x
x
x
x

Nieuws 2019
National

National Feestavond 2017

12-01-2018

Jaarafsluiting en feestavond National sectie

Zo net voor de feestdagen tegen het eind van het jaar, werd er in het altijd warme en gastvrije Wernhout weer de jaarlijkse feestavond gehouden voor de National sectie. Mede door de vele winterse neerslag die deze dag voorspelt was, viel het op dat de aanwezigen hoofdzakelijk uit de zuidelijke delen van het land aanwezig waren. Gelukkig bleef de winterse neerslag uit en werd het al met al toch nog een leuke gezellige avond, waarbij vele herinneringen werden opgehaald van het afgelopen seizoen.

De dag begon met de afsluitende jaarvergadering voor de leden van de sectie, hierbij werd een terugblik gegeven aan toch wel een mooi seizoen van 2017 waarbij er weer voor vele erg mooie hoogtepunten en persoonlijke resultaten waren behaald. Na dit alles was het tijd voor het diner, waarbij er weer een mooie en gevarieerde maaltijd werd voorgeschoteld voor de aanwezigen. Onder het genot van het hapje en drankje, kwamen de verhalen alweer lekker op tafel en zat de stemming er al weer vroeg in. Na het eten werd het tijd voor de prijzen en was het dit keer weer aan Erik van Oosterhout om de avond aan elkaar te praten.

Prijsuitreikingen

In tegenstelling tot de prijzen binnen de Grand National, moesten de prijzen van de National klasse nog worden uitgereikt waarbij dit tijdens de feestavond natuurlijk een ideaal moment is om te doen. De spits werd afgebeten door de Light Two Wheel Drive klasse. Hierbij mochten Mein Masjien de derde, Green Bullit de tweede en Poison Ducky de eerste prijs in ontvangst nemen voor eindklassement van 2018. Bij de compact diesel light viel het dit jaar aan Idefix om de enige beker in deze klasse op te halen, voor volgend seizoen worden er meer deelnemers verwacht in deze instap klasse voor de compact diesels en beloofd het wat meer spanning te brengen. Hierna werden de prijzen uitgereikt aan de compact diesels zelf en mocht Risk 2.2 de grote trofee├źn mee naar huis nemen, gevolgd door Minimum Risk en aansluitend Red Devil. Aansluitend was het de beurt aan de Light Modified II klasse waarbij DeJongSpecial de prijzen voor de eerste plaats in ontvangst mocht nemen, gevolgd door Asterix en HotArt. Arne Liefooghe kreeg een eervolle vermelding voor de beste BKTV klassering. De Light Superstock laat ook gelukkig steeds meer zien dat dit een hele leuke klasse aan het worden is binnen de National sectie. Dit jaar was het spannend tot de laatste wedstrijd, waarbij Easy Rider net de eerste plaats wist te bemachtigen voor Iessel Diessel. De derde prijs ging naar No Surrender en belooft deze klasse ook in 2018 weer ongekend spannend te worden. De laatste klasse voor de prijzen was de Prostock II, hierbij mocht Mudpatrol de eerste prijs in ontvangst nemen en was er voor hun ook promotie naar de Grand National. Dieselross kreeg een welverdiende tweede plek en ging de derde prijs naar Lady Green die met de met hun nieuwe machine vele mensen weer wisten te verbazen. Heavy Boy kreeg voor de beste BKTV klassering een eervolle vermelding. Voor hun verdiensten binnen het EK Gardenpulling waarbij ook Nederlandse glorie werd behaald, werden Red Devil en Red Angel nog even naar voren geroepen voor een kleine attentie en blijk van waardering gevolgd door een applaus van de aanwezigen.

Na een korte pauze gingen we door met de rest van het programma, want er waren nog diverse prijzen en awards te verdelen. Hierbij werd de welbekende en misschien wel de belangrijkste prijs binnen de National klasse genaamd "de Pluim" door Kathy Konings in ontvangst genomen. Dit voor haar belangeloze inzet die ze de afgelopen jaren geleverd had binnen de National Sectie en was dit een mooie blijk van waardering voor al het werk. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar de Easter Bunny, het seizoen van deze kleine blauwe krachtpatser was er eentje met vele brokken waarbij het aantal gesneuvelde motorblokken niet meer op twee handen te tellen was. Men hoopt het seizoen 2018 iets minder blokken in plantenbakken te veranderen, maar met een compact diesel weet je het uiteindelijk maar nooit. De beste National wedstrijd van 2018 kende vele inzendingen en was er dit jaar zelfs een gezamenlijke tweede plek door evenveel stemmen, Made en Koudekerke a/d Rijn grepen de winst net mis en moesten met 16.3% van de stemmen genoegen nemen. Met ruim 18% werd de winst dit jaar door Alphen opgestreken als beloning voor het harde werk van dit jaar. De wedstrijd wordt elk jaar mooier en er werd flink gegokt met het voorspelde weer, maar al met al was het de mooiste wedstrijd als hekkensluiter van het seizoen. Als verassing werd er op de National avond ook de Hall Fame award uitgereikt die al was toegekend aan organisatie Made, de prijs die een keer in de 5 jaar word uitgereikt krijgt een mooi plekje in het thuishonk in Made. Een award die ook niet mocht ontbreken deze avond, was die natuurlijk voor de Puller of the Year, na vele voorgangers was het nu met spanning afwachten wie deze toch wel zou winnen. Ook hierbij waren er weer gedeelde plekken en nu ging dit om de derde plek. Deze kwam ten deel aan Hot Art en Dieselross. Moving Mountains werd de nummer twee, mede door de vele stappen vooruit die dit team had gemaakt dit jaar in hun Light Superstock. De nummer 1 ging met 1.4% met de award naar huis en dit was de Red Devil. Een team wat niet kleiner kan wezen, maar toch tot grote prestaties heeft geleid op het EK.

Na al deze prijzen was het nog tijd voor een klein hapje en drankje, onder het plezier van wat muziek werd het nog een leuke avond waarbij al geproost werd op het seizoen 2018.