x
x
x
x

Nieuws 2018
National

Zondag Halsteren: Zwaar slotstuk

03-10-2017

De laatste wedstrijddag van dit seizoen was niet de gemakkelijkste. Voor iedereen was het een zwaar einde. De optimistische houding van de organisatie in samenwerking met vele vrijwilligers maakte veel goed. Het deelnemersveld was zeer goed gevuld en op een paar spetters na bleef het ook droog. Alleen de dagen er vooraf had veel water de baan geen goed gedaan. Ook het stuk gaan van de Big Benz sleepwagen had een matig gevolg. De toch wat zwaardere Keep Moving Blue had moeite om een goede afstelling te vinden en een vlotte terugweg naar de start. Al met al vele zaken om over na te praten. De bezoekers stonden met velen langs de baan en vermaakte zich ondanks sommige strubbelingen uitstekend op het verder prima ingerichte terrein.

Teksten: Patrick van Niekerk, Jan Bakker


Prostocks II

Voor de eerste keer dit jaar was de volledige startlijst aanwezig. Aangetekend wel dat Bad Boys Toy zich opgegeven had maar dit jaar op geen enkele baan te zien was. De andere V-8 in de vorm van Red Attraction was er wel. Het optoeren ging goed maar bij het opkomen van de koppeling bleek de tractor in z'n vrij te staan. Bij een tweede maal optoeren bleef iets in de brandstofpomp vast zitten waardoor de toeren er niet in kwamen. Mud Patrol had daardoor de echte proeftrek met een kakelverse krukas in het John Deere blok. De koppeling werd laat los gelaten en de tractor strandde bij dik 90 meter. De poging werd later overgedaan en hiermee bleek achteraf de winst te zijn weggegooid. Dat de sleepwagen zwaar stond was iedereen vooraf gemeld. Alleen de voet "plakte" een soort aan de grond waardoor de gang er maar slecht in kwam. De potige New Holland van het Heavy Boy team had hier misschien wel het meest last van. De tractor brulde lekker maar de sleepwagen wilde gewoon niet mee komen. Uiteindelijk was het Gert Stessens die met de Dieselross de verste afstand neerzette. De witte Inter van Code Red pakte het zilver en een lekker agressief klinkende Lady Green nam het brons mee naar Sprundel. De competitie was al eerder beslist, Mud Patrol had het ticket naar de Grand-National al op zak.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Dieselross89,83
2Code Red87,18
3Lady Green86,08
4Rough and Tumble81,42
5Heavy Boy74,64
6Mud Patrol60,42
7Red AttractionHP

Klik hier voor de foto's

Light Modifieds II

Twee nieuwe deelnemers in de light modified II klasse. Ook 't Smidje was na lange tijd weer eens op de baan te zien. Alleen het resultaat was nog niet optimaal. De tractor leek lekker op gang maar stopte abrupt. Wie ook in eens stilviel was Kyra Kustermans met de Hot Art. Een kapotte aandrijving van de brandstofpomp bracht de tractor niet verder dan een vierde plaats. De eerste debutant van de klasse kwam op naam van IJsseldelta PoweRR. Meters konden echter niet worden gemaakt want bij het vertrekken wilde de supercharger niet inschakelen. Smoking Barrels was even 6 plaatsen opgeschoven maar mocht toen toch echt aanhaken. Een zeer behoorlijke pull werd afgeleverd met een hoop data voor het team als opbrengst. Bij Road Runner ging het in Alphen nog op 1 motor, nu wilde de tweede niet echt meedoen met het spel. Dan gaat die tweede de eerste tegenwerken met een tegenvallend resultaat. Herbie had na de proeftrek geen enkele moeite met de start van de officiƫle run. Plankgas reed deze naar een keurige derde plaats. Vaste waarde Asterix pakte degelijk de tweede plaats. De dagoverwinning was voor team Mad Max stage V. Ondanks dat er een pofluik uit het inlaatgedeelte klapte was inmiddels de verste afstand neergezet. Seizoenskampioen De Jong Special was niet aanwezig maar die was toch niet meer in te halen in punten.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 599,40
2Asterix96,97
3Herbie95,47
4Hot Art89,75
5Smoking Barrels83,14
6't Smidje47,98
7Road Runner31,42
8IJsseldelta PoweRR0,01

Klik hier voor de foto's

Light Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Moving Mountains92,95
2Easy Rider91,52
3iessel diesel84,87
4Navigator79,59
5Ruff Stuff7,56
6No SurrenderHP

Klik hier voor de foto's