x
x
x
x

Nieuws 2018
National

John gaat Tekeer op Koningsdag

27-04-2017

Voor het eerst haakte de Compactdiesels aan op de Koningsdag wedstrijd in Culemborg. Werden voorgaande edities nog afgelast wegens regen, deze keer waren dreigende wolkenpartijen niet genoeg om de wedstrijd niet door te laten gaan. Aan het eind van de middag werd de klasse verreden met John Tekeer als verrassende winnaar!

Tekst en fotos: Wilfried Bastiaansen


Light Compact Diesels

Op dit moment is er maar 1 Compactdiesel Light, de junioren klasse van 12 tot 16 jaar. Asterix teamlid Edwin de Rooij heeft de mini equivalent ingeschreven onder de naam Idefix, het hondje van Asterix en Obelix. Zoon Luc kroop voor het eerst achter de pedalen. Omdat hun eigen machine nog in aanbouw is, is de machine van Martin en Kyra Kustermans tijdelijk omgedoopt naar Idefix. De eerste poging eindigde nog buiten de lijnen, maar de tweede officiƫle poging ging goed en eindigde in een full pull.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Idefix94,98


Compact Diesels

De Compactdiesels verschenen met 9 deelnemers aan de start. Common Risk had een olielekkage in het rennerskwartier waardoor er besloten werd niet aan te haken. Afmeldingen waren er van The Legend en Indian Extreme. De proeftrek was voor Red Angel, de methanol Compactdiesel die dit jaar voor het klassement mee rijd met de Compactdiesels. Niek van Dam merkte iets in de aandrijflijn en de trekpoging strandde bij een afstand van 60 meter. Leander van der Geest is weer terug van weggeweest met zijn Red Devil. Met een afstand van 57 meter zal hij nu nog tevreden zijn, met zijn competitieve instelling zal hij nog wel meer uit de machine willen gaan halen. De motor van Flower Power klonk nog niet echt lekker en eindigde achterin de uitslagen. Meervoudig kampioen Jan van Putten deed het gas van Risk 2.2 dicht over de full pull lijn. Thuisrijder Funny Stuff zette een degelijke afstand neer die uiteindelijk goed was voor een derde plaats. Harm van Hees heeft nog wat huiswerk met de waterinjectie die er voor zorgde dat de toeren niet in de motor wilde komen van The Easterbunny en deze niet van de plaats wilde komen. Ook Hot Stuff kwam niet tot een finale plek. Die beurt viel wel ten deel aan John Tekeer, die, tot verrassing van sommigen, een spetterende run neerzette en met een afstand over de 80 meter zichzelf de finale in reed. Dat werd ook verwacht van Minimum Risk maar problemen met het mechaniek zette de machine stil bij de 50 meter.


In de finale ging het niet zoals het moest met Risk 2.2 en na een tweede poging zelfs kwam Jan niet verder dan 10 meter. John Tekeer zette wederom een puike run neer en pakte de overwinning. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden!Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1John Tekeer83,9072,35
2Risk 2F.P.10,38
3Funny Stuff65,27
4Red Angel60,85
5Red Devil57,03
6Hot Stuff56,86
7Minimum Risk50,33
8Flower Power48,14
9The EasterbunnyH.P.

Klik hier voor de foto's