x
x
x
x

Nieuws 2022
National

Eext: aolderwets geneeiten van motoren en spektaekel

02-07-2022

Zoals elk jaar staat ook het eerste weekend van juli weer in het teken van de wedstrijd in Eext. Het kleine dorpje werd ook dit jaar weer door de vele fans massaal bezocht en stond er weer genoeg op het programma om iedereen het naar de zin te maken. Ook dit jaar zijn er weer enkele veranderingen geweest, maar was het sfeertje toch wel zoals het altijd wel was. We blikken terug op een mooi dagje "aolderwets geneeiten van motoren en spektaekel"

Tekst/Foto's: Dennis Vos


Supersport 3,4 ton promoniveau

Red Indian voor de proeftrek en bleef de sleepwagen hier op afgesteld staan. De Gebroeders had een klein probleempje en bleek de noodstop klep dicht te zitten, maar hierna een dikke full pull. Never Satisfied maakte ook een mooie frisse indruk en wederom een dikke full pull. Miraculous Machine gooide er eveneens een full pull tegenaan en begon er een mooie finale te staan. Orange adventure vertrok veelbelovend maar waaide helaas uit. You Never Know gooide er dan wel weer een mooie full pull tegenaan. Spetsnaz ging heel goed van start maar ging de combinatie ineens rechtsaf, wederom resulterend in een kromme velg. Red Indian deed de proeftrek over en kwam ook in de finale door wederom een full pull. Carpenter was helaas niet van de partij. Finale tijd voor de 3.4 ton supersport. Gebroeders was de eerste met een mooie run op 105.15 meter in de finale wat een pittige afstand om te kloppen lijkt. Never Satisfied kwam er net niet aan te pas, maar Miraculous Machine gooide er toch een 37 centimeter mee. You Never Know deed een verwoede poging, maar verloor wat vermogen en snelheid bij de start. Red Indian kwam ook niet geweldig uit de start weg en moest genoegen nemen met een vierde plek. Miraculous Machine op een, gevolgd door De Gebroeders en Never Satisfied.

2022 Eext 3.4 ton Supersport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Miraculous MachineBart TeunissenMaarheezeF.P.105.52
2De GebroedersRene SlotboomNeedeF.P.105.15
3Never SatisfiedPieter PaansWerkendamF.P.96.68
4Red IndianKees van DaalenAchterbergF.P.85.53
5You'll Never KnowArend-Jan LamEverdingenF.P.80.78
6SpetsnazWilliam PullensDrunen76.75
7Orange AdventureJan van BaarWestbeemster46.81


Light Two Wheel Drives

Mien Masjien voor een proeftrek, hierbij had de machine het best lastig. Ook Dutch Viper kon geen rechte lijn rijden en kwam net niet aan een full pull. Poison Ducky had weer het een en ander veranderd en gooide de eerste full pull op de klokken. Een zeer goede prestatie na zoveel problemen met de motor goed te laten lopen. Green Bullit is ontketend en gooide een tweede full pull op de klokken. Bimmendur maakte dankbaar gebruik het spoortje van zijn voorganger en gooide een mooie full pull er tegen aan. Mien Masjien kreeg niet alle vermogen op de baan door een waarschijnlijk groeiend wiel en kwam onverwacht vroegtijdig tot stilstand. Mooie finale met verrassende deelnemers. Dutch Viper als eerste met een hele fraaie run. Poison Ducky verbaasde wederom iedereen en zette de finishvlag toch nog 14 meter verder. Green Bullit gooide er nog eens drie meter er bovenop en was het aan Bimmendur voor de slotakkoorden. Helaas veel bij moeten remmen en kostte dit toch net de nodige meters. Green Bullit op een, gevolgd door een zeer verrassende Poison Ducky en Bimmendur.
2022 Eext Light Two Wheel Drives


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Green BullitF.P.98.41
2Poison DuckyF.P.95.22
3BimmendûrF.P.91.82
4Dutch Viper94.2781.58
5Mien Masjien90.09


Light Modifieds II

Mad Max kreeg niet de volledige contact met de baan en kreeg de pk's niet op de baan. Gelukkig kon de machine terugkomen. Herbie kwam ook moeilijk weg, maar kwam wel een heel stuk verder en was er ook serieus respect van het publiek door een goed applaus. Road Runner kreeg weer een dikke schade te verduren in het begin van de run waarbij de hele aandrijflijn kapot gebroken was met een flinke brand tot gevolg. Shackleton deed weer een verwoede poging, maar kreeg ook geen grip op de baan. Helaas maar twee finalisten in Herbie en Mad Max. Mad Max had weer problemen en kwam achteraf door een nieuw gemonteerde wastegate. Herbie daarentegen gooide er een zeer goede run uit en kon het team tevreden huiswaarts keren met de eerste plaats. Gevolgd door Mad Max en The Shackleton.

2022 Eext Light Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Herbie96.0093.70
2Mad Max Stage 583.7082.03
3Shackleton40.43
4Road Runner22.63


Sport 4,5 ton promoniveau

Full speed voor de proeftrek en zette hem goed weg, sleepwagen bleef zo staan. Gas dr bi-j zette zich er achter. True power moest twee keer starten maar ging niet optimaal weg, dit resulteerde ook in een afstand die niet noemens waardig was. Brother Deere gooide er ook een hele goede run neer en plaatste zich tot nu toe zeker in de finale. DieselDrost gooide hoge ogen in het begin maar bleek het terugschakel moment niet geheel goed te kloppen. Strijder wist ook niet het juiste moment te kiezen en moest genoegen nemen een klassering boven True Power. Midnight Blue ging ook goed van start, maar ook het tikkie terug was ook noodlottig voor deze combinatie en de laatste plaats over. Full Speed had zijn proeftrek niet over moeten doen, helaas scheelde het flink wat meters en duikelde ineens van de top 4 naar de laatste plaats. Green Mystery deed goede zaken en plaatste zich mooi in de middenmoot. Oost Blok Schok verbaasde iedereen door op rechts te rijden en stoof in een kaarsrechte lijn naar een mogelijke finale plek. Red Explosion verbaasde iedereen door dit keer niet maximaal te scoren en waaruit bleek dat Eext weer een bijzonder baantje had gemaakt. Old Green Worker deed een zeer goede poging voor een mooie run zette een hele goede afstand neer alleen net te weinig voor een finaleplaats. Finale tijd die startte met Gas dr bi-j en een mooie run. Brother Deere gooide er nog 5 meter bovenop. DieselDrost mikte hem er precies tussen. Oostblok Schok was de laatste finalist en scoorde enorm goed door het tweede plekje van DieselDrost af te pakken. Brother Deere op een, gevolgd door Oostblok schok en DieselDrost.

2022 Eext 4.5 ton Sport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Brother DeereDirk SchipperPutten89.6094.87
2Oost Blok SchokGertjan den HartogHoornaar86.7992.64
3DieselDrostGerrit KampertKootwijkerbroek83.8491.75
4Gas d'r Bi-jHans KesterIJsselstein85.0790.58
5Old Green WorkerBen SlijkhuisSpeuld83.33
6StrijderHarm LijbersRandwijk81.81
7Red ExplosionMathijs BouwHarskamp81.64
8True PowerJohan van de WesteringhAchterberg78.93
9Green MysteryMarien de BruijnNoordeloos78.26
10Midnight BlueHenk GerritsBemmel77.66
11Full SpeedBo BurggraafHei- en Boeicop75.99


Mini Unlimiteds

Twee proeftreks met Screamin Bobcat en Vampire. Poker face voor de eerste run en maakte een aantal meters meer dan Vampire en tot nu toe de eerste plaats. Rene Mission Impossible maakte eindelijk weer wat belangrijke meters, alleen maakte de noodstop een einde aan de run. Lets Try had een wat onstuimige run en dit kostte kostbare meters. Bobcat Jr. wist de eerste full pull te rijden met een mooie beheerste run. The Hind met een diskwalificatie vanwege het overschrijden van de witte lijnen. Screamin Bobcat reed hem net niet aan de full pull en was het afwachten of ze mee konden voor de finale. Thuisrijder Exception was de volgende en maakte een hele mooie run een dito respectabele afstand. The Riddle liep als vergif maar kreeg de noodzakelijke paardenkrachten niet op een juiste manier in de baan. Backdraft liep nog steeds fantastisch en hopelijk zullen de nieuwe bandjes gauw gemonteerd worden. Reborn Rascal maakte een hele onstuimige run en ging het gas er vroeg af, gelukkig was het allemaal in orde met de jonge rijder. Lambada voor de een na laatste kwalificatie maar had flink wat onbalans. Dit koste helaas flink wat meters. Dirty Harry had binnen 20 meter al een probleem en ging het gas dicht. Finale tijd waarbij Vampire door koppelingsproblemen niet terug kwam en we met Pokerface als eerste met een mooie 101 meter op de schermen noteerde. Bobcat Jr bleef hieronder maar Screamin Bobcat zette er nog 2 meter bij. Screamin Bobcat voor de eerste plaats, gevolgd door Pokerface en Bobcat Jr.

2022 Eext Mini Unlimiteds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Screamin' Bobcat97.39103.83
2Poker Face98.31101.52
3Bobcat JrF.P.98.78
4VampireF.P.DNS
5Toplenzen Lambada96.31
6The Riddle94.26
7Let's Try85.12
8Exception84.13
9Backdraft72.66
10Reborn Rascal45.56
11Reny Mission Impossible44.95
12Dirty Herrie17.33
13The HindDIS


Prostocks II

De proeftrek van Running Diamond met een dikke full pull. Rough and Tumble gooide alles op alles maar kon geen aansluiting vinden. Blue Hazard was de volgende en maakte een hele mooie run, alleen net geen full pull. Bad Boys Toy schoof 6 plaatsen op en was het tijd voor Lady Green die een fantastische full pull neerzette. Helaas kwam Bad Boys Toy niet terug en is Heavy Boy ook niet ten tonele verschenen. Finale van vier met Running Diamond als eerste met een mooie afstand. Rough en Tumble bleef er een goede 5 meter achter. Blue Hazard ondanks door een kapotte verstuiver leiding met een tot nu toe mooi resultaat. Lady Green wist de sleepwagen toch nog een dikke 14 meter er overheen te zetten. Lady Green op een gevolgd door Running Diamond en Blue Hazard.

2022 Eext Prostock II


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Lady GreenF.P.97.57
2Running DiamondF.P.83.90
3Blue Hazard98.7281.34
4Rough and Tumble89.2678.17
5Heavy BoyDNS
6Bad Boy's ToyDNS


Modifieds

De wedstrijd werd door het aantal deelnemers en tijd in floating finish gereden. Hierbij mocht Simply Irresistible als eerste aanhaken en gooide gelijk een hele goede afstand neer. The Judge was de volgende maar had een kleine backfire. Dit kostte flinke meters. Argos Oil Whispering Giant had flinke onbalans en koste dit ook flinke meters. MPM Seaside Affair plaatste zich over de afstand van The Judge heen. The Exploded kwam helaas niet weg en was het aan Inter-Techno Lambada voor de laatste slotakkoorden van deze dag op nieuwe banden. Deze kregen het goed voor de kiezen en moest Wim Dingerink genoegen nemen met de tweede plek. Simply Irresistible voor de overwinning en MPM Seaside Affair op de derde plek.

2022 Eext Modifieds


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Komeco Simply Irresistible104.39
2Inter-Techno Lambada97.19
3MPM Seaside Affair94.12
4The Judge93.70
5Argos Oil Whispering Giant76.04
6The Exploded0.24