x
x
x
x

Nieuws 2019
National

NSGK voor het gehandicapte kind

24-04-2018

Het goede doel dat NTTO in de komende twee jaar gaat steunen is de NSGK voor het gehandicapte kind.

Tijdens de ALV van 26 maart jl. gaf Maartje Terwindt uitleg over NSGK.. NSGK wil bijdragen aan de kwaliteit van leven door materiële en immateriële belemmeringen die kinderen en jongeren met een handicap in het dagelijks leven tegenkomen, zoveel mogelijk weg te nemen. Zodat zij een leven kunnen leiden als ieder ander kind in Nederland.

In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap níet gewoon kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, een vakantiebestemming of de arbeidsmarkt. NSGK wil daar veranderingen in aanbrengen.
NTTO wil het NSGK de ruimte bieden om naamsbekendheid te genereren, geld in te zamelen, gezinnen een fijne dag te bezorgen. Initiatieven om in actie te komen voor NSGK zijn van harte welkom. Het NTTO-bestuur hoopt dat haar leden, functionarissen, organisatoren, deelnemers en teams zich achter dit goede doel scharen en meehelpen het NSGK te steunen. Meer informatie? Kijk op de website van NSGK of stuur een mail aan backoffice@ntto.nl.