x
x
x
x

Nieuws 2019
FarmStocks

Testdag Tienhoven

22-04-2019

Op zaterdag 20 april 2019 werd er door de Organisatie Meerkerk een testdag georganiseerd in Tienhoven aan de Lek. De wedstrijdlocatie was voor de gelegenheid omgedoopt tot de Daan Kool-arena.

Tienhoven testdag


Testdag

Om 10.00 uur in de ochtend werd er met diverse afstellingen van minisleepwagen geƫxperimenteerd. Vanaf 13.00 uur mochten de zes Standaard XL deelnemers en de vier Standaard XL Trucks een en ander uitproberen voor de Take it Easy. Waarbij uiteraard de afstellingen van deze sleepwagen ook genoteerd werden. In alle gemoedelijkheid verzamelde men zoveel mogelijk gegevens om het komende seizoen zo strijdvaardig mogelijk voor de dag te komen. En ja, als je dan tijdens een testdag drie/vier/vijf runs kunt maken, loop je de concurrentie dat aantal runs aan informatie voor. Menig deelnemer vond het een ideale uitvinding waar men graag gebruik van maakte.Standaard 9 ton

Om 17.00 uur werd begonnen met de Standaard 9 ton Bedrijvenklasse. De samenstelling hiervan was volgens origineel Meerkerks recept: acht bedrijven, ieder met drie deelnemende tractoren. In totaal 24 rijders die onderling zouden gaan strijden. De afstanden werden per bedrijf opgeteld.

Na de eerste doorgang van de acht verschillende bedrijven werd besloten om de start te verplaatsten. Er zat een lelijke plek in de baan bij de 85-90 meter. Door andersom te starten kwamen de deelnemers en sleepwagen er wel aan voorbij. Het secretariaat met alle apparatuur werd met vereende krachten naar de 80 meter verplaatst, en al gauw ging de wedstrijd verder. Ook alle deelnemers zagen het belang van deze wijziging in en zonder een onvertogen woord werd er door iedereen meegewerkt aan deze oplossing. Mooi dat het zo kan!
Met de tweede en derde doorgangen van elk bedrijf begon ook het rekenwerk. Opnieuw had ABC-schermen de zaakjes prima op orde en werden we via de beeldschermen over de opgetelde afstanden geinformeerd. Arco maakte nog een opmerking over het schoeisel van een TW Ford. Het is alsof je mij de schoenen van Ronaldo geeft en dan verwacht dat ik net zo goed kan voetballen. Maar het gaat er toch echt om wat er boven staat.
Tijdens de laatste runs van de derde doorgang begon Arco Sterk een praatje met Daan Kool. "In december 2018 bezocht de organisatie mij om eens te praten over de plannen voor de testdag. Dan krijg je dat verzoek. Je doet iets met elkaar als verbroedering, ook tussen de bedrijven onderling. Een eenmalige testdag daar werk ik graag aan mee. (om er lachend aan toe te voegen:) Alhoewel ik al wel wat opmerkingen over het woordje eenmalig heb gehoord, we wachten het maar af."

Ondertussen reed zijn zoon Wim Kool een van de laatste runs op een wedstrijdbaan met een Case International 1455 XL. Hij eindigde als tweede in de individuele afstanden, nipt achter Arne van den Oever.
De bedrijvenklasse werd gewonnen door G.M. Damsteeg BV, als tweede Loonbedrijf A.J. de Haan en als derde Loonbedrijf Fa van Bezooijen.Standaard 11 ton

Terwijl het zonnetje ons nog steeds zeer goedgezind was haakte de eerste van de elf deelnemers in de Standaardklasse 11 ton aan. Ook in deze klasse zat de gang er lekker in. Met een opnieuw uitstekend afgestelde sleepwagen bleek al snel dat we een finale zouden krijgen. Met vier deelnemers ging het om de verdeling van de prijzen. De trekkers konden ook in de finale een heel eind gewoon lekker doorrijden, totdat de Take it Easy begon te doen waar deze voor is. Er moest heel hard gewerkt worden in de laatste meters. Waarbij het ook hier uiteindelijk om centimeters bleek te gaan. En lest best bleek het te zijn. Hanco Kok wist in de laatste wedstrijdrun voorbij te rijden aan Wout Sterk. Het derde plekje op het podium was voor Joost Hak.

Terreineigenaar Daan Kool maakte de afsluitende run op deze in meerdere opzichten geslaagde testdag. Zonder druk en zonder grote verwachtingen hebben de aanwezigen volop genoten van dat wat het was.