x
x
x
x

Nieuws 2022
Grand National

Beachpull Putten: ongeëvenaard

10-07-2022

Na 2 jaar 'pauze' is er op zaterdag 10 juli 2022 een geweldige wedstrijd verreden in Putten.
Volle tribunes en de zon die uitbundig scheen waren twee ingrediënten om er een fantastische dag van te maken!
Hieronder het wedstrijdverslag van deze dag.

Tekst/Foto's: redactie PullingPower magazine


Prostocks I

Na de proeftrek van Next Sensation stond gelijk de eerste fullpull op het scorebord.
De 8.3 liter van Hytec RedNec ging niet helemaal voortvarend van start en tegen de 70 meter was er een stevige knal te horen en ging de turbo met een klap naar het hiernamaals. Oftewel; turbo kapot en net over de 70 meter kwam er op het scorebord te staan.
Rocky (de oude Code Red) was zeer onstabiel en voor de 80 meter was de koek op. De volgende rode trekker voor de oranje sleepwagen was Extreme Temptation en met 93.06 had het team niet voor ogen wat ze graag zouden zien maar het was afwachten of het genoeg was voor de finale.
Met een nieuwe kop op de motor kwam Dams Rooster over de voorgaande afstand van Extreme Temptation maar met het huidige wedstrijd systeem is het tot het laatst spannend wie er naar de finale gaan dus ook de Dams Rooster moest afwachten of het genoeg was voor de finale.
De eerste John Deere op de baan was Runaway Deere, ook deze trekker blies de turbo kapot en werd het een dure run voor de heren Broeks.
De zwarte Fendt met de naam Dieselross had enorme moeite om binnen de witte lijn te houden maar de rechter lijn werd niet geraakt dus kon de afstand blijven staan.
Neighbours Nightmare was tot de tanden toe bewapend en kwam met de Puller2000 banden over de fullpull lijn dus ging direct door naar de finale.
Ook tot de tanden toe bewapend was Appy Power en met een knappe 99.35 op het scorebord waren de heren zeer tevreden!
En toen Wickie Power; helaas geen goede run want al binnen de 30 meter ging de turbo van de blauwe New Holland kapot. De sleepwagen en baanpreparatie ging van een leien dakje en het tempo zat er goed in; Mud Patrol zette een solide full pull op het scorebord met DPP Rednex als volgende deelnemer op de baan werd er weer een full pull gereden en kregen we een finale van drie verschillende merken.

De sleepwagen werd verzwaard door de pan 9 meter eerder te laten vallen en Next Sensation zette een mooie run neer van ruim 99 meter maar Neighbours Nightmare ging daar direct over heen en kreeg daarvoor een welverdiend applaus.
DPP Rednex meldde zich af voor de finale dus Mud Patrol maar beet zich stuk op voorgaande 2 deelnemers, en moest genoegen nemen met de laagste trede op het podium.

Putten 2022 Prostocks I


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Neighbours NightmareF.P.101.77
2Next SensationF.P.99.48
3Mud PatrolF.P.96.43
4DPP RednexF.P.DNS
5Appypower99.35
6Dams Rooster98.90
7Extreme Temptation93.06
8Dieselross87.22
9Rocky79.48
10HyTec Red Neck71.41
11Runaway Deer71.36
12Wickie Power20.55


Superstocks

Rond klok van 4 uur ging d'n Aerdvruter met een run uit het boekje direct naar de finale met een fullpull want de sleepwagen bleef in dezelfde afstelling staan na de proeftrek.
Engine2Repair Wildcat schoof 6 plaatsen op om de koppeling opnieuw af te stellen nadat ze niet wegkwamen in de eerste poging.
De volgende deelnemer was Trackpointer Blue Thunder en de New Holland ging bedeesd over de fullpull lijn dus we zouden sowieso een finale gaan rijden.
De witte John Deere met de naam Evert Hammink Incredible Deere kreeg het vermogen vervolgens niet aan de grond en kon zodoende niet laten zien wat er mogelijk is met deze trekker. De volgende John Deere kwam op de baan met 'Born in the USA' uit de speakers en dan zien we Sjors Zeinstra op de baan komen met Newborn Deere, echter kreeg Sjors niet de vaart er in en eindige nog voor de 60 meter.
En ja; toen kwam Maximum Risk op de baan en die liet even zien wat een enorme kracht en balans er in zat! Een fantastische full pull!
De volgende full pull kwam op naam van Xtreme Deere met Charles achter de pedalen met een heerlijke run. Ondertussen hoorden we van de commentator dat Maximum Risk niet terug zou komen in de finale en kwam Kieboom de baan op maar helaas niet goed uit de verf.
In de tweede poging van Engine2Repair Wildcat kon de zwarte trekker niet voorbij de 50 meter komen maar ging het team naar huis met goed bruikbare data. Laatste deelnemer voor dat we aan de finale konden beginnen was Green Gangster Deere met Rowan Zeinstra achter de pedalen, hij wist met een fantastische run ook de finale te bereiken.
Eerste in de finale was de rode Inter van de familie Pauly. Maar Imke kreeg de balans niet in de trekker en zette ruim 92 meter op het scorebord. Trackpointer Blue Thunder had nog een stevige kluif aan voorgenoemde afstand, maar met nog twee groene machines te gaan was de spanning om te snijden.
Xtreme Deere liet in de run zien de sterkste te zijn; want Green Gangster Deere kwam niet in de buurt van alle drie de voorgaande deelnemers.

Putten 2022 Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Xtreme DeerF.P.98.88
2Sømælk d'n AerdvruterF.P.92.66
3Trackpointer Blue ThunderF.P.89.83
4Zeinstra Green Gangster DeereF.P.82.22
5Maximum Risk F.P.DNS
6Evert Hammink Incredible Deere82.81
7Kieboom74.29
8Zeinstra Newborn Deere56.39
9Engine2repair Wildcat 249.47


Light Modifieds I

Als Wicked Screamer aanhaakt is het alweer rond de klok van half zes geworden en met een strakke full pull gingen de Keep Moving Orange sleepwagen zelfs iets lichter voordat MPM Seaside Affair aanhaakte.
Het team uit Noord-Holland kreeg de trekker niet verder dan 63 meter wat teleurstellend was maar de mannen hadden in elk geval weer bruikbare data voor de Modified klasse later op de dag.
Asterix was de volgende deelnemer maar ook deze 6 motorige machine kwam niet uit de verf en bleek later zelfs schade te hebben aan het chassis.
Maar ja; toen kwam Bandit op de baan, 1 van de 2 lokale helden in deze klasse. Voor Eurol Bandit helaas geen stabiele run; met veel moeite kwam Henk Koopman net voorbij de 90 meter.
Herman Staal had zijn Razors Edge vanuit Voorthuizen naar Putten gebracht en maakte een mooi aantal meters voor deze experimentele machine.
Uncle Duck is de andere lokale held in Putten maar kwam rond de 80 meter buiten de baan en zodoende kwam er geen afstand op het scorebord te staan maar het woord diskwalificatie.
En vervolgens kwam Kyra Kustermans met Hot Art op de baan... in een ongelooflijke stijl ging zij naar de finale.
IJsseldelta PoweRR kreeg een onbalans in de run en een stevige backfire te verwerken. Vervolgens haakte Helveg Rocket Science aan, en met een fenomenaal strakke run naar de full pull en dus door naar de finale!
Green Spirit kwam vanuit Zeeland naar Putten maar helaas; geen afstand die er toe deed. Volgende, ook uit Zeeland afkomstig was Russian Roulette, zij gingen met een strakke full pull direct naar de finale.
DeJong Special moest een reserveaccu gebruiken; deze heeft minder kracht, vandaar niet het verwachtte resultaat op het scorebord voor dit team.

Als eerste in een finale haakte Wicked Screamer aan en met 106,82 meter was dit de eerste afstand in de finale om naar toe te kijken voor Helveg Rocket Science en Russian Roulette. De uitslag? Zie hieronder...

Putten 2022 Light Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wicked ScreamerF.P.106.82
2Russian Roulette XLF.P.100.09
3Helveg Rocket ScienceF.P.98.16
4Hot ArtFPDNS
5Eurol Bandit91.54
6IJsseldelta PoweRR64.42
7DeJongSpecial64.30
8MPM Seaside Affair63.28
9The Razors Edge63.19
10Asterix61.46
11Green Spirit VII0.91
12Uncle DuckDIS


Mini Unlimiteds

Rond de klok van zeven uur ging de Eurocup Mini Unlimited van start met de Toplenzen Lambada.
Er wordt in de proeftrek direct een full pull gereden door Bart van der Sluis met Bobcat Jr.
De volgende deelnemer op de baan was Reny Mission Impossible, in de eerste poging kwam de trekker niet weg en was de beurt weer aan Bart van der Sluis met Screamin' Bobcat. En ook deze trekker zette hij over de fullpull lijn.
De eerste niet Nederlandse deelnemer was Swedish Iron Toy; de machine kon geen grip vinden en kwam daardoor net over de 65 meter heen.
Ook de Deense Blacksmed kwam niet uit de verf maar de Zweedse Anna Kronvall kon na haar run met Wild Thing een mooie 84 meter laten noteren.
Vervolgens konden de bomvolle tribunes zich schor schreeuwen nadat The Riddle op hun thuiswedstrijd een snoeiharde fullpull reed.
Mark Blom kwam met zijn Exception net te kort maar had een fantastische run, vervolgens zette Let's Try de voorlopig 5e full pull op het scorebord.
Vanuit Denemarken haakte vervolgens Thunderstruck aan; maar de koek was op net voor de 70 meter. Hans Groenheide kwam met Reborn Rascal net te kort voor een finaleplaats.
De zon ging langzaam onder en in deze goedgevulde klasse was The Hind de enige turbine motor en eindigde niet geheel onverdienstelijk met meer dan 75 meter. Ook Backdraft maakte een goede run, met exact 75 meter ging het team vol vertrouwen terug naar Brabant.
Als laatste haakte Pokerface aan, en ja hoor; ook dit team plaatste zich met een fantastische full pull voor de finale. De twee na laatste trekker in de kwalificatie? Dat was Dirty Herrie, deze ging eigenlijk best solide naar 78 meter.
Vervolgens kwam Vampire en met een zeer stabiele run ging ook dit team door naar de finale. Met geknepen billen van de spanning keken duizenden mensen naar Top Dog, deze machine stond na de crash in Assen weer op de baan. Aan het eind van de run werd de machine instabiel en moest het gas eraf, maar de machine staat er weer, welkom terug!

De finale ging van start met de Toplenzen Lambada; met een zeer onstabiele run kon het Lambada team niet meedingen naar een podiumplaats. Vervolgens was het Bobcat Jr. welke 97,64 op het scorebord zette als eerste serieuze finale afstand. Dezelfde Bart van der Sluis liet na zijn run met Screamin Bobcat 15cm verder op het scorebord zetten.
En toen werd het feest.... The Riddle ging naar 98 meter! Marcel was chauffeur van dienst en kreeg een bierdouche terwijl hij werd teruggesleept. Wat een uitbundigheid!
Let's Try kwam niet aan deze afstand en vervolgens was het de beurt aan Pokerface... en ja! Ze flikken het...! Pokerface gaat bijna een meter over de afstand van The Riddle heen!
Als laatste was het de beurt aan Vampire in de finale welke op de derde plaats eindigde.

Putten 2022 Mini Unlimiteds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Poker FaceF.P.99.52
2The RiddleF.P.98.78
3VampireF.P.98.12
4Screamin' BobcatF.P.97.79
5Bobcat JrF.P.97.64
6Let's TryF.P.93.25
7Toplenzen LambadaF.P.54.16
8Reborn Rascal98.16
9Exception87.40
10Wild Thing (S)84.73
11Top Dog81.49
12Dirty Herrie78.68
13The Hind76.99
14Backdraft75.00
15Thunderstruck (DK)68.28
16Swedish Iron Toy (S)65.72
17Reny Mission Impossible37.35
18Blacksmed (DK)DIS


Modifieds

Net na de klok van negen uur haakte Lambada aan als eerste in de Modified klasse.
En met weergaloze stijl werd de eerste full pull op het scorebord gezet! En de sleepwagen bleef staan dus we konden ons opmaken voor een mooie strijd!
Het oranje monster met de dubbele V12 Griffon motoren genaamd The Judge was met een grote fanclub naar Putten gekomen en mocht ruim 95 meter noteren. En toen Willem Veldhuizen aanhaakte met VSP Bits'n Pieces konden we helemaal los gaan omdat ook hij een fenomenale full pull had!
Ook Whispering Giant zette een heerlijke run neer met als eindresultaat een full pull. Jaap van Diest deed met Eager Beaver een stevige poging maar kwam net te kort voor een fullpull. Alligator moest alle remmen gebruiken om binnen de baan te blijven dus kon geen potten breken op de Mitas banden. Black Cat haakte aan en vloog naar 92 meter, en dat was niet genoeg voor een finale plaats. Vervolgens kwam de nieuwe machine The Exploded voor de sleepwagen maar deze kon helaas niet wegkomen, toen was het weer tijd voor dikke V8 power!
Simply Irresistible ging zonder problemen over de fullp ull lijn. Als laatste haakte oudgediende Super Kasper aan en vervolgens konden we starten met de finale.
Na Inter-Techno Lambada haakte MPM Seaside Affair aan en die ging met stevige plof, en dus schade, naar huis. Vervolgens was het de beurt aan het andere team uit Noord-Holland in deze klasse oftewel Whispering Giant!
Maar deze kwam niet aan de afstand van Lambada dus alleen Simply Irresistible kon Lambada van de zegen afhouden... en ja! Ze reden ruim over de afstand van Lambada heen dus ging de grootste beter mee naar Dronten.

Putten 2022 Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Komeco Simply IrresistibleF.P.97.00
2Inter-Techno LambadaF.P.94.50
3Argos Oil Whispering GiantF.P.94.41
4MPM Seaside AffairF.P.88.60
5VSP Bits'n PiecesF.P.71.69
6Eager Beaver98.96
7The Judge95.81
8Black Cat92.09
9Alligator83.58
10Super Kasper63.85
11The Exploded3.50


Supersport 4,5 ton

De supersport 4.5 ton stond als laatste klasse gepland op de baan aan de snelweg zijde. Door gedoe bij de supersport trucks kwam het tijdschema in de knoop en verhuisde de klasse naar de andere baan. Bij kunstlicht was duidelijk te zien de vuurkegel op de uitlaat ten teken dat de motoren flink heet werden gestookt. De proeftrek van bijna 110 meter van Blue Wiking werd met gejuich ontvangen. Om niet nog meer in tijdnood te komen werd de sleepwagen een tandje zwaarder gezet en gold de floating finish. Krone Hulk II werd net voorbij de full pull lijn tot stilstand gebracht. Een mooie afstelling. Red Impact daarentegen werd bij de start gestuit door een kapotte turbo, terwijl speaker Arco Sterk net daarvoor een verhaal afstak over turbo's in deze klasse die na 1 wedstrijd gereviseerd moeten worden. En Red Impact had de avond tevoren ook aangehaakt.... Beter verging het Simply Green die zelfs een ijzersterke run van John 1 Extreme Edition wist te verbeteren. Daar kwam de rest niet aan, alhoewel bijschrijver Secret of the Valley er akelig dichtbij kwam. Jurrien van de Geer reed voor de eerste maal op de nieuweling en benaderde Laurens den Boer tot op 25 cm. Hoezo ervaring opdoen op een nieuwe machine....
Putten 2022 za 4.5ssp Euro Cup DH


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Simply GreenLaurens den BoerMolenaarsgraaf105.26
2John 1 Extreme Edition (DK)Thomas LynggaardØster Tørslev (DK)103.86
3Krone Hulk II (DK)Claus FeyVisby (DK)101.88
4Blue Dream (DK)Søren LauritzenVindblaes (DK)99.75
5Blue Wiking (S)Martin GöranssonKvidinge (S)97.07
6White ShadowGerard SikesYsselsteyn92.11
7Red ImpactHenri VersluisZijderveld23.42
8Secret of the ValleyJurrien van de GeerOverberg105.01
9MeterVreterWilfred WesterinkOldebroek89.77


Unlimiteds

We trapten op de baan aan de wegzijde met Unlimiteds en werd alles in een run weg gezet. Bobcat Sr reed voor een loeizware sleepwagen de eerste afstand en werd bij de terugtocht zelfs extra geluisterd om te kijken of alles heel was zijn gebleven. De sleepwagen werd wat lichter gezet, maar Bobcat Sr kwam helaas niet meer terug. Wederom was de nieuwe constructie niet heel gebleven, een teken dat je toch echt iets gebouwd hebt wat zijn weerga niet kent.
Argos Oil Whispering Giant ging als de brandweer en reed een dikke 120 meter. Bits n Pieces liep niet heel erg lekker en dat kostte de combinatie toch dikke meters. Daarna was het aan Inter-TechnoLambada om als laatste een hele dikke run neer te zetten, maar er zaten toch nog wat meters tussen de Lambada en de Whispering Giant. Resultaat voor vandaag. Argos Oil Whispering Giant op een, gevolgd door Lambada en op de derde plek Bobcat Sr.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Argos Oil Whispering Giant120.12
2Inter-Techno Lambada113.40
3Bobcat Sr91.97
4VSP Bits'n Pieces72.70


Standaard Trucks XL

4 deelnemers waren aanwezig om hun aanwezigheid te laten zien. Lokale deelnemers die een speciale band hebben met de Beachpull. Uiteindelijk was het Evert van de Brug die een full pull reed en ook een afstand van 90.31 meter in de finale liet noteren. Bakker Bedrijfwagen deed het met hun terrein trekker en 99.26 meter was hun afstand. Carola de Heus en Gerjanne Dopenberg beide werkzaam bij Roordink Barneveld reden met de MAN V10 mee en wisten tot 93.78 meter te komen en de Volvo van Jeroen Hop uit Nijkerk stond stil bij 89.71 meter.

6 competitie deelnemers en een bijschrijver stonden bij de standaard XL trucks op de lijs. Alleen de teams Bramos repair en Roekel team wisten zich niet te plaatsen voor de finale. Black Fiber zette een afstand van 86.57 meter neer en Little Rumble ging daar met een ruime 10 meter aan voorbij. Bakker tot he Max zette een aftsand van 94.71 meter neer en Maurice de Kruif kwam helaas niet verder dan 86.24 meter. Bijschrijver St van den Brink moest met82.51 meter genoegen nemen met een 5e plaats.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Little RumbleF.P.98.15
2Bakker to the MaxF.P.94.71
3Evert van de Brug - DAF 95F.P.90.31
4Black FiberF.P.86.57
5Scania P92F.P.86.27
6St van den BrinkF.P.82.51
7Bramos Repair99.28
8Bakker Bedrijfswagens - DAF 8599.26
9Roordink Bedrijfswagens93.78
10Roekel Team90.27
11Jeroen Hop - Volvo FM89.71


Supersport 3,6 ton

De supersport 3.6 ton telde mee voor het Euro Cup klassement. Putten was de tweede uit de rij van 3 wedstrijden voor het klassement. Freek die de eerste omloop in Made won, vond in de proeftrek geen grip in de baan, die kort daarvoor was losgetrokken. Na bijstelling van de sleepwagen ging het een stuk beter en reden er tot groot enthousiasme van de vele fans op de tribune vijf deelnemers een full pull. Voor Triple X en Simpson was de baan een meter te lang. De International smoorde net te vroeg in de baan terwijl de New Holland het rechte spoor niet hield. Grusomme Mig kon door koppelingsproblemen zijn proeftrek niet over doen. In de pull off was het de vraag of Cobra XL met zijn Michelins stand zou kunnen houden tegen de Puller banden van de rest. Marco Vissers kreeg op het eind last van differentieelwerking. De Deense Too Hot to Handle had moeite met het vinden van grip terwijl landgenoot Bounty Hunter kampte met teveel grip waardoor de Volvo BM onderuit ging. Freek was prachtig in balans en stoomde Cobra XL ruim voorbij, al was de afstand van Jan van Mourik niet genoeg voor de overwinning. Krone Red Lightning ging er nog een paar meter aan voorbij en daarbij is de stand tussen Nederland en Denemarken 1 - 1.
Putten 2022 za 3.6 Euro Cup DH


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Krone Red Lightning (DK)Henrik KjaerLoegstoer (DK)F.P.99.31
2FreekJan van MourikDe GlindF.P.96.89
3Cobra XLMarco VissersAarle-RixtelF.P.88.91
4Too Hot to Handle (DK)Morten HundebolBranderup (DK)F.P.88.25
5Bounty Hunter (DK)Jens PedersenLem St (DK)F.P.86.66
6Triple XBart BotermansOud-Vossemeer99.29
7SimpsonEvert MouwSpeuld99.08
8Bette Tage (DK)Mads Bonde AndersenGrenå (DK)89.59
9Yellow Thunder (D)Paul SiebersKranenburg (D)85.49
10Grusomme Mig (DK)Michael PagaardSønder Felding (DK)DNS


Two Wheel Drives

Na een enerverende finale in de Eurocup Supersport 3.6 ton was het tijd voor de Two Wheel Drives. Met snoeiharde kwalificatieruns haalde iedereen de finale. Sledge Hamer was de eerste en zette een goede afstand neer, weliswaar op 7 cilinders. De volgende was BK Power, Ard v.d. Steeg zette de gele machine een sleepwagenlengte verder pas stil, maar dit koste wel een motor. Rattle n Hum ging vroegtijdig van het gas af vanwege een motorisch probleem. Bad Habit gaf de slotakkoorden en kwamen we aan het eind van een mooie korte maar heftige klasse. BK Power op de eerste plek, gevolgd door Bad Habit en Inter-Techno Predator.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1BK PowerF.P.110.81
2Bad HabitF.P.106.32
3Inter-Techno PredatorF.P.103.13
4Sledge HammerF.P.96.69
5Rattle and HumF.P.36.82


Limited Superstocks

De klasse bij uitstek voor mooie resultaten, helaas waren er vijf afmeldingen door diverse grote schades uit de vorige wedstrijden. Brothers toy voor de proeftrek, hierbij werd ondanks een hele mooie run de sleepwagen toch zwaarder gezet. De eerste run van Jesse op Snoopy was een hele mooie, maar je kon merken dan de sleepwagen echt zwaar stond. Ook iessel diesel had er moeite mee maar de wedstrijdleider vond de afstelling voldoende. Silver Bullet haakte aan voor de eerste officiele run, helaas werd het zoeken naar grip. Easy Rider had het ook niet makkelijk maar zette wel de tot-nu-toe-verste-afstand neer. Moving Mountains had toch wat problemen met het vermogen. Navigator daarentegen gooide hoge ogen en plaatste zich in de finale. Wel was er ook een mooie bijschrijver uit het buitenland, de Old Smokey uit Denemarken. Deze leek goed van start te gaan maar zakte rond de 50 meter helaas in. Brothers Toy en Snoopy deden hun proeftrek over. Brothers Toy ging helaas niet lekker maar Snoopy had een bliksemstart, helaas moest Jesse van het gas af om de witte lijn niet te raken maar voorlopig leek het een finale waardige afstand. Iessel Diesel mocht ook terug komen en bleef op de derde finale plek staan. Finaletijd voor Easy Rider, Navigator, Iessel Diesel en Snoopy. Easy Rider liep niet optimaal en mistte hierdoor kostbare meters. Navigator profiteerde er gigantisch van en verzette de leidersvlag. Snoopy met de nieuwe rijder gooide daarentegen ook dit weer overhoop want ze wisten een sleepwagenlengte over de afstand van Navigator te gaan. Iessel Diesel had een hele onstuimige run en kon helaas geen extra punten verzamelen. Met het eindresultaat kon men zeer tevreden naar Noord Holland terugkeren en een wat meer ervaren rijder na drie hele mooie runs. Snoopy dus op een welverdiende eerste plek, gevolgd door Navigator en Iessel Diesel.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Snoopy80.1890.70
2Leeuwcompactkraan.nl Navigator88.1577.04
3iessel diesel81.4572.52
4Easy Rider95.3668.34
5Brother's Toy69.80
6Silver Bullet63.77
7Old Smokey58.89
8Moving Mountains56.86


Supersport Trucks

Een bijzondere wedstrijd waar de sleepwagen het zwaar had. Na enkele runs werd besloten om een langere ketting te gaan gebruiken en dat leverde best wel aparte afstanden op. Ook werd er plotseling besloten om er een bekerwedstrijd van te maken en ieder mocht zelf weten of ze aan haakten of niet. 3 teams bleven er over in de finale en de overwinning was uiteindelijk voor Xtreme16, Double Trouble werd de nr 2 en helaas kwam de Rhinorocket buiten de baan terecht en een diskwalificatie volgde met een 3e plaats als gevolg.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Xtreme 1685.6591.82
2IVS RhinoRocket89.47disk
3Double Trouble81.31
4Blue Legend76.68
5TV Kar76.54
6Volvo FH16 Harskamp74.32
7Van Vlastuin Agro72.87
8Grey Thunder72.05
9Heavy Boys Toys67.36
10MITAS Black Sensation64.89
11Team de Heus63.20
12Trek Mack
13Dark Tornado
14White Horse IX