x
x
x
x

Nieuws 2019
National

Aagtekerke, sunny side up

23-07-2019

Tekst: Gerald & Peter Verweij
Foto's: Gerald Verweij


Standaard 9,0 ton

Na een natte morgen werd om precies 13:00 gestart met de standaard 5,5 ton en 9.0 ton.
In de 5,5 ton werd na de proeftrek de sleepwagen iets zwaarder gezet. De meeste deelnemers bleven daarna onder de 90 meter. De eerste die daaraan voorbij ging was Anna Michielsen met haar International 1246 met 91,89 meter. Martin Bienefelt kwam er heel kort bij maar bleef steken op 91,79, slechts 10cm minder! De derde plaats werd uiteindelijk ingenomen door Yordi Francke met 84,72m.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Standaard 5,5 ton

Om klokslag 13:00 begon dus ook de 9 ton standaard klasse waarin de John Deere van Jasper de Visser mocht beginnen en Daniel Louwerse voor een verzwaarde sleepwagen een poging wagen, maar toch gaan we toch nog weer iets lichter. Met 102,35 meter voor Jan-Willem de Visser blijft de sleepwagen staan en kan de strijd losbarsten. Met niet teveel lucht in de achterbanden van de Ford TW-15 komt Cees v/d Doel tot 96,62 wat niet genoeg is voor de finale. De banen zijn hard wat door Erik van Oosterhout als Amerikaans wordt bestempeld. Dat de sleepwagen de baas is weet ook Jan-Willem de Visser en hij laat zijn proeftrek staan. De enige Case 1455XL in deze klasse strandde ook net voor de 100 meter. Dat de organisatoren ook meestrijden in deze klasse laat Anthonie Langebeeke zien met zijn Fendt met net geen fullpull maar doet dus wel degelijk mee voor de prijzen. Een andere vrijwilliger is Jasper de Visser en hij doet de proeftrek over maar kan geen podium plek hiermee bereiken. Wie ook de proeftrek over doet is Daniel Louwerse maar helaas, ook hij doet daarmee geen goede zaken. De eerste MF van deze dag strandt ook voor de 100 meter op de harde baan waar bandenspanning een spelbreker kan worden. Als er een Deutz aanhaakt is het met nog geen 6 meter gedaan voor Yoran Voogd. Maar de Fiat van Corne Maljaars blijkt ook niet voldoende in huis te hebben voor de bovenste gelederen. Met een vliegende start gaat Corne Maljaars van start maar vele eersten zullen de eerste zijn en hij komt niet verder dan 92 meter. De zwaar beladen John Deere van Steven perst alles eruit maar heeft niet genoeg meters afgelegd om in de finale te komen. Deze finale wordt door de International afgetrapt en de Fendt haakt aan als laatste deelnemer in deze klasse.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Standaard 4,5 ton

Na een korte regen pauze beginnen we aan de 4.5 ton standaard. Na de proeftrek van Gilbert de Visser blijft de sleepwagen staan. Dat supersport deelnemers ook weleens in de standaard klasses aanhaken zien we bij Joan de Visser en met de Inter gaat hij voorbij de 100 meter. Als je met een Deutz 9006 aanhaakt met enkel lucht moet je misschien geluk hebben in deze klasse maar dat heeft Stefan niet en kan hij zonder eremetaal naar huis. Een unieke verschijning is de Same van Adri Geschiere maar hij komt te kort om mee te doen voor de prijzen. Beheerst maar vastberaden geeft John Blok zijn Ford de sporen maar net voor de 100 meter moet hij afhaken waarna vervolgens de Deutz 6006 aanhaken mag van Björn Meulmeester. Dat Erik van Oosterhout een Deutz fan is komt goed uit want hij mag tijdens deze klasse het commentaar mag verzorgen. De eerste deelnemer die een fullpull rijdt is Coert van der Bijl met zijn prachtige Deutz, vervolgens komt de met Zeeuwse vlagen getooide Chris Baan op de harde Zeeuwse klei en als de Fiat 1000 van Simon Noordhoek heeft gereden maken we ons klaar voor de finale. Hier speelt zich een mooie strijd af net voor de 100 meter en de uitslag is als volgt:


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Supersport 3,4 ton promoniveau

Na een hele snelle proeftrek van The Carpenter werd besloten om de sleepwagen te laten staan waarna zich een mooie strijd ontspon wat uiteindelijk tot een mooie finale leidde waarin Moody Blue tot 97,28 liet noteren. Bieshorst power kwam tot 101,05m. Flying Bull noteerde 97,4m. Tenslotte kwam The Captenter voor de sleepwagen en trok deze maar liefst 105,61 m. Terechte winnaar na een mooie finale.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1The CarpenterJan van de WeijerMilheezeF.P.105.61
2Bieshorst PowerRichard LuesinkHalle106.92101.05
3Flying BullWichert KoersKamperveen109.6297.40
4Moody BlueArno WennekersLisserbroekF.P.97.38
5Miraculous MachineJan NotenLeende78.97
6Never SatisfiedMijnard AlblasWerkendam39.17
99Red IndianKees van DaalenAchterbergDNS


Light Modifieds II

Net na de klok van 3 uur haakt Mad Max aan en deze kan niet heel veel grip creëren, de keiharde baan wordt nog harder met het Zeeuwse zonnetje en dat is een uitdaging. Road Runner doet het heel niet onaardig in deze klasse, de zes motorige Asterix kan het vermogen ook niet kwijt op de baan en als dan de voorlaatste nog moet aanhaken hoopt iedereen dat er nog een finale komt met de Mad Max maar dat is nog afwachten. T Smidje is na 5 jaar experimenteren onderweg naar boven, vorige week in Silly kwam het eindelijk uit de verf. Maar helaas komt het niet op de baan in Aagtekerke en eindigen ze als laatste. De Jong Special krijgt ook te maken met de nadelen van een harde baan en kan geen grip creëren en zo eindigt deze klasse een stille dood.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 5 (B)107.29
2Asterix88.38
3Road Runner86.14
4DeJongSpecial81.11
5't Smidje35.77


Standaard Trucks XL

Nadat de Scania P92 een fraaie full pull liet noteren werd besloten om de sleepwagen te laten staan. De finale bestond uit alle 4 de deelnemers en werd verreden met een floating finish. Scania p92 zette direct de toon met 121,50. De eerste Scania deed het dus prima maar de tweede, de Little Rumble trok door tot in de bult en noteerde maar liefst 128,22 meter. Hierna was het de beurt aan de Volvos. De F16 Black Fiber kwam niet verder dan 94,55 m.. De Bramos Repair kwam tot 77,74m waarmee het een onderonsje werd voor de Scanias.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Scania 143H / Little RumbleF.P.128.22
2Scania P92F.P.121.50
3Black Fiber DodewaardF.P.94.55
4Bramos RepairF.P.77.74


Standaard 3,5 ton

Voor de standaard 3.5 ton hebben zich tien deelnemers ingeschreven, de eerste deelnemer komt rond de klok van half vier de baan op en is Bram Wisse met zijn David Brown 1200. Dienstdoende sleepwagen is de Big Benz en die blijft voorlopig zo staan na de proeftrek. Vrouwen die een Deutz 6206 zo aansporen dat er een fullpull op het scorebord komt krijgen een spontaan applaus van het publiek dus kan Irene met een glimlach terug rijden en wachten op een eventuele finale. Elmar Stouten gaat met zijn Inter op zoek naar meer paardenkrachten na een tegenvallende run en de Deutz van Andries Dekker gaat met een bijzondere band combinatie naar een keurige fullpull en zijn we dus zeker van een finale! De driecilinder van Remy Geschiere kiest een mooi spoor en gaat ook naar de finale met de Same. Een bijzonder voertuig wat aanhaakt is de Unimog 406 van Corstian Janse die een fullpull bereikt, iets wat ook Andre de Looff doet. De finale is een mooi staaltje spierballen tonen en brengt ons de volgende resultaten:


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Prostocks II


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wickie PowerF.P.98.79
2Code Red (B)107.5590.51
3Running DiamondF.P.55.18
4Heavy Boy95.45
5Red Attraction5.21


Standaard 7,0 ton

De 7 ton standaard werd geopend door Henk Wisse met zijn Deutz. De finale ging uiteindelijk tussen 3 Cases en 1 Ford. Marinus Janse reed met zijn Ford naar 97,11 meter. De sleepwagen zette Christoffel Brouwer met zijn Case 1455 na 97,99 m stil. Joard Jansen trok 98,02m. Henry van Steenbergen kon de vlag niet meer verzetten en eindigde op 97,07 waarmee Joard de bloemen en de kussen in ontvangst mocht nemen.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale


Limited Superstocks

Light Superstocks haken aan in Aagtekerke met een snoeiharde run van Iessel Diesel. De eerste fullpull staat dan ook op het scorebord! Countdown vanuit Zweden rijdt mee buiten mededinging, de mannen doen dit met een heerlijke fullpull! De sfeer zit er goed in dus als vervolgens Snoopy aanhaakt en ook een hele mooie run maakt voorbij de fullpull lijn weten we dat het toevoegen van extra water aan de baan vruchten afwerpt. No Surrender kan geen vuist maken en haalt de finale niet. Brothers Toy schuift na de eerste poging zes plaatsen op maar Easy Rider doet wat iedereen verwacht: ook een fullpull! In de herkansing doen de gebroeders Vos goede zaken met ruim honderd meter en hebben weer positieve data verworven.
In de finale kan de Countdown niet op tegen de run van Snoopy welke de leidersvlag rond de 90 meter zet. Helaas kan Easy Rider als een van de favorieten geen run neerzetten zoals ze hoopte dus gaan er kostbare competitie punten verloren. Ook Moving Mountains komt niet aan de afstand van Snoopy dus is de top 3 bekend.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1SnoopyF.P.89.67
2Moving MountainsF.P.85.55
3Easy RiderF.P.10.92
4iessel dieselF.P.DNS
5CountdownF.P.78.93
6No Surrender108.41
7Destiny101.11
8Brother's Toy100.13


Supersport 3,6 ton topniveau

De proeftrek werd gedaan door Greenstar waarna de sleepwagen lichter gezet werd. Buiks moest stevig bijremmen en kwam daardoor niet verder dan 91,58, hij mocht terugkomen want ook dit was een proeftrek. De sleepwagen werd hierna nog een stukje lichter gezet. Het was nu de beurt aan de Groene Aardbei van Rinie Overeem die de trekker zowat in de bult reed. De sleepwagen bleef staan.
Builders Toy kwam niet weg en schoof 6 plaatsen op. Ook de tweede poging dreigde te mislukken maar uiteindelijk wist Jan Geertse er toch een full pull uit te persen. Ook Revolution kwam niet op toeren en schoof 6 plekjes op maar trok toen ook een perfecte run.
Uiteindelijk gingen vrijwel alle deelnemers door naar de finale waarin de sleepwagen aanzienlijk zwaarder was gezet. De finale werd geopend door Six Fighter met 101,16 m. Er werd volop strijd geleverd en opnieuw waren er 6 deelnemers die aan de 100m lijn voorbij gingen. Uiteindelijk wist Buiks de finale te winnen met een afstand van 110,25m. Tweede werd Blue Tiger met 104,45 en het podium werd compleet gemaakt door de groene aardbei met 101,45m.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1BuiksStef BuiksRijsbergenF.P.110.25
2Blue TigerJohan MullerHalsterenF.P.104.45
3De Groene AardbeiRinie OvereemEdeF.P.101.45
4Six FighterArjo HardemanOverbergF.P.101.16
5Builders ToyJan GeertseVrouwenpolderF.P.100.23
6GreenstarTheo PellegromMeterenF.P.98.99
7RevolutionPeter BotermansSteenbergenF.P.97.54
8Cobra XLPaul BeniersAarle-RixtelF.P.96.28
9Bad RomanceJos KonijnEderveenF.P.93.14
10Belazerus 3 Big ToyRoel JanssenYsselsteynF.P.92.37
11Blue PowerWilliam KikNieuwerkerkF.P.91.49
12The Red BunnyJoan de VisserAagtekerkeF.P.89.99
13Blue BrotherBarry de HondOud-VossemeerF.P.88.64
14Proud EagleReinier SundermeyerVoorstF.P.87.71
15Van DijkeJan van DijkeOud-Vossemeer105.83


Modifieds

Als we beginnen aan de modifieds is het bijna 20:00, Rising Star heeft de proeftrek maar stopt nog voor de 80 meter. De sleepwagen afstelling blijft staan en The Judge haakt aan.. iedereen is benieuwd maar de mannen van de met 2 V12 motoren uitgeruste trekker en die doen wat het publiek graag ziet, namelijk een dikke fullpull rijden! Super Kasper kan met de huidige banden niet mee komen en de heren vertellen dan ook dat er volgend jaar nieuw setje banden onder de trekker ligt. De heren van Argos Oil Whispering Giant gaan ongelooflijk hard over de klei in Aagtekerke naar een eventuele fullpull. MPM Seaside Affair haakt aan en gaat naar de finale, VSP Bits n Pieces gaat met de trekker in een heerlijke run over de fullpull lijn heen. Willem Veldhuizen zelf zat achter de pedalen en is zeer tevreden wat hij dan ook aan het publiek laat zien met een brede glimlach. Eager Beaver heeft olie problemen en start met twee motoren maar haalt toch nog een hele knappe afstand. In de herkansing van de proeftrek doet de Rising Star goede zaken door een finale plek af te dwingen en ook Lambada gaat met een keurige run naar de finale. Als je een finale van vijf deelnemers heb dan mag je in je handen knijpen als je in de top 3 kan eindigen, The Judge trapt de finale af met 100,80 meter. Maar de turbines uit Noord-Holland gaan daar bijna 4 meter voorbij. Bits n Pieces haakt aan als derde finalist, waar Willem laat zien dat zijn trekker vandaag sterker is dan de 2 Griffons uit Ijselmuiden. Rising Star kan niet tippen aan de John Deere motoren van Willem Veldhuizen. Als laatste haakt het team uit Zwolle aan en Willem sr. stuurt de Lambada voor de sleepwagen maar kan geen run maken want de trekker kan niet binnen 2 minuten starten en zo eindigde de dag in mineur voor Lambada maar zege voor Whispering Giant.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Argos Oil Whispering GiantF.P.104.19
2VSP Bits'n PiecesF.P.102.28
3Rising StarF.P.101.78
4The JudgeF.P.100.80
5Inter-Techno LambadaF.P.DNS
6MPM Seaside Affair102.23
7Eager Beaver70.05
8Super Kasper65.86


Supersport Trucks

Van Vlastuin Agro had de proeftrek waarna besloten werd om de sleepwagen lichter te zetten. Ook na de tweede proeftrek door FH16 Harskamp werd er aangepast en ook na de derde proeftrek door Trek Mack werd de sleepwagen aangepast. Hierna kon de strijd pas echt beginnen dachten de deelnemers maar nadat Blue Legend bij 78,92 gestrand was werd toch besloten om de sleepwagen lichter te zetten. De eerste echt definitieve trek werd daarna gemaakt door Rhino Rocket en die reed hem de bult in, oftewel full pull. Daarna waren er meerderen die een full pull reden. Dark Tornado kwam niet goed weg en schoof op maar reed vervolgens een fraaie full pull.
Uiteindelijk gingen er 7 combinaties door naar de finale die geopend werd door Rhino Rocket met 81,25 m. Dit bleek gelijk de te kloppen afstand waar de andere deelnemers best moeite mee hadden. Van Vlastuin Agro overtrof Rhino Rocket en reed de langste afstand van 94,93. Derde werd VDB staalbouw. Rocking Horse junior liet nog 79,28 noteren maar reed buiten mededinging.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Van Vlastuin AgroF.P.94.93
2IVS RhinoRocketF.P.81.24
3Vdb StaalbouwF.P.74.46
4White Horse IXF.P.71.77
5Dark TornadoF.P.71.34
6Down to Earth F.P.70.48
7Rocking Horse JuniorF.P.DNS
8Blue Legend102.42
9Trek Mack98.26
10Volvo FH16 Harskamp84.59


Standaard 11 ton

Als afsluiting op baan 2 werd nog de 11 ton standaard verreden.
Na de proeftrek door Sjors Wisse werd de sleepwagen wat zwaarder gezet. Dat had als gevolg dat de meeste pullers een fraaie afstand bereikten. Boudewijn Moeke wist de 100 m aan te tikken en bleef daarmee de enige. Geen finale dus. Alle deelnemers scoorden boven de 90 meter, prima afstelling van de sleepwagen. De nummers 2 en drie waren Pieter Boogaard en Patrick Cevaal.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale