaats. Herijgers deed goede zaken en zette zich in de finale. Iets wat Fiascopower ook graag had gewild maar die kwam niet verder dan een teleurstellende tiende plaats. Met The Beast die zich redelijk makkelijk plaatste was het zaak om aan te sluiten voor die finale van vier. Red Crow zette zich prima bij het rijtje finalisten ten kostte van competitieleider Scandinavian Style. Deze mocht als laatste aanhaken om alles nog even door de war te gooien maar kwam anderhalve meter te kort en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. In de finale pakte The Beast hun derde overwinning van het seizoen. Jongenelen reed een meter verder dan Herijgers die daarmee het podium vol maakte. Red Crow bleef met een prima vierde plaats net zonder eremetaal.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1The BeastBas van ZantenZegveld88.1490.67
2JongenelenStefan JongenelenSprundel95.1587.27
3HerijgersManuel HerijgersZundert91.3886.25
4Red CrowRick van RavenhorstRenswoude89.1485.53
5Scandinavian StyleRonald LangebeekeSerooskerke87.62
6MagnumPedro ZandbergenOldebroek87.47
7Van de PutLambert van de PutOosterwolde (Gld)85.19
8Power DeereJan KroonemanT harde84.25
9Zetor Power XLAnjo van PanhuisErmelo83.76
10FiascopowerJacob Jan GroenenboomNumansdorp83.04
11Red HorseAlbert van de WorpHattemerbroekDIS


Light Modifieds II

Mad Max Stage V mocht na veel sleutelwerk een heerlijke proeftrek neerzetten voor het enthousiaste publiek. Met een zichtbaar blije familie Liefooghe kwam een full pull op het bord. Loon naar werken want de weg naar Koudekerk a/d Rijn was figuurlijk lang. Team Herbie had al een halve dag mogen genieten van de aandacht bij hun machine en betaalde dat uit met ook een volle baanlengte. Nadat Shackleton op een mysterieuze wijze gestopt was met een kapotte noodstop mocht 't Smidje als laatste aanhaken. De Ford GAA V-8 motor stond prima afgesteld en reed zich uitstekend in finaleland. In die finale was het Mad Max Stage V die het feest nog completer maakte. Met een iets verzwaarde sleepwagen werd een lekkere run weggezet. Na korte nachten vanwege het sleutelen mocht de grootste beker weer eens mee naar Gijzegem (B). Herbie reed zich naar een tweede plaats al was het nog spannend na de run van 't Smidje. Die kwam verrassend dichtbij maar met een kleine twee meter minder gingen die lachend naar huis met de bronzen beker.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 5F.P.94.08
2HerbieF.P.90.74
3't SmidjeF.P.88.96
4Shackleton34.85


Prostocks II

Spanning alom in de laatste klasse van de dag. Leider in de competitie Lady Green zette een prima Full Pull op het scorebord. De perfect afstelde Big Benz die de hele avond al meedeed aan de mooie show kon zich opmaken voor nog een vijftal van de topdiesel klasse. Red Attraction had veel sleuteluren achter de rug alvorens te kunnen aanhaken. Dat ze daarbij de finale net niet konden halen was jammer. Ook een gevalletje jammer was het geval met Blue Hazard. Na een prima run liep de zescilinder muurvast aan het eind van de run. De New Holland heeft een slecht huwelijk met Koudekerk a/d Rijn. Veel goede kwalificaties maar nog nimmer een finale kunnen rijden. Bad Boys Toys kon de toeren er niet inhouden en zeilde net door de 30 meter grens. In een spectaculaire testrun hierna verspeelde ze de turbo wat gepaard ging met een flinke vuurbal. De finale werd aangevuld met twee degelijke runs van respectievelijk Running Diamond en Heavy Boy.
De finale werd geopend door Ronald Bartels met een even blije Lady Green. Lekker spinnend ging de John Deere naar een winnende afstand. Running Diamond reed in de finalerun wat scherper waarbij de laatste meters zwaar waren. Met Heavy Boy als laatste kwam de einduitslag op het scorebord. De sympathieke Belg deed misschien de gaskraan iets te vroeg dicht maar pakte een keurige derde plaats. Als eindrun wild team Red Attraction het publiek nog eenmaal laten zien waar de fraaie Massey Ferguson toe in staat is. Met een vlam aan de rechterkant van de motor werd dapper het gas open gehouden. Met een mooie run een daverend applaus van het publiek ging iedereen de feesttent in om de grootste familiedag van de Randstad af te sluiten.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Lady GreenF.P.106.28
2Running Diamond94.89104.88
3Heavy Boy84.8586.35
4Blue Hazard90.75DNS
5Red Attraction81.14
6Bad Boy's Toy36.57