x
x
x
x

Nieuws 2019
FarmStocks

Koudekerk a/d Rijn altijd verrassend

06-08-2018

Volle tribunes in de avond na een eveneens druk bezochte familiedag. Het werd een slijtageslag in alle opzichten van de sport. De deelnemers, de baan en het publiek. Alle drie werden zeer op de proef gesteld. Toch kon een iedereen na afloop weer terugkijken op een geslaagd geheel. Misschien met uitzondering van de laatste starter. Red Attraction kreeg in de finale te maken met een kapitale schade. Gelukkige bijkomstigheid ze kregen veel bijval van alles en iedereen.

Tekst en foto: Patrick van Niekerk


Supersport 4,5 ton promoniveau

MeterVreter had de eer om de wedstrijd te openen in het Zuid-Hollandse dorp. Na een snelle Full Pull was het wedstrijdleider Bert de With die de sleepwagen toch liet staan. Wellicht omdat er maar 4 deelnemende tractoren waren in deze klasse. Pechvogel Wild Pirate had al direct een schade na het afladen van de vrachtwagen en moest helaas afmelden. Het was vervolgens alleen Crazy 810 die niet de volledige baanlengte afmaakte maar de afstand was ver genoeg voor een finale. In die finale zette Metervreter de toon door ruim door de honderd te stoppen. Vooraf was aangegeven dat er gemeten zou worden door de 110 meter en dat was maar goed ook. Kreeg Red Dream in de kwalificatie nog te kampen met een onwillige verstuiverleiding, in de finale klopte alles. Na een kleine koerscorrectie in het begin ging hij als een raket richting de zandbult. Niet te houden en uitzinnig van vreugde werd een duidelijke overwinning behaald. Black Magic had echt nog wel snode plannen maar die pakte net niet het juiste moment van de koppeling en daarna zakte de motor in.
Crazy 810 gaf als laatste finalist alles wat er in de Volvo zat en dat leverde nog een bronzen beker op.Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Red DreamLaurens van VuurenStreefkerk110.00113.74
2MeterVreterJan Willem Van PuttenOldebroek110.00106.79
3Crazy 810Gert MulderDoetinchem104.0787.00
4Black MagicGerard HopmansWouw110.0046.75
99Wild PirateArrie van de LagemaatLunterenDNS


Light Modifieds II

De lichtste vrije klasse werd er een met twee gezichten. Met maar vier starters was het deelnemersveld al niet dik maar dat werd gaandeweg alleen nog maar dunner. Road Runner zette een verrassend strakke run neer met een behoorlijk zware sleepwagen. Besloten werd om de wagen lichter af te stellen. Als tweede starter gaf Toine de Jong zijn machine flink de sporen. Een uitstekende Full Pull maar met schade als gevolg en geen finale. Kyra Kustermans had wat koersproblemen met de Hot Art en liep tegen een gescheurd uitlaatspruitstuk op. Mad Max Stage V liet daarop volgend even zien waarom dit zo een mooie klasse is. In een fraaie stijl werd een dikke FP genoteerd. Road Runner deed de proeftrek daarna nog zeer verdienstelijk over maar kon net geen finaleplek afdwingen. Zo kon het gebeuren dat er een finale ontstond van 1 tractor. Paul Liefooghe gaf te kennen. "Ik geef een degelijke finalerun waar het publiek recht op heeft". Daar was niets aan gelogen. Met een snoeiharde tweede Full Pull werd hij terecht de winnaar van deze klasse.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 5 (B)110,00115,69
2DeJongSpecial110,00
3Hot Art99,51
4Road Runner84,17


Prostocks II

Vooraf was een mooie line-up neergezet in de sterkste dieselklasse. Vijf tractoren met allemaal en verschillende fabrikant. Blue Hazard had het genoegen om de klasse te starten. Een inmiddels wat lastige baan in samenspraak met een zware sleepwagen vergende veel van mens en machine. Sleepwagen wat lichter en met Dieselross werd een nieuwe poging gedaan. Met de ervaring van rijder Gert Stessens werd een verdienstelijke Full Pull neergezet. Ook Reijer van de Wetering zette vervolgens de Red Attraction zeer knap in finaleland. Iets wat Lady Green net niet lukte in een matige balans werd de John Deere net voor de honderd neergezet. Zeer onfortuinlijk was het vervolgens Code Red die opliep tegen problemen. Zelfs de organisator had de dag ervoor nog hulp in Belgiƫ geboden om de witte International op tijd in Koudekerk a/d Rijn te krijgen. In Aagtekerke was namelijk voor de derde maal dit jaar flinke motorschade opgelopen. Het mocht helaas niet baten want een probleem in het brandstofsysteem bracht hem niet de gedroomde meters. Over dromen gesproken. Dat zal Renate van Riet ook wel eens anders gedaan hebben. Klaar om de proeftrek over te rijden kregen ze te maken met diesel lekkage. Hals over kop werd nog een nieuwe verstuiverleiding gemonteerd maar dat kon het euvel niet verhelpen. Zo gingen we de finale in met twee tractoren. Dieselross zette een prima run neer met een strakke Big Benz achter zich aan. Aan Red Attraction de eer om de laatste run van de Familiedag te maken. In een fraaie stijl werden de spruitstukken weer prachtig roodgloeiend. Tot net voor de afstand van de zwarte Fendt er een doffe dreun klonk en er een gat in het motorblok was geslagen. Na wat navraag was de voorlopige conclusie dat dit het gevolg was van een gebroken krukas. Zo jammer, want dit betekende waarschijnlijk einde seizoen voor de sympathieke team. "Een hele dure zilveren beker", was de reactie van het team.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Dieselross110,0088,85
2Red Attraction105,7282,86
3Lady Green95,55
4Code Red (B)39,80
5Blue Hazard0,01