x
x
x
x

Nieuws 2022
National

Hoeven kort maar krachtig

29-06-2022

Op het vertrouwde knusse terrein net buiten Hoeven werd weer de traditionele wedstrijd verreden. Helaas was het startveld wat beperkt, enerzijds omdat een aantal deelnemers niet op zondag rijdt, anderzijds omdat er de nodige deelnemers waren die vanwege schade hadden moeten afzeggen. Gelukkig waren er ook nog diverse tractoren die zin hadden om als demo of test op de baan te komen.


Light Compact Diesels

De opening was voor de Light Compact Diesels waarbij het een broedertwist werd, door de afwezigheid van Green Warrior I waren het alleen de gebroeders De Rooy die onderling de strijd aangingen. Na een eerste run mochten ze later nog eens aanhaken voor een finalerun. De onderlinge verschillen tussen O Blixum en Idefix bleven gelijk, in het voordeel van O Blixum die daarmee de derde overwinning op rij behaalde.
2022 Hoeven Light Compact Diesels


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1O'Blixum82.3882.35
2Idefix63.7865.05


Compact Diesels

Zes compact diesels verschenen voor de Unbeatable sleepwagen. De eerste run kwam voor rekening van Risk 2, op volle snelheid stoof de combinatie naar het eind van de baan. De Case van Ten Seconds had duidelijk last van onwillige techniek, onder de kap van The Easterbunny was alles meer dan in orde, het probleem zat er vooral in om het vermogen op de baan te krijgen, een paar keer ging de neus van de Ford ver de lucht in en kwam zelfs het linker achterwiel los van de baan. Noelle Beugels maakte haar debuut achter het stuur en pedalen van The Dream. Haar vader reed een week eerder behoorlijk steigerend over de baan in Made, dochterlief leek de rijstijl te hebben overgenomen, de onstuimige run bracht haar wel een kleine meter verder dan haar voorganger en net als Pa in Made bereikte ook zij daarmee de derde plaats. Bij Scooby Doo liet de techniek het helemaal afweten, na slechts een paar meter was het over voor de rode Case. Laatste starter Red Devil evenaarde de run van Risk 2, de MF ging in volle vaart naar de full pull. In de finale kon de strijd echter niet worden voortgezet. Risk 2 ging alsnog in volle vaart over de full pull lijn, Red Devil bleef met technische problemen steken op een paar meter.
2022 Hoeven Compact Diesels


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Risk 2F.P.F.P.
2Red DevilF.P.2.19
3The Dream73.63
4The Easterbunny72.43
5Ten Seconds32.06
6Scooby Doo3.75


Limited Superstocks

De klasse was flink uitgedund, een aantal deelnemers zag het niet zitten om twee wedstrijden in 1 weekend te rijden, bovendien hadden twee zich al af moeten melden omdat ze de dag er voor schade in Staphorst hadden opgelopen, Moviing Mountains kwam er net voor aanvang van de wedstrijd achter dat de New Holland niet schadevrij was gebleven. Iessel diesel had de proeftrek maar de Ford ging linea recta naar links en over de kalklijn. Megatron liep na enkele tientallen meters forse motorschade op aan een tweetal cilinderkoppen en het blok, het team denkt voorlopig vanaf de zijlijn te moeten gaan toekijken. Easy Rider kende geen problemen, de full pull werd moeiteloos gehaald. Laatste starter Snoopy stopte in eerste instantie voor de 30 meter met problemen, een paar kleine reparaties werden uitgevoerd waarna de New Holland alsnog een goede run kon maken, het gas werd echter ruim voor de 100 meter dichtgedaan omdat het team de gegarandeerde 2e plaats genoeg vond. Easy Rider gaf de overwinning nog wat meer glans door een finalerun waarbij de Big Benz sleepwagen nog een keer tot over de 100 meter werd meegenomen.
2022 Hoeven Limited Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Easy RiderF.P.106.57
2Snoopy98.69DNS
3Megatron28.94
4iessel diesel5.29


Light Modifieds II

Vier deelnemers van de National competitie werden aangevuld met een viertal machines uit de Grand National. Herbie had de proeftrek, overtuigend ging het over de 100 meter. Volgende starter was t Smidje, de absolute thuisrijder want de organisatie van de wedstrijd is ook in handen van dit team. De Ford GAA liep prima, na iets meer dan 60 meter kwam er echter een einde aan de run door problemen met de aandrijflijn. Mad Max Stage 5 ging zonder problemen over de full pull lijn, The Matrix daarentegen kreeg te dubbele Cummins combinatie nog niet goed aan het draaien. Vervolgens kwam er een viertal full pulls van Hot Art, Asterix, DeJongSpecial en Herbie, de laatste deed zijn proeftrek over voor de iets zwaarder afgestelde sleepwagen. Road Runner had een week eerder in Made zijn terugkeer op de baan beleefd, de machine was nog te zwaar en reed dus buiten mededinging, de run tot in de 90 meter gaf het team hoe dan ook moed, een kleine lekkage in de brandstoftank deed daar niets aan af. In de finale kon Herbie helaas niet meedoen, na twee runs was de stermotor te warm geworden om nogmaals aan te haken. Mad Max opende de finale met een run tot net voor de full pull lijn, Hot Art wist de leidersvlag exact een meter verder te zetten. Of Asterix daarna verder kwam moest de lasermeting uitwijzen, de V8 combinatie bleek de sleepwagen slechts 8 centimeter verder te hebben gekregen. DeJongSpecial liet er geen twijfel over bestaan, met een verschil van drie meter legde de twin-Meteor beslag op de eerste plaats. Voor de competitie in de Light Modifieds II gingen de meeste punten naar Mad Max, gevolgd door Herbie en Road Runner.
2022 Hoeven Light Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1DeJongSpecialF.P.104.60
2AsterixF.P.101.43
3Hot ArtF.P.101.35
4Mad Max Stage 5F.P.97.35
5HerbieF.P.DNS
6't Smidje64.72
7The Matrix00.02
8Road Runner93.58 BM


Prostocks II

Heavy Boy opende de klasse met een goede run, de New Holland werd meteen daarna echter voorbij gereden door Bad Boys Toy. De afstand werd door de overige drie deelnemers nog verbeterd waarmee er een finale van vier ontstond. Bad Boys Toy kon hierin echter niet terugkomen. Blue Hazard opende met een meer dan indrukwekkende run, de sleepwagen ging al driftend mee over de 100 meter, door een menselijke fout bleek de sleepwagen te licht te zijn geschakeld. Running Diamond en Lady Green wisten met een zwaarder afgestelde Big Benz alsnog een ruime pull pul te behalen. Omdat Blue Hazard echter niet meer terug kon komen werd besloten om er een gedeelde eerste plaats voor de Valtra en John Deere van te maken.
2022 Hoeven Prostocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Running DiamondF.P.F.P.
2Lady Green96.12F.P.
3Blue Hazard97.30HP
4Bad Boy's Toy93.39DNS
5Heavy Boy92.87


Two Wheel Drives

Een aantal Two Wheel Drives had net als DeJongSpecial en Hot Art net voor Hoeven een wedstrijd gereden in het Noord-Duitse Grimmen. Doordat Predator motorschade op had gelopen kon deze niet meedoen in Hoeven. Aangezien Bad Habit niet op zondag rijdt ging er veel aandacht uit naar Rattle and Hum. Het studententeam had problemen met hun vrachtwagen gekregen op weg naar Grimmen en tot overmaat van ramp tijdens de wedstrijd aldaar ook schade gekregen aan hun TWD, er werd in Dronten driftig gesleuteld om toch te proberen aan de start te komen in Hoeven waarbij de klasse in goed overleg nog naar achteren in het programma kon worden geschoven om zo nog iets meer tijd te kunnen vrijmaken.
Nadat Sledge Hammer en BK Power beide een full pull hadden gereden was het nog even spannend of Rattle and Hum op tijd op de baan zou kunnen komen, met uitgebreide hulp van de andere teams lukte het nog wel om op de baan te komen, maar achteraf gezien bleek het snelle sleutelwerk net niet zorgvuldig genoeg te zijn geweest en kon er toch geen volle run worden gemaakt. In de finale moest BK Power enkele meters toegeven op Sledge Hammer, Rattle and Hum moest genoegen nemen met een derde plaats maar qua instelling en doorzettingsvermogen waren de studenten zeker morele winnaars.
2022 Hoeven Two Wheel Drives


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Sledge HammerF.P.102.91
2BK PowerF.P.98.32
3Rattle and Hum1.27