x
x
x
x

Nieuws 2020
National

Vrijdagavond in Oud-Vossemeer

10-05-2019

Als onderdeel van de van oudsher bekende Thoolse Dagen was het op vrijdagavond 10 mei in Oud-Vossemeer tijd voor de NTTO wedstrijd met op twee banen een achttal Farm Stock en National klassen waarbij ook een heel aantal thuisrijders aan de start kwam. Naast de vertrouwde Big Benz sleepwagen was het op de andere baan het debuut voor de No Mercy Junior, de oude mini-sleepwagen die nu door een team van Aeres Tech wordt ingezet mocht voor het eerst op een NTTO wedstrijd als scherprechter fungeren, bijgestaan door een aantal ervaren leden van het oude team. De weergoden waren het evenement goed gezind, de donkere wolken en neerslag bleven de hele tijd op gepaste afstand.

Tekst en foto's: Jan Bakker


Sport 4,5 ton promoniveau

De 4,5 promo kwam voor de Big Benz als eerste op de baan, een baan die door gesteldheid toch nog voor wat uitdagingen zorgde maar die in de loop van de wedstrijd zeker nog beter werd. Voor deze klasse was het ook de eerste van in totaal elf competitiewedstrijden. Een groot deel van de deelnemers vocht de strijd op de baan uit rond de 90 meter, de enige die daar letterlijk en figuurlijk aan voorbij ging was Just Blue, als vijfde op de baan komend ging Ronald van der Werken op volle snelheid naar de enige full pull in de klasse. Bij Van Gaal die meteen daarna op de baan kwam leek het dat niet al het vermogen op de baan kon worden overgebracht, het verschil in meters met Just Blue was aanzienlijk maar uiteindelijk bleek het toch nog goed voor een tweede plaats! Hagar leek net als een aantal andere deelnemers last te hebben van een spoor in de baan, snelheid ontbrak ook bij hem maar Cor Lodder eindigde wel op het podium. De enige Fendt in de klasse, Hot Pepper kwam daarvoor net wat tekort, als enige trok deze op het eind van de run ook nog even in een bocht naar de linkerkant van de baan, of dit in het voordeel of nadeel was blijft natuurlijk de vraag. Green Lightning verloor achteraf gezien een paar punten door de proeftrek over te doen, de officiële run leverde allesbehalve een verbetering op. Oost Blok Schok had op het eerste gezicht de grootste schade in de klasse, al na 28 meter ging de versnellingsbak kapot, samen met waarschijnlijk toch ook nog wat andere deelnemers weer genoeg huiswerk om een week later in Zundert weer aan de start te gaan komen.
2019 Oud Vossemeer Sport 4,5 ton Promo


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Just BlueRonald van de WerkenSleeuwijk110.00
2Van GaalHuub van GaalAchtmaal93.03
3HagarCor LodderZuiderwoude91.93
4Hot PepperGerlant MouwSpeuld91.51
5Red ExplosionMathijs BouwHarskamp88.83
6Midnight BlueHenk GerritsBemmel87.23
7Waldbroezer 2.0Frederik ZijlstraAugustinusga85.08
8SjonnieGert Jan ManderslootUtrecht75.18
9Green LightningGert-Jan SchuitPutten55.09
10Oost Blok SchokNico GrootendorstHoornaar28.00
11Lucky Luc ReloadedLuc RooversSprundel18.37
12Full SpeedBo BurggraafHei- en BoeicopDNS


Standaard 3,5 ton

Op baan twee waren het voornamelijk Internationals en Massey Fergusons die in de eerste klasse aan de start kwamen, met één David Brown en één Deutz die een andere kleur dan rood op de baan brachten. Deze konden echter geen rol van betekenis spelen, maar toegegeven, de meerderheid de startlijst bestond ook uit (bekende) namen die heel wat meer wedstrijden per jaar rijden. Voor het team van de No Mercy was het, uiteraard samen met de wedstrijdleiding, even aftasten naar een juiste afstelling, uiteindelijk ging exact de helft van de deelnemers door naar de finale met een afstand van boven de 110 meter. Opvallend was dat de het verschil in afstand met de rest wel redelijk groot was. In de finale waren de onderlinge verschillen daarentegen zeker niet groot. Met in totaal zes deelnemers uit de provincie Utrecht was deze al goed vertegenwoordigd, uiteindelijk kwamen ook drie van hen op het podium. Gerrit van Schaik werd met de International 844-S derde, Johan van Keulen reed naar de tweede plaats met de MF 592, André van Keulen mocht met beker, bloemen en ticket voor het Nederlands Kampioenschap terug naar Everdingen.
2019 Oud Vossemeer Standaard 3,5 ton


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Supersport 3,6 ton promoniveau

De klasse werd vooral uitgevochten voorbij de 100 meter wat een heel aantal mooie runs opleverde. Ron Deere opende de klasse met een afstand die op dat moment zeker indrukwekkend leek, maar achteraf slechts een negende plaats opleverde, of het niet overdoen van de proeftrek een goede beslissing was bleef natuurlijk de vraag. Blue Power liet tot twee maal toe een meer dan indrukwekkend vlammenspel zien bij de start maar kon helaas de motor niet zover krijgen dat er ook een mooie afstand werd afgelegd. Vijf deelnemers wisten de 110 meter te overschrijden en daarmee de finale te behalen, bij Green Bullet werd beginnende schade aan de turbo gevonden waarna deze zich wijselijk afmeldde voor de finale. Smokey Deere leek niet de juiste versnelling te hebben en eindigde ver van een podiumplek. Revolution moest aardig remmen wat uiteraard de nodige meters kostte en slechts een derde plaats opleverde. Winnaar van de klasse werd Radical Roughneck, met een moeizame eerste meters werd toch nog de verste afstand neergezet. Morele winnaar werd misschien wel Blue Brother, de kersverse deelnemer in de promoklasse werd op de thuiswedstrijd tweede maar voor het team en aanwezige supporters zal het zeker als een overwinning hebben gevoeld.
2019 Oud Vossemeer 3,6 ton Promo


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Radical RoughneckAdriaan van DijkT goy (houten)110.00104.39
2Blue BrotherPeter de HondOud-Vossemeer110.00102.49
3RevolutionPeter BotermansSteenbergen110.0095.94
4Smokey DeereWilrik de GrootDoornspijk110.0044.45
5Green BulletLuchel HofstedeStaphorst110.00DNS
6Triple XBart BotermansOud-Vossemeer109.16
7Don't WorryHessel VisserStavoren108.73
8Gipsy KingJan UbakStaphorst108.71
9Ron DeereRon PoppelaarsZundert107.93
10DynamiteAlbert DrostHarskamp105.16
11Van DijkeJan van DijkeOud-Vossemeer78.32
12Hook 'n RunBrienen den HartogWageningen67.13
13Keep DreamingTonnie Moerland Sint Philipsland 42.90
14Blue PowerWilliam KikNieuwerkerk0.01


Sport 2,5 ton promoniveau

Met negen competitiewedstrijden was Oud-Vossemeer de eerste krachtmeting in de promoklasse. Maar liefst 13 deelnemers stonden er op de startlijst, 11 uit de competitie en 2 bijschrijvers. De afstelling van de sleepwagen liet niet toe dat er een finale in zat maar vrijwel alle deelnemers kwamen wel voorbij de 94 meter wat toch een aardige strijd opleverde. Zeker ook tussen de derde en zesde lagen de afstanden dicht bij elkaar. Grunfretter kwam slechts een achttal centimeters tekort om de derde plaats mee te nemen naar Friesland, deze was nu voor Green Warrior II. Rocky die eerder dit jaar in Zwolle en Wekerom (als bijschrijver) al mooie uitslagen had laten noteren deed ook nu het echt voor de punten ging goede zaken met een tweede plaats. Kleine Beer ging echter met de meeste punten terug naar Vinkeveen, met meer dan een meter verschil werd de overwinning behaald op Tholen.
2019 Oud Vossemeer Sport 2,5 ton Promo


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Kleine BeerGert ten BrummelerVinkeveen108.59
2RockyMarvin van StempvoortEde107.46
3Green Warrior IIGerard van LaarAchterberg103.53
4GrûnfretterJan BroersmaHarkema103.46
5DieselrossMartin de JongNieuwland103.02
6Small BassieWilco van den Brandhofederveen102.65
7D'n DavidJohan van LeerdamLopik99.77
8Belazerus 1Tino WilbersMilheeze99.11
9WennekersMenno WennekersAalsmeer97.11
10Black PhantomArie ZwijnenburgGouda95.46
11IntertoySander van der LindeHei- en Boeicop94.21
12The SheriffMartijn VisscherRouveen82.01
13GunfireCarles van der GunWAARDENBURGdisk
99Bad MedicineJohn KlarenbeekBarneveldDNS


Light Two Wheel Drives

Met nog twee machines in aanbouw waren er vijf afgereisd naar Oud-Vossemeer. Lucille (de voormalige Bad News) was er voor het eerst bij maar liep nog voordat er een meter was gereden al schade op. Bij het oppikken door een sleeptrekker ging het mis doordat de machine uit de oppikbok viel, door de schade aan de machine was helaas niet mogelijk om nog op de baan te verschijnen. Mien Masjien pakte de overwinning met een ruim verschil op Smink No Mercy, deze had wel problemen in de aandrijving. Green Bullit kon met de nieuwe turbo nog geen bedreiging vormen voor Poison Ducky, de diesel kwam nog wat tekort op de Chevrolet. De volgende afspraak staat op het programma voor de wedstrijd in Made, met een fraaie gevarieerde startlijst (mits de techniek het uiteraard toelaat..)
2019 Oud Vossemeer Light Two Wheel Drive


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mien Masjien101.77
2Smink No Mercy95.30
3Poison Ducky82.57
4Green Bullit78.51
5LucilleDNS


Light Modifieds II

Voor het Hot Art team was het een absolute thuiswedstrijd met het wedstrijdterrein slechts een eindje verderop in dezelfde straat. Helaas kende een aantal deelnemers de nodige technische problemen, Mad Max bleek toch nog hetzelfde euvel te hebben als op de voorgaande wedstrijd, achteraf in de werkplaats is uiteindelijk een probleem met de kleppen gevonden maar meer dan een vijfde plaats zat er op het moment zelf niet in. Na de tweede plaats in Oud-Gastel hoopte de Road Runner uiteraard op een mooi vervolg maar de versnellingsbak kon het vermogen niet in aan. Door de klap waarmee de tractor op de baan kwam schoot een deel van het methanolsysteem en een tankdop los waarmee de nodige brandstof vrij kwam en vlam vatte en een behoorlijk indrukwekkende vuurzee ontstond. De schade leek op het eerste gezicht gelukkig verder mee te vallen. Bij Herbie moest er tijdens de run behoorlijk geremd worden wat ook nog eens een groeiend wiel opleverde, meer dan een derde plaats zat er niet in. Hot Art liet een indrukwekkende run zien maar wel met wat kleine schade aan het eind. Met de werkplaats op loopafstand is er na de klasse nog wat gesleuteld zodat er aan het eind van de avond toch ook nog een demo/testrun kon worden gemaakt.. Maar net als in Oud-Gastel was ook nu weer de overwinning voor DeJongSpecial, met een indrukwekkende run was de eerste plaats duidelijk voor de Meteor-machine uit Alphen.
2019 Oud Vossemeer Light Modifieds II


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1DeJongSpecial110.00
2Hot Art91.32
3Herbie80.12
4Road Runner57.38
5Mad Max Stage 5 (B)37.23


Sport 2,5 ton topniveau

De 2,5 ton Sport Top mocht als laatste klasse op baan twee de strijd aan gaan met de No Mercy Junior, van de 12 tractoren waren er 3 die maar liefst 120 meter wisten af te leggen en zo nog een finale afdwongen, alle deelnemers reden voorbij de 100 meter. Rednix, Starfire en Red Passion gingen nogmaals de strijd aan om de podiumplaatsen. Starfire die van alle deelnemers in Oud-Vossemeer wel een van de verste afstanden had gereden naar de wedstrijd wist dit in zijn klasse te vertalen naar ook een verste afstand op de baan én zijn tweede overwinning op rij! Red Passion nam voorzichtig aan revanche voor zijn slechte competitiestart in Wekerom, hij eindigde op geringe afstand van de Groningse John Deere als tweede, Rednix moest een paar meter toegeven en werd derde. Vooralsnog heeft Starfire in ieder geval de beste start van het seizoen, de concurrentie rijdt wisselende uitslagen maar het is wel duidelijk dat ook nu weer een heel aantal tractoren mee kan strijden om podiumplaatsen.
2019 Oud Vossemeer Sport 2,5 ton Top


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1StarfireGosse KoertsAugustinusga120.0094.78
2Red PassionJelle van de RijtVenhorst120.0093.69
3RednixRene VliekPUTTEN120.0091.90
4Little Red PoisonAart de WithHagestein118.41
5De Blauwe StierRinie van DijkKootwijkerbroek116.62
6De LandiniWouter van EijdenSchalkwijk112.00
7CalimeroJeroen van SchaikWoerden110.40
8The Orange GlowMartin HijkoopLeerbroek105.91
9After ShockHerman de LeeuwHoogblokland105.50
10AdriaanSteven van EdeRenswoude104.53
11BanditoHenk SchoonhovenOosterwolde 103.95
12Green & YellowEddie CrumAchterberg102.64


Prostocks II

Bad Boys Toy had na de wedstrijd in Oud-Gastel enige schade aan de motor gevonden en was afgemeld. Heavy Boy had de motor prima aan het lopen maar kreeg het vermogen van de Ford niet op de baan en waar een week eerder Blue Hazard de overwinning nog behaalde met twee mooie runs was het nu een heel onrustige run die roet in het eten gooide wat slechts een vijfde plaats opleverde. Met vier tractoren in de finale beloofde het een mooie strijd te worden, voor Running Diamond werd het echter een deceptie, al na een paar meter begaf het blok van de Valtra het. Code Red kon de juiste balans niet vinden en werd derde. Red Attraction had vorige week de finalerun nog later schieten voor de zekerheid, deze keer werd de finale wel gereden en hoe! De V8 liet zich weer van de beste kant horen (en zien) en dat leverde een mooie tweede plaats op. Bij Wickie Power was er na schade in Oud-Gastel heel druk gesleuteld om de motor weer in orde te krijgen en dat werd uitbetaald, met een overwinning kon het team terug de provinciegrens over.
2019 Oud Vossemeer Prostocks II


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wickie Power110.0099.57
2Red Attraction104.7695.57
3Code Red (B)110.0084.67
4Running Diamond102.625.48
5Blue Hazard99.64
6Heavy Boy96.83