x
x
x
x

Nieuws 2019
Grand National

Zon, zee en strand en tractoren in Cadzand

23-07-2018

Van te voren weet je nooit hoe een wedstrijd zal verlopen, zo was het ook dit jaar in Cadzand. Ondanks de warmte en het aanlokkelijke strand, verkozen vele bezoekers toch een dag tractorpulling boven een verkoelende duik in het zeewater.

Tekst en foto's: Marco Schulenbarg en Dennis Vos


Two Wheel Drives

Inter-Techno Predator was de eerste voor de proeftrek en zette een goede afstand neer, hierop werd besloten de sleepwagen afstelling te laten staan. No Illusion zette een mooie eerste officiele afstand. BK Power kwam net te kort. Bad Habbit was de volgende in de rij met een hele onstuimige run waarbij ze bijna buiten de baan eindigden. De finale bestond uit 3 deelnemers, waarbij Inter-Techno Predator de eerste te kloppen afstand neerzette in het 90 meter gebied. No Illusion wist deze afstand met 70 cm te verbeteren. Sledge Hammer was de laatste in de rij en wist de voorgaande deelnemers met vier meter af te troeven. We mochten Sledge Hammer voor de eerste plaats noteren, gevolgd door No Illusion en Inter Techno Predator.


NTTO Outdoor Cadzand 2018 Two Wheel Drives


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Sledge Hammer101,53100,26
2CL Coatings No Illusion100,3996,33
3Inter-Techno Predator102,9495,68
4BK Power94,07
5Bad HabitDISK


Modifieds

De tweede klasse was de Modifieds, hierbij was de proeftrek voor The Judge die de sleepwagen tot over de 100 meter wist te brengen. Hierna werd de sleepwagen verzwaard, maar was de Black Cat niet opgewassen tegen deze tegenstand waarna de afstelling van de proeftrek weer terug werd gezet. Derde proeftrek was voor Alligator. Burning Madness maakte er hierna weer een mooie show van, net niet genoeg om in de finale te belanden maar zette wel Cadzand in vuur in vlam. Argos Oil Whispering Giant wist zich echter wel te verzekeren van een plek in de finale door snoeihard over de baan te stuiven en in het 100 meter gebied te belanden. Ook Lambada wist een spetterende run voor het aanwezige publiek neer te zetten. Super Kasper trok veel grond los voor de sleepwagen en strandde in het 70 meter gebied. VSP Bits N Pieces had een mooie run, maar kwam toch wat meters te kort om zich te kunnen mengen in de finale. Eager Beaver lijkt het goede spoor wel weer gevonden te hebben en wist zicht te plaatsen in de finale. Finale van vier met uiteenlopende motortypes, Ondanks de verwoede poging van The Judge mocht er geen V12 plaatsnemen op het ereschavot. De winnaar van vandaag was Inter-Techno Lambada, gevolgd door Whispering Giant en een derde plek voor Total Agri Eager Beaver.


NTTO Outdoor Cadzand 2018 Modifieds 2018


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Lambada107,83102,82
2Argos Oil Whispering Giant103,6298,16
3Eager Beaver101,7996,55
4The Judge101,2391,71
5Black Cat94,30
6VSP Bits'n Pieces89,98
7UTB Burning Madness83,03
8Super Kasper71,09
9Alligator51,46


Prostocks I

De derde klasse van vandaag viel ten deel aan de Prostocks, Hierbij had Dams Rooster de proeftrek, welke best pittig was voor de machine. Hierop werd de sleepwagen afstelling vastgezet en mocht DPP Rednex de tweede trek voor zijn rekening nemen. Ook deze trek ging niet van een leien dakje en moest de machine hard werken om de meters te maken. Net onder de 100 meter was het klaar met de kracht uit de Steyr, de volgende die aan mocht haken was Mud Patrol. Met gezwinde spoed haastte de machine zich naar het eind van de baan en kon de full pull ruiken, helaas kwamen ze net wat te kort. Neighbours Nightmare wist na de pech bij voorgaande wedstrijden nu wel goed te scoren en zette de eerste full pull op het scherm. Next Sensation lijkt het alleen dit seizoen nog net niet te vinden, de machine kan net niet de benodigde pk's de grond in krijgen. Kawe Runaway Deere zette een mooie run weg, helaas ook net te kort voor een full pull maar wel voor een voorlopige finaleplaats. Maar met nog enkele grote namen te gaan zou het spannend worden of ze de finale konden halen. HyTech Redneck kreeg de grip niet te pakken en de turbo verslikte zich twee keer. Uiteindelijk werd er toch nog een redelijke run neergezet, maar het team was niet tevreden. Dams Rooster deed de proeftrek over en had ook moeite grip te vinden in het eerste gedeelte van de baan, maar zette desondanks toch nog een solide run neer. Snoopy wist optimaal gebruik te maken van de baancondities met een zeer mooie strakke run als resultaat. Wickie Power had alleen wat moeite om nu de machine in bedwang te houden. Flink wat remwerk en toch een pittige afstelling, dat vond de turbo niet prettig. Deze waaide zodoende uit en was het niet wat het team had verwacht. Ook Rocky had dit keer niet de run zoals gehoopt, en moest genoegen nemen met een vijfde plek, dat had het team niet zien aankomen. Extreme Temptation had ook de pechduivel meegenomen en moest vanwege koppelingsproblemen opgeven bij het oprijden van de baan. De laatste in de pull of was Appy Power; zij wisten een hele mooie run neer te zetten. De finale kreeg een mooie palet aan merken, namelijk twee John Deere's een Valtra en een Fiat. Mud Patrol mocht hierbij als eerste aanhaken en zette zich boven de 100 meter. Neighbours Nightmare welke overtuigend eerst een full pull reed, had onderweg een probleempje, de motorkap werd snel opengedaan na de run. Ze kwamen net te kort voor de eerste plek. Next Sensation zette een mooie run neer en wist zicht op de tot dan toe derde plek neer te zetten. Appy Power kwam flink wat te kort en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Mud Patrol had gewonnen, met Neighbours Nightmare en Next Sensation achter zich.


NTTO Outdoor Cadzand 2018 Prostocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mud Patrol106,56104,34
2Neighbours NightmareF.P.99,63
3Next Sensation103,5396,12
4Appypower108,3588,81
5Snoopy103,43
6Rocky102,95
7KAWE Runaway Deer102,76
8Dams Rooster100,17
9HyTec Red Neck97,89
10DPP Rednex96,48
11Wickie Power90,89


Light Modifieds I

Ook de Light Modifieds mochten in Cadzand niet ontbreken en zorgden voor een mooie klasse. Voor twee deelnemers in de Light Modifieds was het de thuiswedstrijd, namelijk Green Spirit team en het Russian Roulette XL team. Deze hadden hun sponsoren en fans van een mooi plekje voorzien hoog boven de rest van het publiek. De eerste proeftrek was ook voor Green Spirit VIII, helaas gooide een backfire roet in het eten waardoor het team met deze trekker niet meer terug kon keren om de proeftrek over te doen. Voor BMO Rocket Science ging het ook niet van een leien dakje en moest Jack Stijnen tijdens proeftrek het gas dicht doen bij in de 80 meter. Green Spirit VII zette een hele mooie proeftrek neer, het team besloot de afstand te laten staan. Eurol Bandit had een erg onstuimige run. IJsseldelta PoweRR is nog steeds bezig de goeie weg te vinden, helaas mocht het in Cadzand even niet lukken. Men vertrok voorspoedig, waarna de motor er genoeg van kreeg en deze niet meer reageerde op de gashendel. Wicked Screamer was ontketend en zette de eerste Full Pull neer. Door afmelding van Woody Woodpecker was het aan de Russian Roulette en deze liet aan het thuispubliek zien dat de full pull er wel degelijk inzat op de baan in Cadzand. De finale bestond uit vier deelnemers, hierbij moest Eurol Bandit al vlug stoppen met de run vanwege balansproblemen. Green Spirit VII wist uiteindelijk de derde plaats te pakken, de Zeeuwen moesten Russian Roulette en Wicked Screamer voor zich laten welke de tweede en eerste plek in beslag namen.


NTTO Outdoor Cadzand 2018 Light Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wicked ScreamerF.P.110,91
2Russian Roulette XLF.P.105,82
3Green Spirit VII107,2795,28
4Eurol Bandit100,3846,05
5BMO Rocket Science85,55
6IJsseldelta PoweRR56,86
7Green Spirit VIII46,75


Unlimiteds

Tijd voor de mastodonten onder de tractoren, de Unlimiteds. Vanwege het tijdstip werd gekozen voor de floating finish methode, dus zou alles een keer voorbij komen aan het publiek. Bits n Pieces mocht de proeftrek afnemen, maar had flinke balansproblemen vlak na de start. Helaas gaf het team aan niet meer terug te komen voor een tweede poging. MPM Seaside Affair had tijdens de tweede proeftrek een zware kluif aan de sleepwagen. Toch werd besloten de sleepwagen zo afgesteld te laten staan. Inter-Techno Lambada deed ook een goede gooi naar een podium plek en gaf alles tot de laatste centimeter, dit lukte volledig, want grootste concurrent Simply Irresistible bleef ruim acht meter achter. MPM Seaside Affair kwam terug en met een puntje verschil op de Simply Irresistible kon dit best spannend gaan worden. Maar vandaag moest MPM Seaside Affair het onderspit delven. Inter-Techno Lambada op de eerste plaats, gevolgd door Simply Irresistible en Argos Oil Whispering Giant.


NTTO Outdoor Cadzand 2018 Unlimiteds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Lambada104,11
2Komeco Simply Irresistible96,71
3Argos Oil Whispering Giant88,82
4MPM Seaside Affair88,58
5VSP Bits'n Pieces62,91


Superstocks

Laatste klasse voor vanavond was aan de Superstocks, met een proeftrek voor Bram Kools die ondanks een haperende motor van All or Nothing toch wel fijn vond om weer eens voor thuispubliek te rijden. Tweede proeftrek was aan de Zapo met Edwin Derksen op de bok, vanwege afwezigheid van Bennie nam Edwin de honneurs waar. Met een mooie run en vlammenspelletje kwam er een eind aan het New Holland avontuur van de John Deere fanaat. Green Gangster Deere kwam ook met een mooie run over de baan, net geen full pull. Hurricane gaf een mooi visitekaartje af voor de wedstrijd in Lochem over twee weken, met een spetterende run en ook een mooi vlammenspel aan het eind kon men opgelucht ademhalen na deze run. Voor de Engine2Repair Wildcat zat het even niet mee en liep de machine niet zoals het hoorde en was het in de 80 meter klaar. Maximum Risk had flinke balansproblemen en kreeg absoluut geen controle over de machine. Incredible Deere had ook motorische problemen en gaf het al snel op. D'n Aerdvruter deed een goede gooi naar een goede klassering en ondanks een bokkende run wist Gert-Jan Pauly toch een mooie afstand te rijden. Zapo deed de proeftrek over, maar liep nog steeds niet lekker en verscheen er een dikke vlammenzee aan het eind van de run. Blue Thunder probeerde de stunt van vorige week over te doen, maar dat lukte niet. Terminator wist zich samen met Green Gangster Deere te verzekeren van een finaleplek. Bram Kools wist zich echter niet te plaatsen als finalist op zijn thuiswedstrijd, want de motor haperde ook bij het over doen van de proeftrek. Manon Kools wist op de Ride-On Interaction echter wel heel goed te scoren en stond op het moment van schrijven nog op een vierde plek. Silver Bullet had alleen weer even flinke pech met het losschieten van een slang, waarbij de machine uit ging. Zeinstra New Born Deere was de laatste in de Pull Off en reed nog een dikke full pull ook. Helaas ging hierdoor het feestje voor de thuisrijders in de Superstock niet door. Green Gangster Deere zette de eerste distance to beat neer en het lukte Hurricane net niet deze te verbeteren. Terminator leek goed op weg, alleen viel de motor in het 80 meter gebied compleet stil, New Borne Deere kwam zag en overwon vandaag en Rowan Zeinstra mocht het eerste plaatsje opeisen, gevolgd door Green Gangster Deere en Hurricane.


NTTO Outdoor Cadzand 2018 Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Zeinstra Newborn DeereF.P.101,39
2Green Gangster Deere105,4496,53
3Hurricane102,3291,73
4Terminator 104,1990,08
5Ride-On Interaction 2.0100,49
6Maximum Risk 98,80
7Olden makelaars Zapo98,17
8Trackpointer Blue Thunder96,40
9Sømælk d'n Aerdvruter93,14
10Mitas All or Nothing90,51
11Engine2repair Wildcat 286,04
12Silver Bullet62,63
13BO Motor-Oil Incredible Deere58,64