x
x
x
x

Nieuws 2020
FarmStocks

Zwolle vrijdagavond

07-02-2020

De start van 2020 ligt nog net achter ons, maar in Zwolle ging het vuurwerk nog even door. Vlammen, Vonken, Knallen, kortom spektakel gegarandeerd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. De menigte kon allemaal een mooi plekje vinden op de tribunes en naarmate de avond vorderde, zaten deze ook goed vol. Ook een lekker warm drankje en hapje vielen goed want het was maar guur weer. We blikken terug op een mooi geslaagd avondje Farmstock met toch wel verrassende winnaars.

Foto's en Tekst: Dennis Vos


Sport 2,5 ton

Little Red Poison voor de proeftrek, hierbij bleek de sleepwagen te zwaar en werd deze lichter gezet. Aftershock had de tweede proeftrek en ook hier bleek de sleepwagen nog een tandje te zwaar te zijn. Wennekers ging voor de derde en ging de run erg soepel, maar om niet buiten de baan te gaan moest het gas er af. Green and Yellow ging goed maar kwam net niet tot de full pull, voorlopig pakte ze wel wel de eerste plek. Bandito maakte ook een mooie run maar moest ook zijn meerdere erkennen in de sleepwagen door het uitwaaien van de motor. Adriaan had ook ietwat moeite met de baan, maar kwam toch tot een mooie afstand. Rednex die normaal hoge ogen gooit had nu ook moeite. Dit betekende dat de baan goed was en vol grip. Little Red Poison reed zijn proeftrek over met verve, maar kwam net te kort voor de afstand van Green and Yellow. Aftershock ten tweede male op het toneel, maar waaide ook nu weer uit in het 60 meter gebied. Wennekers lukte het niet om Green and Yellow te bereiken. The Sheriff in nieuwe hoedanigheid genaamd Powermate, run was best pittig maar wel waardevolle eerste meters. Calimero en Blauwe Stier reden Full Pull, zodoende een mooie finale. Green and Yellow zette de distance to beat neer. Calimero ging er met twee vingers in de neus aan voorbij. Nu zou het spannend worden of de Blauwe Stier er voorbij zou gaan en dit lukte op magistrale wijze en net binnen de lijntjes.

2.5 ton sport Zwolle 2020


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1De Blauwe StierRinie van DijkKootwijkerbroek95.0090.97
2CalimeroJeroen van SchaikWoerden93.9689.30
3Green & YellowEddie CrumAchterberg87.4381.57
4WennekersMenno WennekersAalsmeer83.44
5Little Red PoisonWesley de WithHagestein83.22
6AdriaanSteven van EdeRenswoude81.52
7RednixRene VliekPUTTEN78.54
8BanditoAnton SchoonhovenOosterwolde 69.73
9After ShockHerman de LeeuwHoogblokland69.25
10The Power MateMartijn VisscherRouveen68.16


Sport 4,5 ton

Groene Buffel had een dijk van een run, maar.. de sleepwagen ging zwaarder. Passion for Power met een sleepwagen die 5 meter eerder op zijn zwaarste punt zou komen, kwam met een mooie stabiele run. De sleepwagen werd zo gelaten en was het aan De Blauw Kreij, welke in het 70 meter gebied volledig stil viel. Hot Pepper maakt aanstalten, maar kwam totaal niet lekker weg. De combinatie ging terug en werd de run opnieuw gemaakt. Helaas ging het ten tweede malen niet goed. De koppeling bleek toch echt te agressief voor de baan. Van Gaal ging ook niet probleemloos weg maar de machine zakte ten tweede male in. Bij Green Lightning was een hoop gebeurd en dat wierp vruchten af, met een dikke run en welverdiend applaus. MTX ging door met waar zij vorig jaar geeindigd waren en werd finalist nummer twee. De Groene Buffel deed de proeftrek over en maakte een bijna identieke run als zijn proeftrek naar de finale. Passion for Power kwam wel verder dan zijn proeftrek, maar waaide ook weer uit. Van Dijk zette ook een mooie run neer met een hele mooie balans. Blue Force wist zichzelf magistraal neer te zetten tot net aan de bult. Een gefocuste Wouter Peelen ging er snoeihard vandoor en ging naar zijn zo geliefde linkerzijde van de baan. Finale kreeg een spannende uitdaging met een onverwachte onderbreking van een kapotte afzuigslang. Een mooie finale van blauw met een tintje groen. MTX trapte af met een mooie afstand, maar liet Blue Force net achter zich die net wat te kort kwam in het eind. Blue risk zette zich er ruim overheen en Green Lightning plaatste zich er net tussen.

4.5 ton Sport Zwolle 2020


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Blue RiskWouter PeelenHarskamp93.2387.22
2Green LightningBart PluggePutten91.2184.36
3MTXMark HendriksElsendorp90.7683.07
4Blue ForceHenri van RoselaarPutten95.0081.88
5De Groene BuffelDennis StroobosscherNoordhorn90.01
6Van DijkHans van DijkZeeland88.50
7Passion for PowerJan RoseboomLunteren83.30
8De Blauwe KreijRobert de KreijHoornaar72.83
9Van GaalHuub van GaalAchtmaal70.20
10Hot PepperGerlant MouwSpeuld32.49


Supersport 3,4 ton promoniveau

Deze klasse werd met een floating finish gereden. Sprenkels trapte af met een mooie run en de sleepwagenafstelling werd zo gelaten. Red Pearl in nieuwe handen van het Golden Eagle team verscheen ten tonele. Spanning was te snijden en had uitwerking in zijn eerste run, het gas ging dicht en werd besloten opnieuw te starten. Tweede poging ging gelukkig een heel stuk beter en tikte net niet de 90 meter aan. Moody Blue kwam goed weg, maar kwam net wat adem te kort. Spetsnaz was er weer een imposante op-toer-poging. Met moeite kwam de turbo in beweging maar toen ging de machine als een raket. Net niet genoeg om Red Pearl te bedreigen, maar een tot nu toe tweede plek was niet verkeerd. Golden Eagle kwam ten tonele en had de rijder de baan al kunnen verkennen, maar de pech was daar en klapte de turbo kapot in het 40 meter gebied. Swedish Legend zette een dijk van een run neer en zo pakte de ene rode trekker de eerste plek af van de andere rode. Dancing on Wheels reloaded gooide alle remmen los, hierbij kwam alles er uit en snoepte met een kleine halve meter de overwinning van zijn voorganger af. Sprenkels deed een alles of niets poging maar kwam toch net wat te kort. Forza Fiat was de laatste in deze klasse en wat een slotstuk werd dat. Alle paardenkrachten kwamen door de Mitas-banden op de baan, maar kwam net wat te kort voor de derde plek. Eerste plaats voor Dancing on Wheels Reloaded, gevolgd door Swedish Legend en Forza Fiat.

3.4 ton SuperSport Zwolle 2020


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Supersport 3,6 ton

Blue Tiger haakt aan, maar de machine waaide uit in het 50 meter gebied, waarschijnlijk was er een aanpassing geweest aan de turbo wat niet helemaal lekker uitpakte. Gelukkig was het een proeftrek, dus geen probleem. Red Bunny was weer de klapperkoning van de IJsselhallen, mooie soepele run en de keuze van de wedstrijdleider om de sleepwagen zo te laten staan was de juiste. Builders Toy had een onstuimige run, maar zette toch een mooie tweede plek neer. Yellow Thunder ging diep met een angstig mooie balans, met recht finalewaardig. Ook Cobra XL liet een mooie run zien en plaatste zich een cm boven zijn Duitse voorganger en lonkte dus de finale voor deze fraaie rooie. Twister hield de koppeling er lang op, hierdoor draaide de machine in het 60 meter gebied er dwars doorheen. Krone Red Lightning op de pullers en meer toeren, maakte een imposante run. Zo schaarde dit Deense team zich onder de reeds in de finale geplaatste machines. Blue Tiger kwam terug en hopelijk waren de problemen van de proeftrek verholpen. Helaas bleek dit niet zo te zijn en waaide de machine weer uit. Hook and Run op nieuw schoeisel maakte een mooie run en lieten de banden zich goed zien, dik tevreden over de prestaties vertrokken ze vanuit de arena. Dont Worry maakte ook een mooie stabiele run, maar miste toch net de kracht onderin om gang te houden mede door wat deining. Smokey Deere met een mooie run, hierbij kwam deze gelijk aan Krone Red Lightning. Proud Eagle kwam vernieuwd ten tonele en zette zich net voorbij Red Bunny. Groene Aardbei zette zich hier toch overheen met de powerpullers. Buiks wist een finaleplek te veroveren. Red Bunny, Proud Eagle, Groene Aardbei en Buiks stonden in de finale, waarbij de Groene Aardbei niet terug kon komen vanwege motorische problemen. Red Bunny reed met een cm meer mes onder de sleepwagen een 35cm meer dan zijn kwalificatie run, dus zou de finale best spectaculair kunnen worden. Proud Eagle deed wat ie kon, maar groef zich te vroeg in helaas tot nu toe een tweede plek. Buiks was de laatste deelnemer, er op of er onder. Na een mooie run nam Buiks de tweede plek over van Proud Eagle.

3.6ton SuperSport Zwolle 2020


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1The Red BunnyJoan de VisserAagtekerke88.7989.14
2BuiksStef BuiksRijsbergen93.0886.48
3Proud EagleReinier SundermeyerVoorst88.9881.55
4De Groene AardbeiRinie OvereemEde92.68DNS
5Cobra XLPaul BeniersAarle-Rixtel86.27
6Yellow ThunderPaul SiebersKranenburg (D)86.26
7Krone Red LightningBrdr KjaerLoegstoer (DK)85.55
7Smokey DeereWilrik de GrootDoornspijk85.55
9Builders ToyJan GeertseVrouwenpolder84.74
10Don't WorryHessel VisserStavoren82.46
11Hook 'n RunBrienen den HartogWageningen81.79
12TwisterGerrit de ZwaanHulshorst72.41
13Blue TigerJohan MullerHalsteren53.96


Supersport 4,5 ton

Steel2steal voor de proeftrek en wat voor een, dikke prima en duimpje omhoog met de eerste full pull op de klokken. Maximum Massey liet zich van zijn beste kant zien met een mooie run tot gevolg. Crazy 810 ging goed van start, alleen met de nieuwe 3200 toeren kwam waarschijnlijk de koppakking er uit en werd de run afgebroken. Secret of the Valley, liet nog een keer zien dat het op de ouderwetse wijze ook gewoon kon. Krone Hulk II deed zijn naam eer aan en werd heer en meester van de klasse, met een dikke full pull. Bruggeman met een mooie run run op 3200 toeren even als Red Impact die ook echt niet stil heeft gezeten deze winter. Dikke run en een snoeiharde full pull. Van Stappust was de volgende in de rij die kwam ook ontketend uit de winterstalling, met de derde full pull van de avond. Laatste in de kwalificatie was The Mystery en deze kwam tot aan de full pull. Het werd dan ook een finale van 5. Steel2steal zette de eerste te kloppen afstand neer, Krone Hulk II kwam er net niet aan. Red Impact verspeeld zijn turbo maar Van Stappust oversteeg alles en iedereen. The Mystery ging kats door de koppeling heen. Zo eindigde de 4,5 ton supersport met een mooie overwinning van Van Stappust, gevolgd door The Mystery en Steel2Steal

4.5 ton SuperSport Zwolle 2020


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Van StappustGerard HofstedeStaphorst95.0089.54
2The MysteryJan OvereemWekerom95.0087.53
3Steel to StealHenk BouwmanRouveen95.0086.19
4Krone Hulk IIClaus FeyBredebro (DK)95.0084.28
5Red ImpactHenri VersluisZijderveld95.0026.78
6Secret of the ValleyMaarten ImminkhuizenOverberg94.65
7BruggemanBjorn BruggemanBroekland84.42
8Maximum MasseyRolf BouwmansBakel80.76
9Crazy 810Gert MulderDoetinchem76.09