x
x
x
x

Nieuws 2018
FarmStocks

Lochem was groots!

05-08-2017

De 34 editie van de wedstrijd in Lochem kon met één woord worden samengevat. Groots! In een prachtige ambiance met volgepakte tribunes werd op de 2 banen een puike wedstrijd verreden. Op een buitje na, voorafgaand aan de wedstrijd liet het weer zich van z'n goede kant zien. Op de banen konden de krachtpatsers hun vermogen goed kwijt. Daardoor was het genieten voor het publiek.

Verslag en foto' s zijn gemaakt door Ellen de Heus, Dictus Hoeksma en Dennis Vos


Two Wheel Drives

Na een kleine vertraging ivm met de weersomstandigheden ging de show van start met de Sledgehamer voor de proeftrek. Helaas ging er iets goed mis in de motor, waardoor de wagen met flinke rookwolken toch een mooie afstand neer zette. De klasse werd gereden in floating finish, daarom bleef de proeftrek staan als officiele afstand door het niet aanpassen van de afstelling. Predator was de volgende in de lijst en ging voorzichtig van start, maar wist toch flink wat meters voorbij de Sledghammer te gaan. Rattle n Hum was de volgende en ging voortvarend van start maar boog af net voor de 70 meter, helaas belande deze buiten de baan door het verlies van grip aan de rechter kant. Helaas dus een diskwalificatie. No illusion was de volgende op rij en zette een zeer strakke run neer en nestelde zich tot nu toe in de top 3. Bad habit de leider in het klassement mocht het als volgende proberen, maar helaas dachten wat bougiekabels anders dan de rest en gingen spontaan los. Een echte puller gaat door en zodoende toch een mooie afstand op de klok. Thunderstruck wist goed gedoseerd te vertrekken en kon eindelijk eens aansluiting vinden met de top drie tot dan toe, goed voor de punten en een mooie boost voor het moraal. BK power was de een na laatste voor de sleepwagen, hopelijk konden ze de pech eens afschudden en dit lukte aardig en wisten nipt de derde plaats over te nemen. French and Furious was de laatste in de lijst maar kreeg de pks niet goed op de baan. Predator op een gevolgd door No Illusion en BK Power


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Predator114.22
2CL Coatings No Illusion110.60
3BK Power108,25
4Thunderstruck107,62
5Sledge Hammer104,11
6French and Furious103,45
7Bad Habit99.20
8Rattle and HumDisk


Sport 2,5 ton topniveau

In geen van de competitieklassen die in Lochem aan de start kwamen was het aan de top zo spannend als in de 2.5 ton sportklasse. De top 3 zat bij aanvang op één punt van elkaar. Dat verschil zou hoe dan ook groter worden, tenzij ze allen slecht scoorden, maar daar zag het gezien de strijd van dit jaar niet naar uit. Vanwege een miezerige regen werd de start bijna een uur uitgesteld en werd om tijd in te halen de floating finish gehanteerd. Dus geen finale. Rednix maakte de eerste officiële run en het was dus afwachten wat de run van de medekoploper waard was. Die andere koploper Red Passion leek een goede run te maken al moest Jelle van de Rijt het wel afleggen tegen Little Red Poison, welke 1 punt achter de beide leiders in de competitie zat. Aart de With had ook geen vlekkeloze run want de Massey Ferguson stond na het terug te schakelen op 1 wiel uit te spinnen. Toch was de veteraan de lachende derde want hij had de jonkies wel te pakken en stond nu alleen aan de leiding, zij het op slechts een punt van Red Passion. René Vliek leverde met een zevende stek dure punten in en moet in de achtervolging. Bij Red Passion zijn ze niet uit het veld geslagen. "Wij hebben voor volgende week nog wel wat in petto!" De With is dus gewaarschuwd. Door deze onderlinge duels zou je bijna vergeten dat er ook een dagwinnaar was. Een kaarsrechte run van Zero Tolerance bracht de Ford naar de leidende afstand. De grootste bedreiging kwam van een bijschrijver. Deze Starfire van Gosse Koerts heeft al vaker laten zien dat hij in de topklasse thuishoort. De promo rijder zat slechts driekwart meter van de winnaar. (DH)


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Zero ToleranceHenk Jan RijneveldHarskamp97.83
2StarfireGosse KoertsKornhorn97.14
3Little Red PoisonAart de WithHagestein96.98
4Red PassionJelle van de RijtVenhorst95.48
5BanditoHenk SchoonhovenOosterwolde (Gld)93.99
6CalimeroJeroen van SchaikWoerden92.58
7RednixRené VliekPutten91.15
8Neighbours NightmareKees HoegenSpeuld90.96
9AdriaanSteven van EdeRenswoude90.67
10Small BassieWilco van den BrandhofRenswoude90.50
11The Orange GlowMartin HijkoopNieuwland87.84
12Kleine BeerGert ten BrummelerVinkeveen87.07
13Green & YellowEddie CrumLienden39.10

The Flickr API returned the following error: #1 - Photoset not found