x
x
x
x

Nieuws 2020
National

Koudekerk a/ Rijn: Zware baan - Mooie show

09-08-2019

De regen had daags voor de wedstrijd voor veel werk gezorgd. Na een lastige familiedag volgde een NTTO wedstrijd die veel ervaring vroeg om de zware baan te lezen. Het leverde een prachtige show op die niet voor iedereen even succesvol uitpakte. Diegene die wel goed had ingespeeld op de omstandigheden kregen net als het massaal toegestroomde publiek een heerlijke avond.

Tekst: Patrick van Niekerk , Foto: Lineke Wesseling


Sport 4.5 Ton Beloften
Na een drietal demo's van de compactdiesels was het voor de eerste maal de beurt aan de 4,5 ton sporters uit de belofte afdeling. Dat het geen makkelijke baan was bleek wel uit de sleepwagenafstelling die tot twee maal lichter ging. Secret Power was daarna de eerste die een geregistreerde afstand neerzette al kozen de heren er voor om de proeftrek later over te doen. Strijder had de balans minder voor elkaar en gooide ook veel klei los voor de sleepvoet. Green Mystery kon niet echt het verschil maken ondanks de hi-lo aan boord. Iets wat First Love niet bezit maar koersproblemen en een vermogen wat te snel werd opgemaakt bracht de Inter niet verder dan een zevende plaats. Opvallend dat competitie leider True Power zich niet in de finale kon rijden. Zo ging die tussen DieselDrost en Secret Power. De Fendt uit Kootwijkerbroek pakte in die finale overtuigend zijn eerste winst van het seizoen.Supersport 4,5 ton promoniveau

Maximum Massey was de eerste die mocht aanhaken voor de tweede klasse van de avond. Met zes plaatsen opschuiven moest een tweede poging worden ondernomen. Hierbij kwam de tractor echter net te kort om de finale te bereiken. Wild Pirate had de tweede proeftrek en wederom ging de sleepwagen iets lichter. Met de Up en Down werd de eerste echte Full Pull van de avond gerealiseerd. Alleen Black Magic kon zich daar nog bij zetten. Zowel Crazy 810 als Wild Pirate konden niet voorbij de honderd meter lijn komen. In de finale zette Arjan Bloemert wederom een nette run neer en pakte daarmee de vijfde overwinning van dit seizoen in de boeken. Gerard Hopman deed nog een dappere poging maar meer dan de zilveren beker zat er niet in.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Up and DownArjan BloemertStaphorstF.P.103.62
2Black MagicGerard HopmansWouw106.6191.72
3Crazy 810Gert MulderDoetinchem90.40
4Maximum MasseyRolf BouwmansBakel88.43
5Wild PirateArrie van de LagemaatLunteren80.90


Light Modifieds II

't Smidje was met goede moed naar Zuid-Holland afgereisd en eerlijk is eerlijk de motor liep heerlijk. Alleen de aandrijflijn had daar wat moeite mee en bij net geen veertig meter was het gebeurd. Kyra Kustermans had zoals gewoonlijk weer plaats genomen achter het stuur van de Hot Art en zette de machine heerlijk over de 110 meter. Iets wat Mad Max stage V en de Jong Special keurig volgde. Road Runner had ook zeker die ambitie maar was wat licht op de neus wat resulteerde in een kromme voortrein en een vroegtijdig einde. Als laatste starter ging Henk Endepoel eens goed zitten op de zetel van Asterix. Met een wat onwennige run trok de machine direct linksaf alwaar de krijtlijn maar net kon worden gemeden. Geen finale dus voor de combinatie uit Fijnaart. In die finale wilde de Hot Art niet meer aanslaan. Een stroom tekort was de eerste reactie van Martin Kustermans. Mad Max Stage V had geen enkele hapering en zette de sleepwagen net voor de honderd meter neer. Net een bruggetje te ver voor Twan de Jong die toch zichtbaar blij was met een goedlopende machine.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mad Max Stage 5 (B)F.P.97.00
2DeJongSpecialF.P.91.59
3Hot ArtF.P.DNS
4Asterix78.82
5Road Runner62.60
6't Smidje39.20


Prostocks II

Wickie Power was het die de proeftrek op zich mocht nemen en deed dat prima. Toch werd de sleepwagen nog een tandje lichter gezet wat betekende dat Adri nog een keer mocht aanhaken. In die herkansing zette hij zich als vierde in de finale. Er waren namelijk in de tussentijd al drie machines doorgedrongen tot de finale met een FP achter hun naam. De enige die ontbrak was Blue Hazard. Na een korte start bleek het oliefilterhuis los te zitten wat de nodige lekkage betekende. Alleen na het opschuiven van 6 plaatsen kwam het team erachter dat de spie in de brandstofpomp aandrijving ook was gebroken. Zodoende kwamen ze niet terug en werd het een schamele 11.18 meter. In de finale zette Geert Arnouts een strakke run neer wat daarmee het maximale betekende voor de Belgische Code Red. Bij het terugrijden werd door zijn vrouw al voorspeld dat dit een prima run was maar niet genoeg voor de overwinning. Gelijk dat ze kreeg want ze belanden zelfs naast het podium. Gelijk erachteraan ging Red Attraction ruim over de afstand heen. Alleen was dit ook niet genoeg want Adri van der Veeken had zijn machine nog een beetje extra krachtvoer gegeven voor de finale. Wat duidelijk een ontketenende Wickie Power opleverde. Zelfs de Running Diamond die het Koudekerkse hek dicht mocht doen kon hier niets meer aan veranderen. Al pakte ze nog wel heel knap de tweede plaats. De prachtige Valtra bleef net voor op de woeste MF uit Kamperveen.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wickie Power107.94108.21
2Running DiamondF.P.104.02
3Red AttractionF.P.103.04
4Code Red (B)F.P.97.69
5Blue Hazard11.18