x
x
x
x

Nieuws 2018
National

Zele: Het maximale gepresteerd, met het minimale

15-08-2017

Dit keer werd Dinsdag 15 Augustus in het Belgische Zele, voor de 23ste keer het evenement gehouden wat lokaal zeer hoog aangeschreven staat. Hierbij slaan de BKTV en NTTO hun handen in een om er voor het Belgische publiek een mooi evenement op te bouwen die zijn weerga niet kent. Begon de dag nog met fikse regen buien, eindigde de dag met een fikse regen van zonnestralen. Helaas kende de deelnemerslijst een flinke lijst met afmeldingen, wat heet deelnemers veld in de National klasse flink had uitgedund. Ondanks dit voorval hebben we er toch maar mooi voor met ons allen voor gezorgd dat er met het minimale, maximaal werd gescoord.

Tekst/Fotos: Dennis Vos, Fam. de Heus


Light Superstocks

Door wat afmeldingen helaas 4 deelnemers in de klassen. Proeftrek No Surrender, had wat moeite om de snelheid te vinden en moest net voor de 100 meter het gas dicht doen. Ook Proeftrek voor Moving Mountains en wist eindelijk eens een mooie afstand neer te zetten in het 80 meter gebied. Easy Rider wist met de derde proeftrek een full pull te rijden waarbij de sleepwagen afstelling werd vastgesteld. Infinity rookte flink, maar kwam niet weg doordat de turbo niet op druk kwam. Iessel Diesel wist de tweede full pull te realiseren en kwamen No Surrender en Moving Mountains nogmaals terug om hun proeftrekken over te doen. Helaas hadden beide een te korte adem en kwamen niet aan een finale strijd. Finale tijd en Easy Rider trapte deze af, maar werd de noodstop onvrijwillig getrokken na een tweede poging en een niet lekker lopende motor toch een leuke kluif voor Iessel Diesel. De kleine blauwe krachtpatser wist met een mooie run te winnen en ook Easy Rider voorbij te rijden in het kampioenschap.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1iessel diesel110,0099,54
2Easy Rider110,0097,62
3No Surrender95,59
4Moving Mountains62,91
5Infinity1,12


Light Modifieds II

Door wat afmeldingen helaas 4 deelnemers voor vandaag. Mad Max mocht als thuis rijder de proeftrek verzorgen en wist het publiek flink te amuseren met de eerste full pull, Waarbij ook gelijk de sleepwagen afstelling werd vastgezet. DeJong Special was de volgende in de rij en ook zij wisten een Full Pull neer te zetten. Hot Art mocht ook aanhaken echter lukte het net niet om de full pull lijn aan te tikken, maar omdat we toch al een finale hadden was Kyra mooi als lachende derde finalist. Afsluiter in de Light modifieds was Asterix, maar ook dit keer lukte het om de finale af te dwingen zodoende hadden wij een finale van vier. Mad Max mocht als eerste aanhaken en Arne wist het gas goed te vinden, waarbij een erg straffe afstand werd neergezet. DeJong Special kwam, zag maar wist op 28 cm na niet te overwinnen. De V12s deden goed hun werk en was het erg close qua afstand. De andere v12 machine genaamd de Hot Art kwam ook net wat adem te kort om er bij in de buurt te komen en was het wederom aan Astrix ok de klasse af te sluiten. Helaas voor Hot Art kwam Asterix verder waardoor het dus eerste Mad Max, tweede De Jong Special en Asterix verscheen op plaats nummer drie.

Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 5110,00107,44
2DeJongSpecial110,00107,16
3Asterix110,0097,20
4Hot Art102,0793,59


Prostocks II

Ook hier helaas flink wat deelnemers zodat er maar 3 Prostocks gereed waren om mee te doen aan deze wedstrijd. Heavy Boy was de tweede thuisrijder en ging dit keer voor de proeftrek maar sleepwagen stond aardig pittig en zodoende een afstand in de 90 meter. Mud Patrol had de tweede proeftrek maar trok zelf het gas dicht, hierdoor werd de sleepwagen vastgezet voor vandaag. Van Code Red werd veel verwacht als derde thuisrijder maar stelde teleur door geen full pull te rijden. Heavy boy mocht proeftrek over doen maar kwam net te kort, hierdoor was het aan Mud Patrol om nog een finale af te dwingen maar dit ging niet lukken. Ondanks dat was het Mud Patrol 1 gevolgd door Code red en Heavy boy. Na een aantal demos van onder andere Hytech Redneck, Wild Pirate en de uit Denemarken terug gekeerde Neverdone Deere gereden door Indy Meysmans.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mud Patrol107,37
2Code Red98,73
3Heavy Boy97,45


Unlimiteds

Iets over 16.00 was het tijd voor de mastodonten van de NTTO, de Unlimiteds. Lambada trapte af met de proeftrek maar brak er ergens in de tussenbak of de aandrijving waardoor de trekker abrupt stopte en de motoren even vrij draaide. Dikke pech voor de Zwollenaren, maar helaas een van vele dingen die bij een motorische sport kunnen gebeuren. Simply Irresistible zette een dijk van een run neer en wist zichzelf over de 90 meter te brengen. En werd besloten de sleepwagen niet te verlichten in verband met het niet op tijd stil kunnen krijgen van de Unlimiteds, maar nu de full pull lijn een beetje terug te schuiven op 85 meter. Rising Star was het die als eerste turbine trekker aan mocht haken en had een virtuele full pull, MPM Seaside affair had hetzelfde en zodoende kregen we al een mooie finale. Whispering Giant was de kers op de taart en hadden een finale van vier. Simply Irresistible wist met een snoeiharde run de 100 meter lijn af te tikken. Rising star moest maximaal op links remmen om rechts niet uit de baan te gaan. MPM Seaside affair wist zich er mooi tussen te plaatsen terwijl Whispering Giant finaal door de linker rem ging en zijn rechter achterband flink te lijden kreeg wat hem flink wat meters kostte. Simply Irresistible eerste plek, MPM seaside op twee en Rising Star op derde plek.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Komeco Simply Irresistible92,39100,20
2MPM Seaside Affair91,1993,66
3Rising Star86,2686,72
4Argos Oil Whispering Giant91,2483,30
5Inter-Techno Lambada58,70


Supersport Trucks

Zele 15 augustus 2017 en nationale feestdag in Belgie en dan rijden daar zoals zovele jaren de supersport trucks op tractorpulling Zele een puntenwedstrijd. Een klein buitje regen in de morgen maar later een stralende middag en avond en vele mooie klasses kwamen de baan op. De trucks waren na 17.00 uur aan de beurt en als eerste de lokale held Black Sensation, de proeftrek eindigde bij 96.83 meter en de sleepwagen ging lichter. Tekstkar reed met de Keep Moving blue een ontstuimige run , legde een afstand van 92.65 meter af en dit werd de officiele afstelling . Rhinorocket ging goed van start, week naar links tijdens de run en eindigde buiten de baan, er kwam diskwalificatie op het ABC scherm te staan maar dit werd later terug gedraaid en moesten ze de run over doen. White Horse was het die de eerste Full Pull reed, en van Vlastuin agro ging ook met gang de Full Pull lijn over. Van Heugten de kleinste truck in het veld deed het met 106.30 meter erg goed en Volvo fh16 Harskamp reed ook een hele mooie full pull. Black Sensation opnieuw voor de sleepwagen maar helaas eindigde Dirk Heirman en zijn volvo buiten de witte lijn en volgde er een diskwalificatie. Tekstkar ging deze run mooi de baan over en 101.69 meter konden we noteren. Rhinorocket kreeg een nieuwe kans en pakte die met beide handen aan en een Full Pull werd er genoteerd. VDB staalbouw had het zwaar deze run en met 104.07 moesten ze genoegen nemen. Dan de bijschrijvers en als eerste Dreamcatcher voor de wagen. Mooi ging de witte Iveco weg maar met 51.49 meter was het klaar, Red Madness deed wat men verwachtte en ook hier konden we een Full Pull noteren. Blue Legend was de laatste die kans maakte op een finale run en het lukte Bram en zijn Scania inderdaad om een finale run te rijden. White Horse was de eerste finalist en met 100.11 meter was de distance to beat neergezet. Van Vlastuin agro ging hier dik aan voorbij gezien de afstand van 109.04 meter. Volvo fh16 Harskamp ging mooi weg maar opnieuw problemen voor de mannen uit Harskamp maar deze maal met de versnellingsbak en de truck werd afgesleept. Rhinorocket ging ook deze run de linkerkant van de baan op en met 103.35 meter was de run over. Red Madness had het zwaar deze run en moest genoegen nemen met een afstand van 89.50 meter. Blue Legend was de laatste die kans maakte op een podiumplaats. De truck ging mooi van start maar ging aan het bokken, alle wielen zijn wel 1 of 2 losgekomen van de grond, de grille sprong spontaan open en de gereden afstand was 85.86 meter. Tractorpulling Zele was goed geslaagd dit jaar, er was veel publiek, het weer was goed, veel trucks en mooie runs op de baan gezien kortom een complimentje voor de organisatie, medewerkers en functionarissen die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Van Vlastuin Agro110,00109,04
2IVS RhinoRocket110,00103,35
3White Horse IX110,00100,11
4Blue Legend110,0097,20
5Volvo FH16 Harskamp110,0091,14
6Red Madness110,0089,50
7Van Heugten Transport106,30
8VDB Staalbouw104,07
9Tekstkar101,69
10MITAS Black Sensation DISK

Klik hier voor de foto's

Zo kwam aan een hele mooie pulling dag een eind en danken wij vooral Dirk Heirman die samen met zijn medewerkers alles tot in de puntjes had verzorgd. Tot volgend jaar!