x
x
x
x

Nieuws 2019
Grand National

Grand National Feestavond 2017

24-01-2018

Wat later dan gepland was het dan eindelijk tijd voor de Grand National feestavond, waarbij uit vele windstreken de deelnemers en geïnteresseerden naar het mooie Nijkerk waren afgereisd om nog even met elkaar een toast op het seizoen 2017 te geven.

Naast een lekker drankje en hapje was er ruim de tijd om met elkaar na te praten over het mooie indrukwekkende seizoen van 2017. Een seizoen waar weer veel werk verzet was door de deelnemers en vele geweldige prestaties waren neergezet. Met nog 2 weken te gaan tot Zwolle, was het ook nog voor veel teams nog flink aanpoten. In de vele werkplaatsen stonden namelijk nog machines die nog de nodige aandacht moesten krijgen om alles weer rijklaar te krijgen.

Prijsuitreiking.
De avond werd voorzien van commentaar door niemand minder dan Bram Koopman. Voorafgaand aan de prijsuitreiking was er even de tijd voor een klein bedankje vanwege de verdiensten tijdens de afgelopen jaren als functionaris. Deze kleine attentie als blijk van waardering waren voor Teo Ruitenbeek en Harry Bolck en werden met een applaus bedankt voor hun inzet. Hierna was het tijd om ook de Kampioenen nog even het zonnetje te zetten, met een bosje bloemen en de welbekend enveloppe. Nog eenmaal stonden ze nog even bij elkaar voor een bloemetje en een leuk foto moment, want hoe de kaarten geschud gaan worden voor seizoen 2018 is nu nog gelukkig even koffiedik kijken.

Na een korte pauze konden er nog meer prijzen worden uitgereikt, welke niet geheel onbelangrijk zijn binnen onze vereniging. Als eerste was het de Pulling Power Award die werd uitgereikt, waarbij de meest bijzondere Nederlandse prestatie tijdens het EK centraal staat. Deze ging naar Jeffrey van der Waal voor zijn geweldige run met de Maximum Risk. Jeffrey ontving een mooie foto van deze prestatie uit handen van Sanne Snapper en Dennis Vos die deze prijs namens de redactie uitreikte. Ook werd de Hall of Fame trofee overhandigd aan het Screamin Bobcat team, die deze hadden gewonnen tijdens de Jubileum avond op 14 oktober jl.

Hierna was het tijd voor Organisatie van het Jaar, welke weer een mooie top drie kende. De derde plek viel dit jaar op Putten, waarbij alles toch eigenlijk perfect voor elkaar was. De tweede plek ging naar de organisatie van Alphen, welke er elk jaar hard aan werken om er steeds een beter en groter evenement van te maken. De eerste plek was dit jaar voor organisatie Stroe, want als je een gewone wedstrijd organiseert en daarna nog een EK kan je alleen maar zeggen petje af. De laatste prestigieuze prijs getiteld Puller of the Year was de laatste award die in de wacht kon worden gesleept. Ook hier was het weer een mooie top 3 waarbij de derde plek naar Komeco Simply Irresistible ging, mede te danken door de geweldige comeback die ze dit jaar hebben gehad. Het heel sterk terugkomen werd sowieso al bekroont met de eerste plek in het kampioenschap bij de Unlimiteds. De tweede plek ging naar Russian Roulette XL, ook deze hadden een lastig seizoen gehad en was het na de crash in Lochem onzeker hoe alles zou gaan lopen. Uiteindelijk dan toch nog kampioen worden is dan wel een kroon op het harde werk. De eerste plek was dit jaar een vrij verrassende en mocht Rob van der Waal met het Maximum Risk team de bijbehorende beker in ontvangst nemen. Zo veel winst als wat dit team behaald heeft het afgelopen jaar is ongekend en verdiende hierdoor dik de titel Puller of the Year.

Na deze prijzen regen was het nog een tijd gezellig in het mooie Nijkerk en werd uiteindelijk rond een uur of een het licht uitgedaan. Men kon weer aan de gang om alles voor Zwolle in orde te maken en zal er hier dus weer keihard gas gegeven gaan worden, om het seizoen 2018 in te luiden.