x
x
x
x

Nieuws 2018
Grand National

Groots evenement op Strand Nulde

08-07-2017

Mooi weer en volle tribunes op de zaterdageditie van de Beach Pull. De organisatie kon tevreden zijn. De tweede dag in Putten had te maken met de nodige buitenlandse afzeggers. Grip was ook een toverwoord wat niet ieder team in zijn of haar toverboek had staan. Op de baan aan de snelwegkant was het soms lastig wegkomen. Toch werd alles in het werk gesteld om voor iedereen een mooi resultaat te krijgen. Het opmerkelijkst van de avond was misschien wel het team Lambada. Zij presteerde het om tussen de kwalificatie en de finale een motor te wisselen. Dat het gewenste resultaat uitbleef doet niets af aan de prestatie van het team. Kortom een middag en avond waar weer van alles in zat.

teksten: Patrick van Niekerk, Johan Hooghordel, Dictus Hoeksma, Ellen de Heus en Dennis Vos; foto's Dictus Hoeksma, Johan Hooghordel, Ellen de Heus en Dennis Vos


Prostocks I

De zaterdageditie van de Beachpull werd geopend door de enige deelnemer in de prostock klasse die de brexit wist te omzeilen. In drie pogingen wist de sympathieke Engelsman met zijn Ice Bear echter geen potten te breken. Na nog een paar proefruns was het eindelijk de rode Ford van Bredahl Brothers die de eerste officiële run wegzette. Next Sensation kreeg in de run een probleem in het brandstofsysteem. Ondanks het verlies van wat diesel hield Jurian het gas er vol op. De eerste Full Pull kwam op het scoreboard alleen kon de Valtra niet meer in de finale aantreden. Rocky was naar Putten gekomen met een kompleet nieuwe motor. In Made was de schade toch iets groter dan aanvankelijk leek. Om de motor in te werken werd een serieuze Full Pull genoteerd. Renate van Riet bleef daar verre van verwijdert met koppelingsproblemen. Veel tractoren hadden problemen om grip te vinden bij de start. Oorzaken werden al snel gezocht in de baan en sleepwagen. De Deense John Deere 2 had hier allemaal geen boodschap aan en reed gewoon een strakke FP. Het was overigens ook de enige buitenlander die echt van zich liet horen in de klasse. Vijf afzeggers kwamen van buiten de landsgrenzen en diegene die er wel waren hadden geen opzienbarende runs. De lijstaanvoerder in de Eurocup wilde in eigen land ook graag maximaal punten verzamelen. Alleen had Daniël Vriends met z'n Neighbours Nightmare de balans niet goed onder controle. KAWE Runaway Deer hield aan de run een gesmolten zuiger over. Iets wat alleen maar werk met zich meebrengt. Veel werk was er ook verzet bij de herintreder Red Attraction. Verder dan alleen aanhaken kwam het echter niet want de motor wilde niet in toeren en na opschuiven van 6 plaatsen hield een te vroeg opkomende koppeling het team van de eerste meters. Het finalistenrijtje werd aangevuld met Mud Patrol en Appy Power. In die finale kwam buiten Next Sensation ook Mud Patrol niet meer terug. De mannen uit Alphen wilde de tractor niet overbelasten. Later op de avond stond de National Prostock klasse nog op het programma op baan 2. Rocky opende de finale met een magistrale run waar niemand meer aan kon komen. John Deere 2 gaf even een flinke plof na de start en moest toegeven dat Appy Power met een dijk van een run het zilver ging ophalen. De oranje Fiat verloor nog wel veel water en achteraf vreesden de heren voor scheuren in de cilinderkop.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1RockyF.P.114,96
2AppypowerF.P.108,62
3John Deere 2 (DK)F.P.104,58
4Next SensationF.P.-
5Mud PatrolF.P.-
6Dieselross108,62
7Snoopy108,36
8Neighbours Nightmare107,26
9Mad-Croc Energy (FIN)106,06
10Extreme Temptation106,00
11DPP Rednex105,48
12Green Dragon (S)105,02
13Green Apple (FIN)103,38
14KAWE Runaway Deer102,18
15HyTec Red Neck101,15
16Wickie Power100,96
17Bredahl Brothers Red Line (DK)96,66
18Ice Bear ( GB)92,17
19Il Tempo Gigante (DK)83,82
20Blue Hazard73,28
21Dams Rooster66,65
22Red AttractionH.P.

The Flickr API returned the following error: #1 - Photoset not found