x
x
x
x

Nieuws 2022
FarmStocks

Tractorpulling Bakel

27-08-2022

Dit keer viel Tractorpulling Bakel samen met het evenement in Great Eccleston, maar wist toch een groot aantal bezoekers het evenement te vinden. Een mooie dag Farmstock, National en Trucks stond garant voor een flink stukje spektakel op de Brabantse klei. Zoals vanouds gingen we lekker laat van start en werden de bezoekers weer eens goed getrakteerd op mooie runs met soms bijzondere uitslagen.


Sport 4,5 ton topniveau

1x proeftrek en mocht Passion for Power de eerste officiele trek poging wagen en zette een strakke afstand neer. Hot Pepper die zo goed bezig is de afgelopen tijd lukte het tot volle verbazing niet over deze afstand heen te komen. Blue Risk ging met een noodgang naar de andere eind van de baan en snoepte leidende afstand van Passion for Power weg. Bulls eye koos de verkeerde kant van de baan en dit kostte kostbare meters om de leider in het kampioenschap bij te blijven. MTX schoof 6 plaatsen op waardoor Groene Buffel zijn spierballen mocht tonen en deed dit zo goed dat hij vlak achter Blue Risk terecht kwam en zich sowieso op dit moment een finale plek in het vooruitzicht had. Van Dijk deed de proeftrek over en zette zich bijzonder genoeg en onverwacht over de afstand van Blue Risk heen. Green Lightning zette zich als derde neer en zette de Groene Buffel op de wipstoel voor de finale. Blue Force was de volgende en probeerde het over rechts met een enorme gang wat resulteerde in een dikke full pull en de eerste op baan een. Red Expectation met een onstuimige run en moest de poging staken om niet buiten de baan te raken. Dit resulteerde in een tot nu toe vijfde plek, net niet in de finale. Brother Deere had een sponsor als rijder maar kwam niet weg. MTX plaatste zich als vierde finalist en was het aan de bijschrijvers om aansluiting te vinden. Midnight Blue was de eerste en kwam er helaas net niet aan te pas. True Power ging snel van start, maar helaas kon deze ook geen aansluiting vinden voor een finale. Just Blue wist daarentegen wel een mooie full pull te rijden en hadden we op baan een een finale van vijf deelnemers met vier blauwe en een rode. Blue Risk mocht de spits afbijten en wist een strakke run neer te zetten, Blue Force plaatste zich hier net overheen. Van Dijke kwam er net op te kort en was MTX de volgende en plaatste zich achter zijn voorganger en als laatste kwam Just Blue jammer genoeg niet verder dan een vijfde plek. Blue Force ging er met de winst vandoor, gevolgd door Blue Risk en Van Dijke. Dit maakte de laatste wedstrijden binnen deze competitie weer serieus spannend met Speuld en Tzum nog te gaan.

2022 Bakel 4.5 ton Sport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Blue ForceHenri van RoselaarPuttenF.P.103.28
2Blue RiskWouter PeelenHarskamp98.03101.12
3Van DijkHans van DijkZeeland98.7494.43
4MTXMark HendriksElsendorp98.0992.55
5Just BlueRonald van de WerkenSleeuwijkF.P.90.17
6Green LightningGert-Jan SchuitPutten96.57
7Brother DeereDirk SchipperPutten96.27
8Red ExpectationCor BraakmanLaren (Gld)95.99
9De Groene BuffelDennis StroobosscherGrootegast95.54
10True PowerJohan van de WesteringhAchterberg93.56
11Passion for PowerJan RoseboomLunteren91.85
12De Blauwe KreijRobert de KreijHoornaar90.49
13Hot PepperGerlant MouwSpeuld89.91
14Bull's EyeHenk RidderOldekerk89.33
15Midnight BlueHenk GerritsBemmel88.67
16Valmet 2105Dorian van StappenSomeren84.55


Supersport 3,4 ton promoniveau

Red Indian voor de proeftrek en reed gelijk een dikke full pull, you will never know, never satisfied en orange adventure volgden. Miraculous machine had ook het goede spoor te pakken en wist eveneens een full pull te realiseren. Spetznas evenals de Gebroeders kwam alleen net te kort om zich tot de finalisten te kunnen laten beschouwen. Red Indian deed proeftrek over en wist een tweede full pull te rijden. Helaas ging het koppelingspedaal kapot wat ze voor de finale gingen proberen te maken. Finale tijd met de geweldenaren waarbij het best een spannende strijd was, Hierbij bleken de Ford en de Inter toch te sterk tegenover de Fiats. Helaas was de koek voor Red Indian inmiddels echt op en was hekkensluiter in de finale. Miraculous Machine op de eerste tree, gevolgd door You will never know en Never Satisfied.

2022 Bakel 3.4 ton Supersport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Miraculous MachineBart TeunissenMaarheezeF.P.97.99
2You'll Never KnowArend-Jan LamEverdingenF.P.94.38
3Never SatisfiedMijnard AlblasWerkendamF.P.89.17
4Orange AdventureSandro van BaarWestbeemsterF.P.42.16
5Red IndianKees van DaalenAchterbergF.P.0.01
6De GebroedersGerrit SlotboomNeede99.14
7SpetsnazWilliam PullensDrunen45.16


Supersport 3,6 ton promoniveau

Twee proeftrek pogingen waren er nodig om de sleepwagen goed in te stellen. Dynamite voor de eerste officiele trek met een onstuimige run. Triple X kwam net wat meters te kort voor een full pull. Born in the USA zette de baan op de kop en zette de eerste full pull op de klokken. Cobra XL had ook niet de juiste balans en kostte best wel kostbare meters. De proeftreks gingen over wist Radical Roughneck toch een hele mooi run neer te zetten. Twister schoof zes plaatsen op, Hook n run gooide ook hele hoge ogen, maar moest toch genoegen nemen met een vierde plaats. Red Rhino zette zich hier net achter neer dus helaas geen finale plek voor deze machine. Dont worry en la picola zette zich er ook niet bij. Finale tijd waarbij Triple X goed uit de verf kwam, Born in the USA met een run diep in de 100 meter. Radical Roughneck zette zich er precies tussen. Twister snoepte de tweede plaats af en plaatste zich achter Born in the USA. Radical Roughneck mocht de derde plaats in ontvangst nemen.

2022 Bakel 3,6 ton Sport Promo


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Born in the USAHans HeesakkersMariahoutF.P.109.20
2TwisterGerrit de ZwaanHulshorst97.5599.06
3Radical RoughneckAdriaan van Dijk't Goy (Houten)99.6297.61
4Triple XBart BotermansOud-Vossemeer96.2496.73
5Hook 'n RunBrienen den HartogWageningen93.62
6Red RhinoHarm GrievinkWinterswijk93.46
7Smokey DeereHenrik van EngelenDoornspijk92.05
8La PiccolaArjen RenkemaAugustinusga91.97
9Don't WorryHessel VisserStavoren91.81
10DynamiteArno van den BrinkHarskamp91.77
11Cobra XLPaul BeniersAarle-Rixtel89.35
12Gipsy KingCorné UbakStaphorst80.74


Supersport 3,6 ton topniveau

Revolution voor de eerste proeftrek en ook hier werd de sleepwagen zo gelaten. Groene aardbei vergiste zich lelijk en waaide uit. Ook Builderstoy had zich vergist in de grip en waaide ook uit. Buiks ging als de brandweer en zette de eerste full pull neer in deze klasse. Blue Tiger was verre van optima forma en sloot ook achteraan aan. Red Bunny gooide hoge ogen en plaatste zich net achter Buiks. Sixfighter na een flinke sleutel periode aan de sleepwagen ging het niet zoals gehoopt en waaide de machine uit. Revolution reed de proeftrek over maar kwam er niet aan te pas. Belazerus Big Toy zette de tweede full pull op de klokken met een super run. Blue Brother en Bad Romance ook beide op pullers maar kwamen niet bij de afstand van Belazerus. Ron Deer vertrok als een bezetene maar reed zich dood diep in de 90 meter. Proud Eagle kwam ook niet tot zijn recht en leek baan 1 toch een echt pullerbaantje. Finale tijd met Buiks, Belazerus Big Toy, Blue Brother en Red Bunny. Buiks zette de eerste afstand neer, Red Bunny kwam toch wat te kort. Belazerus big toy verzette de leiders vlag en zette Blue Brother zich er net achter.

2022 Bakel 3,6 ton Sport Top


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Belazerus 3 Big ToyRoel JanssenYsselsteynF.P.93.68
2Blue BrotherPeter de HondOud-Vossemeer98.6093.59
3BuiksStef BuiksRijsbergenF.P.93.17
4The Red BunnyJan-Willem de VisserAagtekerke97.6585.21
5Bad RomanceJos KonijnEderveen97.28
6Proud EagleReinier SundermeyerVoorst94.72
7RevolutionPeter BotermansSteenbergen92.92
8Ron DeereNiek VerpaalenZundert90.65
9Blue TigerJohan MullerHalsteren86.12
10Six FighterArjo HardemanEderveen77.64
11Builders ToyJan GeertseVrouwenpolder76.36
12De Groene AardbeiRinie OvereemEde72.89


Prostocks II

Laatste klasse van deze avond op baan een en mocht Lady Green de spits afbijten. Dit ging met een mooie full pull. Sleepwagen bleef zo staan en was het aan Heavy Boy om zich aan te sluiten bij de voorganger. Dit verliep toch heel anders en kwam de machine een paar keer hard terug op de baan met als gevolg een kromme neus. Running Diamond voor de tweede snoeiharde full pull. Bad Boys toy was de volgende en ging best onstuimig wat flink wat meters koste. Blue Hazard was de laatste voor de competitie maar liep motorisch te pendelen tussen 6 en 5 cilinders. Het team kwam niet terug in de finale vanwege deze problemen. Mud Patrol haakte ook aan als test en zette een mooie run neer op nieuw schoeisel. Al met al een mooie finale met sowieso de vier finalisten incl de thuisrijder. Lady Green beet het spits af en had Rene Bartels zijn twijfels of deze afstand wel genoeg was. Running Diamond ging hier echter inderdaad aan voorbij en kon thijsrijder Bad Boys Toy nog eenmaal de machtige V8 laten zien, het was echter niet genoeg en men moest genoegen nemen met een derde plaats. Voor de thuisrijder een mooie podiumplek en deze zou voor het team een HEEL waardevolle betekenis krijgen.

2022 Bakel Prostock 2


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Running DiamondF.P.95.17
2Lady GreenF.P.89.01
3Bad Boy's Toy86.5371.32
4Blue Hazard86.73DNS
5Heavy Boy65.10
6Mud PatrolF.P.103.37


Sport 2,5 ton promoniveau

Drie proeftreks waarbij de sleepwagen steeds wat lichter ging. Eerste officiele run werd gereden door de Powermate, deze kwam niet op het volle vermogen en resulteerde in een toch wat teleurstellende afstand. Dn David deed een goede poging en zette zich mooi in een voorlopig tweede afstand. Orange Attack gooide serieus hoge ogen en wist de eerste plek over te nemen door het juiste spoortje te kiezen. Grunfretter, Dieselross en Bad Medicine volgde hetzelfde spoortje en wisten beide een mooie full pull te rijden. Ook Green Warrior II, Black Phantom en Il Torro wisten de vierde, vijfde en zesde full pull van deze klasse te rijden. Ook Belazerus 1, Red Diamond, Small Bassie. Fighting White, Red Risky volgde ook dus hadden we 11 full pulls. Na een titanenstrijd met floating finish in de klasse mochten de volgende deelnemers op het podium plaatsbemen. Dieselross op de eerste plaats, gevolgd door Green Warrior II en Bad Medicine.

2022 Bakel 2.5 ton Sport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1DieselrossMartin de JongLeerdamF.P.101.42
2Green Warrior IIArwin van LaarAchterbergF.P.101.28
3Bad MedicineJohn KlarenbeekBarneveldF.P.98.69
4GrûnfretterJan BroersmaHarkemaF.P.98.49
5Red DiamondMijndert DorrestijnGeldermalsenF.P.97.94
6Fighting WhiteCor-Jan JansenOostrumF.P.96.15
7Small BassieWilco van den BrandhofEderveenF.P.96.03
8Il ToroKees van RoekelAchterbergF.P.93.56
9The Red RiskyRick TerlouwSchoonrewoerdF.P.88.22
10Black PhantomArie ZwijnenburgGoudaF.P.87.79
11Belazerus 1Tino WilbersMilheezeF.P.87.62
12Orange AttackPjotr DibbetOverberg99.41
13D'n DavidJohan van Leerdampolsbroek85.80
14The Power MateMartijn VisscherRouveen78.37


Light Two Wheel Drives

Proeftrek voor Dutch Viper en bleef de afstelling zo staan. Poison Ducky met een sterk klinkende motor zette de eerste full pull neer, Green Bullit en Bimmendur wisten ook te volgen. Ook Mien Masjien zette een dikke full pull weg. Dutch Viper deed de proeftrek over, maar ging het niet zoals gehoopt en leek het alsof er motorisch iets mis ging. In de finale ging de sleepwagen goed zwaarder. Poison Ducky ging voortvarend te werk, maar liep het niet zoals gehoopt. Green Bullit zette zich hier overheen en verplaatste Bimmendur de sleepwagen nog eens 7 meter. Mien Masjien wist zich Poison ducky er net uit te tikken. Bimmendur op een, gevolgd door Green Bullit en Mien Masjien. Green Bullit werd achteraf gediskwalificeerd en schoven Mien Masjien en Poison Ducky door naar de plekken twee en drie.

2022 Bakel Light Two Wheel Drives


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1BimmendûrF.P.96.78
2Mien MasjienF.P.87.05
3Poison DuckyF.P.81.50
4Dutch Viper44.05
5Green BullitDIS


Standaard Trucks XL

De klasse startte onder de prijsuitreiking en wist Little Rumble de eerste full pull neer te zetten. De sleepwagen werd zo gelaten. Gevolgd door Bakker to de max die de tweede neer wist te zetten. Scania P92 sloot lekker aan en was goed voor nummertje full pull nummertje drie. Bramos Repair en Roekelteam zette zich er beide achter maar wisten geen full pull te scoren. Black Fiber wist de vierde full pull te rijden. Little Rumble trapte de finale af en hier bleven alleen Scania P92 en Bakker to the max onder. Black Fiber wist de vlag ruim twee meter verder te zetten. Black Fiber op de eerste plek gevolgd door Little Rumble en Scania P92.

2022 Bakel Standaardtrucks XL


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Black FiberF.P.89.80
2Little RumbleF.P.87.12
3Scania P92F.P.85.77
4Bakker to the MaxF.P.83.60
5Bramos Repair98.86
6St van den Brink94.12
7Roekel Team89.65
8HortiPower80.71


Sport Trucks

Proeftreks voor Smokin Griffin en Shavepower. Versteeg voor de eerste officiele run alleen net geen full pull. Team Versteeg kwam er helaas ook niet aan. P.Bos, Fury en Smoking Griffin die de proeftrek overdeed bleven alle drie ook onder de full pull lijn hangen, maar lieten Dark Rumble, Against all odds en Shavepower wel zien dat het toch echt mogelijk was. Finale tijd met Against all odds, Dark Rumble, Team Versteeg en Shavepower. Team Versteeg beet het spits af en zette een sterke afstand neer. En zette Dark Rumble de vlag een stuk verder. Against all odds gooide zich er precies tussen alleen Shavepower kwam er alleen niet aan.

2022 Bakel Sport Trucks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Dark RumbleF.P.96.39
2Against all oddsF.P.93.76
3Shave PowerF.P.93.00
4Team Versteeg98.3090.48
5P. Bos veevoeders98.07
6Smokin' Griffin97.53
7Fury95.95


Supersport 3,4 ton topniveau

Forza Fiat voor de proeftrek. Sleepwagen werd zo gelaten. Dancing on wheels zette een serieuze officiele eerste afstand neer en hier ging Sprenkels overheen. Bieshorst Power was de volgende maar moest toch zijn meerdere erkennen in de sleepwagen. Forever blue zette alle zeilen bij en plaatste zich heel netjes als tweede. De Beer had een best onstuimige run wat meters koste, een voorlopig derde klassering voor hun. Golden Eagle was de volgende maar zette zich net aan de rand van de top 5. Moody Blue gooide kwam kracht te kort en moest achteraan aansluiten. Ook Working Power had het zwaar. Jammer genoeg geen hoge klassering. Laatste in de klasse was Diamond Eagle en plaatste zich ook achterin. Swedish Legend zette een goede run neer en nestelde zich als tweede in de lijst. Finale met Forza Fiat, Swedish Legend, Sprenkels en Forever Blue. Forza Fiat trapte af met een dijk van een run. Sprenkels volgde maar kwam wat tekort ondanks dat deze een super run neerzette.

2022 Bakel 3.4 ton Supersport Top


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Forza FiatJeroen BouwmeesterBeemte Broekland96.6896.30
2SprenkelsRichard SprenkelsKlein Zundert96.1092.94
3Forever BlueHenk DonkersteegKootwijkerbroek95.5191.50
4Swedish LegendTim VerschurenMade96.2890.51
5De BeerArjen de BeerOudenbosch94.58
6Golden EaglePieter van MoortDoornspijk94.37
7Diamond EagleJan PonsteinDoornspijk93.68
8Dancing on Wheels (Reloaded)Albert KinRouveen92.33
9Working PowerJan Willem DonkNoordeloos91.92
10Bieshorst PowerRichard LuesinkHalle91.78
11Moody BlueArno WennekersLisserbroek90.11


Supersport 4,5 ton promoniveau

Proeftrek van Crazy 810 met een dikke full pull. Red Adventure was de volgende en zette zich super weg na de voorgaande run alleen net geen full pull. The Sound of Dynamite was de volgende en zette een dikke full pull neer. Maximum massey kreeg ondertussen met een gescheurde intercooler te maken en moest helaas achteraan aansluiten op de thuis wedstrijd. Red Devil kwam als een duveltje uit een doosje met een snoeiharde full pull even als bijschrijver Hot Stuff en ook Red Dream gooide er nog een vijfde full pull tegenaan. Finale van vijf waarbij Crazy 810 zich lelijk vergiste en zette Sound of Dynamite zich daar ruim overheen. Ook Red Devil verzette de leiders vlag en stonden we inmiddels over de 100 meter heen. HotStuff was de volgende en leek goed op weg tot al het vermogen ineens weg was. Red Dream was de laatste in de rij finalisten en verzette de leiders vlag opnieuw. Red Dream mocht de eerste plaats mee naar huis nemen, gevolgd door Red Devil en The Sound of Dynamite.

2022 Bakel 4.5 ton Supersport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Red DreamLaurens van VuurenBleskensgraafF.P.100.42
2Red DevilWim HendriksenRuurloF.P.100.39
3The Sound of DynamiteRene KokxGilzeF.P.96.15
4Hot StuffChriston KoolEverdingenF.P.88.64
5Crazy 810Gert MulderDoetinchemF.P.81.69
6Red AdventureTaeke-Jan HoogeveenGrootegast96.34
7Maximum MasseyMarc BouwmansBakel93.75