x
x
x
x

Nieuws 2018
National

Koud Vossemeer

29-04-2017

Met een waterachtig zonnetje begon rond de klok van 19 uur de avondwedstrijd in Oud Vossemeer. De temperatuur was toen nog 10 graden, later werd dat door een ijzig opstekende wind maar een graad of 5. Twee Farmstock klasses en 2 National klasses voorzien van de nodige demos moesten voor de broodnodige opwarming zorgen. De baan was wellicht te nat waardoor de tractoren hier en daar moesten zoeken naar grip. De rechterzijde van de baan was niet de plaats waar je moest zijn. Meerdere teams gingen met soms meer dan forse schade naar huis.

Tekst en fotos: Wilfried Bastiaansen


Sport 4,5 ton beloftenniveau

De wedstrijd begon met de Farmstock klasse 4,5 ton Supersport Beloften. Doordat de baan nog niet opgedroogd was moesten de eerste treks ervoor zorgen dat de baan ging zitten. De sleepwagen werd enkele malen lichter afgesteld. Nadat thuisrijder Blue Brother uit Oud Vossemeer over de honderd meter ging was een sprake van een finale waardige afstand. Ook Secret Power reed iets verder met 104 meter en zou in de finale komen. Toen de overige deelnemers echter een Full Pull reden vielen deze twee buiten de finale. In de finale van vijf deelnemers zette Hagar de verste afstand neer en pakte de overwinning. Van Gaal had tijdens de kwalificatie de koppeling al opgestookt en kon in de finale niet van zijn plek komen. Old Green Worker en Midnight completeerden de finale.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1HagarCor LodderZuiderwoudeF.P.93.22
2Old Green WorkerGerlant MouwSpeuldF.P.79.96
3Midnight BlueHenk GerritsBemmelF.P.74.63
4StrijderAlbert LijbersRandwijkF.P.72.32
5Van GaalHuub van GaalAchtmaalF.P.0,84
6Secret PowerDik van VeldhuizenEde104.43
7Blue BrotherPeter de HondOud-Vossemeer102.35

Klik hier voor de foto's

Supersport 3,6 ton beloftenniveau

In deze klasse een aantal afmeldingen maar de klasse was goed gevuld door een aantal demo rijders. Ook hier werd de Big Benz sleepwagen enkele malen lichter afgesteld. Dont Worry was de eerste officiele rijder. Toen deze zijn afstand over deed werd de machine gediskwalificeerd doordat bij de toerenmeting teveel toeren waren gemeten. Real Rythm n Blue kon niet de toeren in de motor krijgen. Roel Jansen pakte de overwinning met zijn Belarus 3. Blue Power reed mee voor de dagprijs en pakte de vierde plaats. Daarna kwamen een aantal demo pulls van Revolution en Triple X, die konden laten zien wat het extra vermogen kon doen. De laatste demo van Red Bunny pakte niet zo goed uit, tijdens de run ging de turbo stuk.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Belazerus 3 Big ToyRoel JanssenYsselsteyn103.16109.58
2TwisterLammert de ZwaanHulshorst104.7250.67
3Hook 'n RunBrienen den HartogWageningen94.10
4Blue PowerWilliam KikNieuwerkerk92.37
5Born in the USAHans HeesakkersMariahout88.29
6Real Rhythm 'n BlueBart WeteringsLage Zwaluwe0.44
7Don't WorryIds VisserStavorenDISK

Klik hier voor de foto's

Light Modifieds II

Toen het donker geworden was, was het tijd voor de Light Modifieds. Deze klasse heeft een aantal toppers in zich, zowel Asterix, Mad Max als De Jong Special zijn regelmatig op Europese wedstrijden actief. Voor dit extra vermogen was het zoeken naar grip. Mad Max vloog naar de Full Pull. Ook Asterix en De Jong Special deden dat. Thuisrijder Martien Kustermans kon zijn Hot Art niet binnen de baan houden waarna een diskwalificatie volgde. Het Smidje gaat vooruit maar kon nog geen vuist maken tegen al dit geweld. RoadRunner had twee motoren gemonteerd voor het gewicht maar reed maar met 1 motor. Deze gaat steeds beter lopen maar met een motor kwam het team duidelijk te kort voor een finale plek. De pech sloeg toe toen Mad Max zijn proeftrek overdeed en een distributieriem verspeelde waarna de tractor tot stilstand kwam. In de finale werd deze pech doorgegeven aan de Jong Special. Toen de machine te dicht bij de rechterlijn kwam nam Toine de Jong gas terug. Toen hij daarna het gas er terug op deed brak er een drijfstang welke daarna een groot gat in het linker motorblok sloeg. Asterix reed in de finale wederom een solide pull en pakte de overwinning.
Light Modified deelnemer uit de Grand National Russian Roulette deed twee demo runs.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1AsterixF.P.107.59
2DeJongSpecialF.P.76,82
3Road Runner64.31
4Herbie60,72
5't Smidje43.13
6Mad Max Stage 541,66
7Hot ArtDISK

Klik hier voor de foto's

Light Superstocks

Deze klasse startte met het Light Superstock debuut voor Moving Mountains. Er werden enkele meters gemaakt maar de machine kon niet meer opnieuw starten voor een tweede poging.
Infinity rijd op diesel en kwam tot een afstand van 50 meter. De voormalige Superstock Sylvia is uit Zweden verkocht naar Nederland. Dit team is nog op zoek naar de afstellingen en noteerde maar een bescheiden afstand. Martin van Echtelt zette een nette afstand van 87 meter neer en pakte daarmee de overwinning. Iessel Diesel eindigde op een tweede plaats. Na afloop waren er nog demos van de National Prostock Dieselross en de Grand National Prostock Wickie Power. De laatste demo was voor Erik Peeters.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1No Surrender87,43
2Infinity50,88
3iessel diesel47,29
4Navigator29,55
5Moving MountainsHP

Klik hier voor de foto's