x
x
x
x

Nieuws 2022
Grand National

Oudenhoorn nieuwe stijl

26-05-2022

Dat er soms maar een kleine verandering nodig is om flinke stappen te maken, bewees Oudenhoorn 2022 ten voeten uit. Van 2 banen naar 1 baan, waarbij er gekozen werd voor kwaliteit over kwantiteit liet het publiek niet ongemoeid en kwam men in grote getalen af op het spektakel in de Nobel arena. Met aan de ene kant van de baan combinatie voor vips en publiek, aan de andere kant een tweetal goede tribunes die al vanaf het begin vol zaten. Kortom, de nieuwe stijl werd zeer gewaardeerd. Hieronder volgt een kort verslag van de diverse klasses.


Light Two Wheel Drives

De volledige klasse had niet stilgezeten.
Poison Ducky voor de eerste run in het mooie maar wel ietwat winderige Oudenhoorn. De run was goed alleen moest de machine iets armer gezet worden, gelukkig konden ze het in de herhaling nog een keer proberen. Mien Masjien zette een hele mooie tweede test pull neer. Je kon goed zien en horen hoe mooi deze motor liep, maar toch werd de sleepwagen iets lichter gezet. Bimmendur was de volgende en kwam met een in stijl aan de full pull. Test pull vlag ging neer en was het aan Dutch Viper. De run was goed, maar kwam zeker toch nog wel wat metertjes te kort. Green Bullit ging goed van start maar een klein probleempje met de noodstop onderbrak deze hele mooie run. Poison Ducky stond nog net iets te rijk, maar kwam wel wat verder in vergelijking met de eerste run. Mien Masjien wist zijn eerste run niet te verbeteren, maar stond al wel in de finale. Green Bullit had exact hetzelfde probleem tijdens zijn run, jammer want er zat wel heel veel potentie in. Finale run, waarbij Bimmendur de spits afbeet en een vrij onstuimige run beleefde. Dutch Viper was de volgende en reed toch een nette run. Mien Masjien wist toch heel beheerst er 9 meter bij te zetten. Poison Ducky gaf geen klap verkeerd en snoepte de derde plek af van de Dutch Viper. Mien Masjien op de eerste plek, gevolgd door Bimmendur en Poison Ducky.

2022 Oudenhoorn Light Two Wheel Drive


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mien Masjien93.1295.80
2BimmendûrF.P.86.58
3Poison Ducky82.6983.33
4Dutch Viper86.1080.08
5Green Bullit66.60


Prostocks I

Bij de proeftrek was voor Neighbours Nightmare . Hier werd meteen een fullpull gereden. Besloten werd dat de sleepwagen meteen goed stond. Bij Dams Rooster was het probleem met de zelfgemaakte cilinderkop opgelost. Het probleem was namelijk dat de klep speling te krap was waardoor de kleppen vast liepen in de cilinderkop. Door deze iets meer speling te geven was het vast lopen van de kleppen verholpen. En Richard Dams liet dat meteen zien met een fullpull. Adrie van de Veeken had juist pech hier ging bij de Wickie Power een turbo kapot. Mud Patrol reed in Oudenhoorn voor het eerst op Mitas banden. Met de voorwielen hoog in de liucht ging het hier naar een fullpull. Bij de Extreem Temptation had men de banden iets anders geslepen in de hoop meer grip te vinden. En die grip werd gevonden. De run eindigde met een fullpull. Dieselross kreeg in de laatste meters te maken met een losgelopen verstuiver leiding . En kwam net voor de 100 meter stil te staan. Next sensation , Rednex en Appypower reden vervolgens allen over de 100 meter heen. Waardoor er een finale van maar liefst 7 deelnemers zou zijn. Uit eindelijk werd het een finale van 6 want de Appypower had zich af moeten melden voor de finale met een kapotte interkoeler. Neighbours Nightmare zette meteen een flinke afstand neer waar de rest zich op stuk kon bijten. Dams Rooster bleef er meteen 4 meter achter steken . Bij de Mud Patrol was een gewichtje naar voor gehangen waardoor de voorwielen dichter aan de grond bleven. Met een betere balans kwamen ze net te kort voor een eerste plaats. Next Sensation wurmde zich tussen de beide John deers. Bij Extreem Temptation kreeg men te maken met een groeiend rechter achterwiel waardoor de afstand tegen viel. Rednex zou uit eindelijk op een vierde plaats eindigen.
Oudenhoorn 2022 Prostocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Neighbours NightmareF.P.93.27
2Next SensationF.P.93.18
3Mud PatrolF.P.91.55
4DPP RednexF.P.91.19
5Dams RoosterF.P.89.31
6Extreme TemptationF.P.86.27
7AppypowerF.P.DNS
8Dieselross99.80
9Runaway Deer99.59
10Wickie Power58.09


Mini Unlimiteds

The Challenger voor de eerste proeftrek, ze wisten een hele mooie run neer te zetten na alle pech met een hele mooie balans. Bobcat Jr had de tweede run alleen net de verkeerde balans waardoor de mini er niet lekker in hing. Derde test pull was voor The Riddle, maar deze had totaal geen balans en brak de run af. Dirty Herrie zette een nette run neer maar komt toch echt wat te kort in deze configuratie. The Hind bleek toch nog wat probleempjes te hebben en luisterde de motor niet naar de gashendel, maar er was wel weer voldoende werkbare data opgedaan. Lambada had niet echt een hele goede balans maar kwam wel tot de verste afstand tot nu toe. Bij Let's Try hebben ze echt de afgelopen 2 jaar gebruikt om de machine te perfectioneren, ze zorgen ook zelfs voor de eerste full pull in de klasse. Bobcat Jr. Hing er wederom niet lekker in en zette een afstand neer die we niet gewend zijn van hun. The Riddle had alle balans problemen opgelost en kwam met een dikke Full Pull terug. Vampire had wat technische problemen en schoof zes plaatsen op. Poker Face was de volgende en zette Full Pull nummer drie op de klokken. Reborn Rascal maakte zijn maiden run. Screamin' Bobcat gooide er een vierde full pull tegenaan met een run uit het boekje. Backdraft deed ook goede zaken en liep de machine als een zonnetje, met een glimlach van oor tot oor al zichtbaar onder de helm gingen ze met een goed gevoel terug naar veghel want er waren weer flinke stappen gezet. Vampire gaf nog een mooie toegift met een dikke full pull. 5 mini's in de finale en begonnen met de Let's try. De run liep niet geheel vlekkeloos met een flinke rem correctie maar toch een mooie afstand in de 91 meter. The Riddle zette er nog even een 7 meter bij, maar moest er hard voor gaan. Poker Face gooide er nog 1 meter bij op met een wereld run. Screamin Bobcat kon de perfecte balans van de eerste run niet evenaren en kwam zelfs achter Let's Try terecht. Ook Vampire zat het niet mee en klapte de blower belt er af. Poker Face op de thuiswedstrijd op één, gevolgd door The Riddle en Let's Try.

2022 Oudenhoorn Mini Unlimited


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Poker FaceF.P.99.84
2The RiddleF.P.98.21
3Let's TryF.P.91.44
4Screamin' BobcatF.P.88.60
5VampireF.P.64.99
6Toplenzen Lambada99.47
7Bobcat Jr95.74
8Reborn Rascal89.30
9The Challenger80.87
10Backdraft75.48
11Dirty Herrie74.56
12The Hind65.69
13ExceptionDNS


Two Wheel Drives

Tijdens de proeftrek van de Sledge Hammer kwam er een pluimpje rook uit een van de uitlaten. Dit zou voor de finale verholpen worden. Rattle and Hum kreeg rond de 85 meter te maken met een kapotte lager van de blower. BK Power plaatste zich eenvoudig voor een finale. Bad Habit reed zich met een nieuwe motor ook naar een finale plaats. Voor de Predator was het 2 jaar geleden dat ze voor de sleepwagen hadden gestaan. Maar een fullpull rijden waren ze niet verleerd. In de finale was het de thuisrijder Sledge Hammer die de eerste afstand mocht neerzetten. Met een beter lopende motor ging het over de 96 meter heen. BK Power bleef hier iets meer als een meter achter steken. De nieuwe motor van Bad Habit werd niet gespaard. Zij kwamen net iets verder dan zijn voorganger. Zou de Predator voor een verrassing kunnen zorgen. Helaas kwam de kever teveel naar links op de baan. Daar was net even te weinig grip te vinden waardoor de kever op een vierde plaats bleef steken.
Oudenhoorn 2022 TWD


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Sledge HammerF.P.96.55
2Bad HabitF.P.95.52
3BK PowerF.P.95.27
4Inter-Techno PredatorF.P.84.59
5Rattle and Hum89.83


Light Modifieds I

Tijd voor de light modifieds met Russian Roulette voor de eerste test pull met een mooie Full Pull. IJsselDeltaPoweRR had de technische malheur nog niet onder controle en volgden er veel backfires. HotArt was de volgende en zette met een HELE mooie run neer met net nog geen full pull. Helveg Rocket Science zette de twee full pull op de klokken met een geweldige run.ook de Jong Special wist een super goede run neer te zetten maar net geen Full Pull. Uncle Duck daarentegen lukte het daarentegen wel op overtuigende wijze. Eurol Bandit's run werd wederom niet een om over naar huis doordat de sleepwagen uit zich zelf aan de noodstop trok. Nadat de sleepwagen gerepareerd was, kwam Asterix de baan op en kwam er weer actie op de baan. Helaas niet de run waar op gehoopt werd, maar dat mocht de pret niet drukken. Razors Edge maakte nu toch de eerste belangrijke meter voor het nieuwe seizoen, hierbij weer belangrijkere data opgevangen en door naar de volgende wedstrijd. Wicked Screamer gooide er nog een Full Pull tegenaan, terwijl Green Spirit VII weer niet het correcte spoor konden houden. MPM Seaside Affair knoopte er weer een Full Pull achteraan. Eurol Bandit mocht zijn run overdoen en hopelijk geen schade overgehouden aan zijn vorige run, een zeer mooie run maar kon de 100 meter net niet bereiken. Finale tijd met 5 machines waarbij Russian Roulette de spits mocht afbijten en zette een mooie afstand neer, Helveg Rocket Science kwam er net niet aan. Uncle Duck verzette de tot nu toe verste afstand met 6 meter. Wicked Screamer zette de afstand nog eens 55 centimeter scherper. MPM Seaside Affair was de laatste finalist naar kon er net niet aan tippen. Wicked Screamer nam de eerste plaats in bezit gevolgd door Uncle Duck en MPM Seaside Affair.

2022 Oudenhoorn Light Modified


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wicked ScreamerF.P.92.24
2Uncle DuckF.P.91.69
3MPM Seaside AffairF.P.88.22
4Russian Roulette XLF.P.85.88
5Helveg Rocket ScienceF.P.80.08
6Hot Art99.84
7DeJongSpecial99.39
8Eurol Bandit96.84
9Asterix87.13
10The Razors Edge60.40
11IJsseldelta PoweRR59.39
12Green Spirit VIIDIS


Superstocks

Oudenhoorn 2022 Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Evert Hammink Incredible DeereF.P.88.98
2Zeinstra Newborn DeereF.P.87.22
3KieboomF.P.86.30
4Trackpointer Blue ThunderF.P.85.18
5European MaidF.P.DIS
6Engine2repair Wildcat 288.38
7One Step Beyond54.62
8Xtreme Deer44.42
9Sømælk d'n AerdvruterDIS
10Maximum Risk HP
11Zeinstra Green Gangster DeereHP