x
x
x
x

Nieuws 2018
National

Koudekerk a/d Rijn vermaakt vele toeschouwers

05-08-2017

Spraakmakend. Dat is in 1 woord het meest omvattend voor de avondwedstrijd op de familiedag in Koudekerk a/d Rijn. Allereerst was er een historisch hoog aantal afmeldingen. Bijna 60 % van de ingeschreven deelnemers was niet aanwezig. Gelukkig werd dit nog deels ondervangen door een aantal sportieve farmstockers die demo kwamen rijden. Dan was er nog een factor water. Er viel een half uur na aanvang een bui water in de baan die niet helemaal goed ingeschat was. De organisatie had in overleg besloten om geen zeil over de baan te leggen omdat de ondergrond best water kan verwerken. Er viel echter iets meer dan verwacht. Na een lange pauze met hard werken van vele kanten kon er toch nog een geweldige show worden neergezet voor de inmiddels dik gevulde tribunes.

tekst: Patrick van Niekerk , foto: Team Iessel Diesel


Light Superstocks

De Light Superstock was nog de grootst bezette klasse met 5 deelnemers. Het was Easy rider die daarbij mocht starten. De proeftrek eindigde echter abrubt door problemen met de ontsteking. Dusdanig dat ze ook niet konden terugkomen. Moving Mountains maakt steeds meer progressie en dat resulteerde in een zeer verdienstelijke afstand van bijna 90 meter. De sleepwagen bleef zo staan en het team uit Dongen besloot om de trek over te doen. Koppelingsproblemen gooien hierdoor een achteraf derde plaats letterlijk in het water. Iessel Diesel liet even zien dat ze de fraaie Ford prima onder de knie hebben. Iets wat er bij Navigator ook steeds beter uit gaat zien. Een prima run met de straf afgestelde Big Benz was het gevolg. Martin van Echteld was zelf aanwezig met de No surrender. In misschien wel hun beste run van het seizoen werd de tractor strak over de baan gestuurd. Bij het uitspinnen klonk er echter een doffe dreun met flinke motorschade als gevolg. Voor de pull off bleef er nu maar 1 tractor over. De Iessel diesel had alleen spruitstuk problemen en haakte alleen even aan om vervolgens na een metertje de motor stil te zetten en de punten mee te nemen. Voor de stand in het kampioenschap was hiermee wel de spanning terug.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1iessel diesel102,021,08
2No Surrender107,72
3Navigator82,66
4Easy Rider70,93
5Moving Mountains27,06


Light Modifieds II

De vier bovenste van de competitiestand waren naar Koudekerk a/d Rijn gekomen om hun kunsten te vertonen. Het publiek ging uit hun dak toen de Asterix daarbij even de 6 chevy's lieten praten. Een meesterlijke afstelling van de sleepwagen mag hierbij ook wel even worden vermeld. Als tweede mocht Arne Liefooghe in diezelfde afstelling gas geven. Mad Max stage V liep weer eens als vanouds. Twan de Jong ging ietsje rustig van start maar zag al snel in dat de gashendel wel strak naar voren moest om in de pull off te komen. Kyra Kustermans was de laatste qualifier met Hot Art. Na veel remmen moest ze net voor de honderd zich overgeven aan baan en sleepwagen. In de finale was het Asterix die alles uit de kast haalde. Tot groot vermaak van het publiek zette hij een dijk van een run neer. Mad Max stage V was hier ook naar op weg tot op driekwart in eens de motor er mee op hield. Tot slot ging de Jong Special eens lekker in ketting hangen. Na een mooie run was er wat discussie of hij de witte lijn net voor of over de eindstreep had overschreden. De wedstrijdleiding besliste en er kwam een 'disk' op het scoreboard te staan.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Asterix105,7699,91
2Mad Max Stage 5109,0686,93
3DeJongSpecial102.58DISK
4Hot Art95,71


Prostocks II

De laatste klasse van de avond werd wel gereden voor de competitie maar werd nooit een wedstrijd. Met alleen de Mud Patrol en de Heavy Boy was de strijd al bijna vooraf beslist. De mensen van de New Holland konden eigenlijk alleen maar hopen dat de dikke John Deere pech kreeg of steken liet vallen. Dit gebeurde echter niet en Mud Patrol liet even duidelijk zien een constante factor te zijn. In mooie stijl werd een dikke 105 meter verreden. Heavy Boy probeerde daar nog wel in de buurt te komen maar had een wat onrustige run en moest het goud aan zich voorbij laten gaan. Sleepwagenman Kees had zijn zoon opgebeld om te vragen of hij zijn rode tractor nog een keer wilde aanhaken in Koudekerk a/d Rijn. Die vond het voor de organisatie toch wat sneu dat er zo'n kleine klasse was dat hij instemde om direct uit Lochem naar Zuid Holland te komen. De Hytech Red Neck gaf serieus gas voor de demo maar dreigde rechts uit te baan te gaan en kwam net onder de afstand van Heavy boy op het scoreboard.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mud Patrol105,88
2Heavy Boy94,67