x
x
x
x

Nieuws 2020
National

Indoor in Zwolle staat als een huis

08-02-2020

Na het succes van vrijdagavond ging het op zaterdag op dezelfde voet door. De tractoren trokken weliswaar de andere kant op, maar de tribunes waren wederom afgeladen vol. Ook veel buitenlandse fans waren naar de Zwolse IJsselhallen gekomen voor een mooi dagje (Grand) National pulling. Op de uitstekende kleibaan heersten de Nederlanders in bijna alle klassen.

Verslag van Pulling Power redacteuren Dennis Vos en Dictus Hoeksma


Two Wheel Drives

De dag begint zoals vanouds met de Two Wheel Drives. Hierbij mocht Sledge Hammer het spits afbijten maar dit verliep niet volgens plan. Jammer genoeg verspeelde Jan een zuiger tijdens de testpull, ondanks dat werd met opgegeven hoofd het toneel verlaten. Rattle n Hum met nieuwe rijder maakte een mooie run maar week naar de linkerlijn en daarom moest het gas dicht. Derde proeftrek was voor No Illusion maar Linda ging heel laat vol op het gas, zodoende net geen full pull. Eerste officiele run voor de BK Power en wat voor een, mooie dikke run en tot nu toe tweede plek. Bad Habit maakte een onstuimige run maar plaatste zich ook voor de finale. Inter-Techno Predator was de laatste in deze klasse, maar zou wel wat laswerk nodig hebben voor de finale. BK Power was de eerste finalist en maakte het zijn medefinalisten best moeilijk. Bad Habit ging er overheen op een zeer mooie wijze, hoeveel men zich kan verbeteren in een korte tijd is best apart. Inter-Techno Predator ging te laat op het gas en kwam daardoor belangrijke meters te kort. Eerste plaats voor Bad Habit, gevolgd door Bad Habit en Inter-Techno Predator.

Two Wheel Drive Zwolle 2020


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Bad Habit75.6780.26
2BK Power82.6779.26
3Inter-Techno Predator77.8773.22
4Sledge Hammer85.00
5CL Coatings No Illusion73.97
6Rattle and HumDIS


Light Modifieds I

Herbie had de proeftrek maar verspeelde zijn opnieuw zijn blower aandrijving. t Smidje kwam niet weg dus en besloten 6 plaatsen op te schuiven. IJsseldelta power kwam ook niet weg en werd het de volgende in rij voor de test pull. Na toch even de start aangepast te hebben kwam Hot Art gelukkig wel weg en werd de sleepwagen afstelling ok bevonden. Elkaer Metal Boy maakte ook een enorm mooie run, maar bleef tot ieders verrassing achter Hot Art. De Jong Special liet weer even mooi V12 geluid horen door de IJsselhallen en zette zich als tweede in de finale. Maar Mad Max gooide de lat nog even hoger door ruim 4 meter over de afstand van zijn voorganger te plaatsen. Uncle Duck kwam ook niet weg, schoof 6 plaatsen op en werd wederom de start opnieuw aangepast. t Smidje probeerde het ten tweede maal en had hetzelfde probleem. Zodoende werd besloten de gehele start opnieuw op te bouwen. Het bood helaas geen verbetering en IJsseldelta PoweRR staakte ten tweede maal zijn poging. Gelukkig lieten Wicked Screamer en Green Monster wel zien dat het mogelijk was met twee verpletterende full pulls. Uncle Duck had het best lastig en kwam twee centimeter te kort voor de Full Pull, maar zat ook bij de finalisten. Helaas was voor T smidje drie keer aanhaken te veel en verspeelde compleet zijn koppeling. IJsseldelta PoweRR maakte toch eindelijk wat nieuwe meters in de machine, maar kreeg de deining er niet uit. Finaletijd met vier machines waaronder Mad Max, Wicked Screamer, Green Monster en Uncle Duck. Mad Max trapte de finale af met een pittige afstand, Wicked Screamer ging hier overheen. Green Monster zette zich hier weer 80 cm overheen. Ondanks een hele mooie Run wist Uncle Duck zich er niet tussen te wringen, zodoende werd het Green Monster op de eerste plaats, gevolgd door Wicked Screamer en Uncle Duck.

Light Modified Zwolle 2020


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Green Monster Stage V (D)85.0089.18
2Wicked Screamer85.0088.44
3Uncle Duck84.9885.44
4Mad Max Stage 5 (B)80.1679.85
5DeJongSpecial76.69
6Hot Art75.59
7Elkær Metal Boy (DK)71.98
8Herbie47.75
9IJsseldelta PoweRR34.60
10't Smidje0.53


Limited Superstocks

Bij de limited superstocks stond de sleepwagen meteen goed afgesteld. Countdown trok evenwel zijn proeftrek over en leverde 36 centimeter in. In de uitslagen zou dat geen verschil maken. Little Bjorn, een andere buitenlander had de motorinhoud verkleind van 8.3 naar de Europese norm van 7.6 liter. Voor de Denen was het nu zoeken naar de juiste afstelling en in de herkansing ging het al beter dan in de eerste run. Snoopy had er helemaal geen zin in en bij Never Done liep de motor ook niet zuiver rond. Dat deed de krachtbron van Brother's Toy wel al werd die gestuit door een aandrijfprobleem van de pompen. Degenen die alles goed hadden gingen hard naar een full pull. Ruff Stuff, Iessel Diesel en vooral Easy Rider hadden geen kind aan de Keep Moving Orange. De afstelling bleef in de pull off hetzelfde. De afstanden zouden echter flink verschillen. Kees Wajer moest zijn Ruff Stuff flink bijremmen om niet aan de muurzijde de baan uit te gaan. Ook Navigator had problemen met de rechte lijn en dan lever je meters in. Iessel Diesel kwam met vuur uit de carterontluchter tot stilstand en moest met water geblust worden. De enige die probleemloos over de baan ging was Easy Rider. Met een nieuwe ongeverfde aluminium motorkap op de CaseIH Magnum oogde het allemaal wat minder flitsend, maar de motor draaide als een tierelier. De champagne was voor Mark van Leysen!
limSSZwolle20DH


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Easy Rider85.0086.62
2Navigator84.7478.18
3Ruff Stuff85.0077.74
4iessel diesel85.0076.56
5Never Done (DK)79.76
6Countdown (S)77.12
7Destiny75.08
8Moving Mountains65.27
9Brother's Toy53.77
10Little Bjorn (DK)50.72
11Snoopy20.05


Unlimiteds

De unlimited klasse werd gereden met floating finish, hierbij trapte Simply Irresistible de laatste klasse van deze middag sessie af. Iwan kwam best veel te kort, ook twee andere turbine trekkers Whispering Giant en Le Retoudable kwamen niet in de buurt van deze afstand. Echter Rising Star wist zich echt vlak bij deze afstand te rijden. Aftermath verloor in de eerste meters al een blowerbelt, maar kwam toch ver op vier motoren. Lambada oversteeg alles en iedereen door de machine net tegen de bult aan te parkeren. Four No Hemi ging ook voortvarend van start tot er iets gigantisch mis ging in de aandrijflijn. Fenrir Maxi Traction reed met de voormalige Bobcat Sr motoren een mooie afstand, maar mist toch op een of andere manier wat snelheid. Bobcat Sr was de laatste in de klasse die aan mocht haken, maar kwam toch net een paar centimeter te kort op Lambada. Thuisrijders gingen naar huis met de eerste plaats, gevolgd door Bobcat Senior en Simply Irresistible

Unlimiteds Zwolle 2020


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Lambada106.52
2Bobcat Sr104.30
3Komeco Simply Irresistible95.68
4Fenrir Maxi Traction (DK)94.50
5Rising Star93.50
6Aftermath (GB)83.46
7Argos Oil Whispering Giant83.42
8Le Redoutable (F)78.21
9Iwan (D)71.40
10Four No Hemi (IT)43.51


Mini Unlimiteds

Na de pauze begon Exception aan deel 2 van de indoor in Zwolle. De tribunes waren wederom tot de laatste plaats bezet, een mooi succes voor de organisatie. Bij de mini unlimiteds was Denemarken vertegenwoordigd met Little X. Die vergooide met een slechte start meteen zijn kansen. De Duitse No Risk No Fun hing wel mooi in de ketting, al kon die aan het Nederlandse geweld niet tippen. Top Dog werd als een magneet naar de rechter kalklijn getrokken en poetste een deel weg. Weg podiumplaats. De splinternieuwe Toplenzen Lambada kwam wel in de uitslagen voor al zal rijder Gert Dingerink daar geen warme gevoelens van hebben gekregen. Hij draaide meteen bij de start zijn motor op een hoop. De onderdelen schoten over de baan "Ik heb wel vaker een motor verspeeld maar nog nooit binnen 5 meter", klonk het verongelijkt. Ook bij The Riddle ging het niet van een leien dakje. Eerst kregen ze de motor niet aan de praat en vervolgens werd in de finale het binnenwerk van de Brad Anderson V8 vernield. De run had veel weg van 'de dood of de gladiolen'. Marcel Doppenberg pakte als laatste finalist nog wel de overwinning mee, maar het was wel een dure bokaal. De andere podiumklanten waren niet de vaste rijders van hun mini's. Nummer 3 Lucky Ducky werd gereden door Alex Stoffelsen en Bobcat Junior door Bart Koers. De finale bij de mini's was de spannendste van de dag want het verschil tussen 1 en 3 bedroeg slechts 34 centimeter!
miniZwolle20DH


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1The Riddle85.0085.70
2Bobcat Jr81.4785.59
3Lucky Ducky82.7185.36
4Poker Face76.71DNS
5No Risk No Fun (D)72.97
6Exception70.13
7Little X (DK)64.48
8Toplenzen Lambada23.79
9The Hind5.06
10Top DogDIS


Superstocks

Na een mooie start met de mini klasse was het Superstocktijd. Interaction 2.0. had een mooie proeftrek en de sleepwagen bleef in deze afstelling staan. Rabbit Gone Mad gooide er nog een paar meter boven op met een mooie Full Pull. Newborn Deer en Terminator kregen motorische problemen tijdens hun runs. Xtreme Deere was de tweede met een full pull, gevolgd door European Maid en Maximum Risk. Interaction kwam terug en gooide er een vijfde full pull tegen aan. All or Nothing spuugde er tijdens de run een bougie uit en dat vond de motor niet fijn. Yellow Dream uit Duitsland reed de zesde full pull in deze klasse. Green Gangster Deere had nieuwe type zuigers erin liggen, maar had hetzelfde probleem als het andere teamlid. Engine2repair Wildcat maakte een voortreffelijke run alleen net iets te weinig voor een full pull. Trackpointer Blue Thunder kwam niet weg door een probleem met de koppeling en schoof 6 plaatsen op. Rabbit Gone Wild maakte een oogverblindende run, iemand was enthousiast met de koplamp-verlichting aan de slag geweest. Somaelk Dn Aerdvruter had een tikkeltje last van onbalans en dit ging ten koste van de meters. Trackpointer Blue Thunder probeerde het nogmaals, maar het mocht niet baten. Finaletijd en Rabbit Gone Mad mocht de te kloppen afstand neerzetten, Xtreme Deer kwam hier niet aan te pas vanwege overschrijden van de witte krijtlijn. European Maid vertrok voortvarend maar een drijfstang uit het blok gooide met een enorme vuurbal roet in het eten. Na de run van Maximum Risk moest de leidersvlag verplaatst worden. Interaction haakte niet meer aan, en Yellow Dream maakte een hele onstuimige run, maar behaalde wel een podiumplaats. Maximum Risk werd eerste, gevolgd door Rabbit Gone Mad en Yellow Dream.

SuperStock Zwolle2020


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Maximum Risk 85.0089.12
2Rabbit G'n Mad (DK)85.0079.39
3Yellow Dream (D)85.0069.62
4European Maid85.0017.63
5Xtreme Deer85.00DISK
6Interaction 2.085.000.00
7Engine2repair Wildcat 283.71
8Rabbit G'n Wild (DK)82.77
9Sømælk d'n Aerdvruter82.50
10Zeinstra Newborn Deere59.01
11Zeinstra Green Gangster Deere50.26
12All or Nothing46.16
13Terminator 41.98
14Trackpointer Blue Thunder35.79


Modifieds

Met een matige run van The Judge begonnen de modifieds aan de laatste klasse van de avond. In de reguliere run verzaakte de ontsteking van een Griffon, wat een teleurstellende run opleverde. Bij Inter-Techno Lambada brak een blowerbelt al was de afstand goed genoeg voor een finaleplaats. Aftermath maakte met een mooie wheelie grote indruk en het potentieel kwam er eindelijk uit. Argos Oil Whispering Giant was de enige turbine machine die de pull off haalde. Alligator kwam daar met nieuwe ontstekingen niet in de buurt, iets dat evenzo gold voor Black Cat. Komeco Simply Irresistible moest stevig in de ankers om binnen de lijnen te blijven en dat zorgde voor een zeer onstuimige run. Met 4 verschillende motoren combinaties kreeg het publiek een mooie finale voorgeschoteld. Argos Oil Whispering Giant hing wederom mooi in de ketting en bleef Green Monster die op het eind in ademnood kwam nipt voor. Een grandioze run van Aftermath deed de leidersvlag een flink stuk verzetten en een eerste plaats lonkte voor het Engelse team. Wim Dingerink liet echter niet met zich spotten en zette Inter-Techno Lambada pas voorbij de zwart/witte vlag stil. In Zwolle is er maar één heerser en dat is het kanon van Dingerink. Een mooi slot van een prachtig weekend tractor pulling.
ModZwolle20DH


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno Lambada85.0090.35
2Aftermath (GB)85.0088.56
3Argos Oil Whispering Giant85.0084.03
4Green Monster Stage IV (D)85.0083.19
5Rising Star82.13
6Le Redoutable (F)78.12
7Komeco Simply Irresistible73.83
8Black Cat73.13
9Alligator71.60
10The Judge69.26
11Super Kasper66.14