x
x
x
x

Nieuws 2021
National

Powerweekend Test en Tune Live

14-09-2020

Het weekend van 12 en 13 september was het tijd voor een heel bijzonder evenement in Made. Onder de naam Powerweekend Test en Tune was er voor deelnemers uit diverse klassen en divisies de gelegenheid om twee maal voor de sleepwagen te verschijnen. Een kans om bijvoorbeeld toch nog eens een nieuwe afstelling van de motor of andere banden te proberen, om in een aantal gevallen een andere rijder eens ervaring te laten opdoen of om gewoon weer eens voor het gevoel gas te kunnen geven. Ook waren er nog een aantal nieuwe machines die hun debuut wisten te maken. Ondanks dat er sommigen waren die nog met de nodige vraagtekens en huiswerk en helaas zelfs met schade naar huis gingen was er unaniem blijdschap dat er zoveel werk was verzet om de gelegenheid te krijgen echt weer even op de baan te kunnen rijden.

Is normaal gesproken het Powerweekend goed voor duizenden bezoekers en ook een enorme feesttent, nu was het erg leeg aan weerszijden van de banen, waar alleen ruimte was voor een beperkt aantal teamleden van de deelnemende machines, publiek was niet toegestaan. Dit uiteraard door de coronaregels en door de vergunning voor het evenement waarbij het terrein in drie aparte stukken was opgedeeld, elk met een maximaal aantal personen. De organisatie had echter van de gelegenheid gebruik gemaakt om zelf te testen hoe het een en ander via livestream toch zichtbaar kon worden gemaakt voor iedereen die niet aanwezig kon zijn. Met behulp van 15 cameras, veel extra regie voor en achter de schermen en ten koste van een aantal zweetdruppeltjes werden zo alle drie de banen goed in beeld gebracht, tegen betaling kon beide dagen wereldwijd live mee worden gekeken. Uit de vele enthousiaste reacties op de beelden bleek dat ook dat de toevoeging Live achter Powerweekend Test en Tune de test goed doorstaan had, velen die normaal gesproken op de taluds gezellig de wedstrijd zouden hebben bekeken waren nu comfortabel voor een beeldscherm gaan zitten, anderen die geen tijd hadden konden later nog de beelden op het gemak terugkijken.

Het gewone Powerweekend in juni is al voor velen een speciaal evenement, in dit bijzondere jaar was dat nog meer het geval. Al met al waren het twee dagen waar heel veel mensen tevreden op terug kunnen kijken.