x
x
x
x

Nieuws 2020
FarmStocks

IJzendoorn Mooi gelopen

21-06-2019

Van standaard tot light modified, alles kwam weer voorbij in het pittoreske IJzendoorn, voor vele functionarissen is het weer even een reset moment van het drukke weekend op Powerweekend Made. De gezelligheid en de sfeer maakt het er gelukkig niet minder op.

Tekst / Foto's: Dennis Vos


Standaard 2,5 ton


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Standaard 5,5 ton


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Sport 4,5 ton promoniveau

Sjonnie proeftrek met een goede run alleen in de 90 meter buiten de baan aan de linker zijde. Lucky luuk reloaded verloor vermogen binnen de 30 meter en schoof 6 plekken op. Red Explosion vertrok voortvarend maar kreeg helaas een diskwalificatie door aan de linker zijde de baan te verlaten in het 90 meter gebied. Oostblok schok schotelde het publiek een mooie run voor met 105 meter, gelijk ook een bevestiging van de prima afstelling van de sleepwagen. Hot Pepper wist de afstand van Oostblok Schok te overtreffen en zette een mooie show op de baan. Hagar de Verschikkelijke had een mooie balans maar een noodzakelijke rem correctie maakte een einde aan deze mooie run om zich tenminste niet te diskwalificeren. De baan was uitdagend met een afwijking naar rechts en je heel goed moest blijven opletten. Just Blue zette een dikke run neer, maar moest ook een correctie toepassen om niet buiten de baan te raken. Sjonnie zette zijn beste beentje voor, maar het lukte niet om zich te plaatsen in de finale. Full Speed (met nieuwe bestickering) moest ook een rem correctie doen op rechts, maar plaatste zich wel voorlopig in de finale. Lucky Luuk Reloaded kwam niet terug ivm turbo schade. Waldbroezer had geen last van de spoorvorming maar kwam toch net wat te kort voor een run in de finale. Van Gaal wist zich op het laatste moment toch in de finale te plaatsen en drukte Full Speed er uit. Midnight Blue was net te zwaar aan de neus en miste de noodzakelijke grip in de laatste meters. Green Lightning wist als laatste zich in de Finale te plaatsen ten koste van Just Blue. 2 bijschijvers in First Love, deze had een experimentje uitgevoerd maar verloor vermogen na het terugschakelen. Ondanks dat gelukkig blije gezichten en voorlopig positief resultaat van het experiment. True Power maakte een erg mooie run en mocht zich als enige bijschrijver toetreden als extra in de Finale. Tijd voor een finale van 5 met Hot Pepper, Van Gaal Green Lightning, Oostblok Schok en True Power. Balast bak is 9 meter eerder voor en kwam Oostblok Schok tot een mooie distance to beat. Hot Pepper kwam stevig bokkend tot stilstand binnen de 30 meter en werd terug getrokken. Helaas bij de tweede poging hetzelfde probleem. Van Gaal drukte zich er 12 meter door de afstand van Oostblok Schok en verder dan zijn eigen kwalificatie afstand. Green Lightning schakelde op het juiste moment terug maar zat toch 5 meter achter Van Gaal. True Power kwam niet aan de afstand van beide, maar mocht zich wel op het derde plekje van het podium nestelen.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Van GaalHuub van GaalAchtmaal107.33108.85
2Green LightningBart PluggePutten107.03103.46
3True PowerJohan van de WesteringhAchterberg105.8099.21
4Oost Blok SchokNico GrootendorstHoornaar105.7296.87
5Hot PepperGerlant MouwSpeuld108.1516.56
6Just BlueRonald van de WerkenSleeuwijk102.94
7Full SpeedBo BurggraafHei- en Boeicop100.50
8HagarCor LodderZuiderwoude99.91
9SjonnieGert Jan ManderslootUtrecht99.80
10Waldbroezer 2.0Frederik ZijlstraAugustinusga98.04
11Midnight BlueHenk GerritsBemmel93.96
12First LoveMarinus BerendsKesteren87.03
13Red ExplosionSiebe MulderHarskampDIS
14Lucky Luc ReloadedLuc RooversSprundelHP


Standaard Trucks XL

De kruif voor de proeftrek. Een mooie full pull en de afstelling bleef zo staan. Black Fiber had enige moeite maar kon ook mee in de finale. Ook Bramos Repair en Little Rumble schaarde zich hierin. De Kruif zette een zeer mooie finale run neer op standaard bandjes en een vrij lastige afstand om te verbeteren. Black Fiber beet zich stuk in het 90 meter gebied. Bramos reed zich precies ertussen met de wielletjes los van de grond. Little Rumble gaf geen krimp en hing mooi, hij bleef hangen en kracht houden en ging over de acstand van de Kruif heen. 119.80 was een ongehoorde afstand voor een finale en hadden de Standaard XL trucks een gigantisch mooi visitekaartje afgegeven aan het IJzendoornse publiek. Eerste plaats voor Little Rumble, gevolgd door de Kruif en Bramos.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Scania 143H / Little RumbleF.P.119.80
2Scania P92F.P.107.51
3Bramos RepairF.P.102.90
4Black Fiber DodewaardF.P.92.13


Light Two Wheel Drives

Lucille voor de proeftrek en had weer een mooi aantal meters voor Data. De grip lag hoger en de afstelling van Made bleek alleen niet de juiste. Green Bullit deed het gas dicht binnen de 80 meter en de sleepwagen ging lichter. Ondanks een kapotte bandenwals ging de wedstrijd door met Dutch Viper als de volgende deelnemer. Met een mooie run bleek de motor toch erg lekker te lopen en bleef alles heel. Poison Ducky zette de eerste officiele run neer met een mooie afstand in de 90 meter. Bimmendur deed er nog een schepje bovenop en de eerste 100 meter was een feit. Dat deze klasse groeiend is is goed te zien en ook mooi voor deze opstap naar het grotere werk. Smink No Mercy deed hier nog een schepje bij en was er zowaar een finale mogelijk. Ook Mien Masjien schaarde zich bij de finalisten. Lucille maakte een betere run, maar heeft nog wel wat sleutel werk om de benodigde pktjes te vinden. Green Bullit maakte ook een betere run en kwam een halve sleepwagen lengte verder. Dutch Viper was de laatste voor de Finale en wist toch ook weer mooie data meters te scoren. Finale startte met Bimmendur en een mooie eerste afstand van 98,32. Smink No Mercy deed hier ook weer een schepje bovenop. Mien Masjien had de afsluitende run en zette zich er precies tussen. Eerste plaats was voor Smink No Mercy gevolgd door Mien Masjien en de nieuwkomer Bimmendur.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Smink No Mercy105.50101.90
2Mien Masjien101.2899.75
3Bimmendûr100.7698.32
4Poison Ducky92.84
5Green Bullit92.52
6Dutch Viper79.60
7Lucille58.25


Supersport 3,6 ton beloftenniveau

Keep Dreaming voor de proeftrek en wilde niet lekkee weg met de koppeling. Zetorpower voor de tweede proeftrek en kwam ook niet lekker weg. Sleepwagen werd wel zo gelaten en moesten we even kijken hoe het uit ging pakken. Simpson kwam niet weg jammer genoeg en een zeer lange opstart procedure voor van Dijke pakte ook niet uit zoals men wilde. Superman waaide uit in het 80 meter gebied. Iowa's Puller strandde ook in het 80 meter gebied en had Keep Dreaming ten tweede maal een slechte start maar helaas buiten de 30 meter. Zetor Power had ook last van het weg komen en moest ook ten tweede maal deze strijd staken. Twister had ook last van het wegkomen, maar moest ook genoegen nemen een plaats. La Picola kwam gelukkig wel weer een stapje dichter naar Red Rhino. Dit gold ook voor Born in the USA, maar Flying Wheels beet zich ook stuk. Jammer dat de 3.6 ton dan net niet helemaal uit de verf komt. Ook de nummer een in de competitie Struijs beet zich stuk in de baan en was er geen finale meer mogelijk. Red Rhino eerste plaats gevolgd door Born in the USA en La Picola. Bijschrijvers Bassie, Blue Power en Hook n Run probeerden nog een mooi showtje neer te zetten. Dit lukte Bassie aardig, spleet Blue Power het inlaatspruitstuk van voor tot achter open en zette Hook n Run hem buiten de baan.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Red RhinoHarm GrievinkWinterswijk100.71
2Born in the USAHans HeesakkersMariahout91.47
3La PiccolaTjeerd ZijlstraAugustinusga89.23
4TwisterLammert de ZwaanHulshorst82.70
5Flying WheelsJan de BruinNoordeloos81.81
6Van DijkeJan van DijkeOud-Vossemeer79.11
7iowa's PullerLaurens LageschaarZieuwent79.01
8BassieHendrik Jan van de KaaRenswoude78.91
9StruijsPascal StruijsSchijf77.47
10SupermanBart van EngelenDoornspijk75.11
11Zetor PowerEvert van PanhuisErmelo58.00
12Keep DreamingTonnie Moerland Sint Philipsland 36.10
13SimpsonEvert MouwSpeuld0.34


Light Modifieds II

Kyra met de Hot Art voor de proeftrek, maar kreeg de PK's niet in de baan. Sleepwagen ging drastisch lichter en was het aan Herbie om de volgende run te maken. Een mooie run en waren de eerste 100 meter een feit. Road Runner had een flinke backfire en moest de run staken. Mad Max maakte een run uit het boekje en was de eerste full pull een feit. Asterix had totaal geen balans en stuiterde op de baan. De aangebrachte aanpassingen komen er nog niet uit en werd de aftocht ingezet. Gelukkig kwam Hot Art terug en was de tweede full pull een feit. Na een korte onderbreking gingen we starten met de finale, hierbij werd geconstateerd dat er iets in de motor van Hot Art niet helemaal goed stond. Zodoende bleven er maar twee over en mocht Herbie de te kloppen afstand neerzetten. Deze was allerminst machtig en scoorde de stermotor een mooie tweede plaats. De eerste plaats ging naar Mad Max, met een giga sterke run en verzette de finish vlag met anderhalve sleepwagenlengte.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 5 (B)F.P.95.42
2HerbieF.P.81.76
3Hot ArtF.P.DNS
4Asterix57.04
5Road Runner10.11