x
x
x
x

Nieuws 2018
Trucks

De eerste kaarten zijn geschud

22-04-2017

Op 22 April was het tijd voor de kick off van het buitenseizoen voor farmstock en trucks in Oosteind. Het dorpje gelegen naast Oosterhout bied tijdens hun feestweek ons de kans om hier een mooi spektakel neer te zetten. Helaas zorgde het wisselvallige weer en guur windje voor een iets lagere opkomst, maar we kunnen wel zeggen dat de eerste kaarten verrassend geschud zijn wat betreft seizoen 2017.

Tekst: Dennis Vos / Ellen de Heus, Foto's: Dennis Vos / Mark de Bruin


Sport 2,5 ton promoniveau

Rond de klok van half 3 startte de eerste klasse, dit was de 2,5 ton promo welke hier hun eerste punten in de wacht gingen slepen. Helaas bleek al gauw dat de de baan niet de grip zou kunnen bieden die deze lichte klasse toch wel nodig zou hebben. Men kreeg de kammen van de banden niet in de klei en vele met een te harde band reden waardoor er meer in de toeren limiter werd gereden dan gebruikelijk. De meeste deelnemers vonden hun waterloo in de 80 meter, daarbij enkele uitschieters uitgezonderd welke in de top drie belandde. Hierdoor kwam er ook geen finale door middel van een pull off en werden After Shock, Starfire en Grûnfretter eerste, tweede en derde. Buiten mededinging van prijzen reden Black Phantom en Calimero ook mee. Bad Medicine kreeg na het buiten de lijnen zijn beland, van de wedstrijdleiding gelukkig ook nog een kans om zijn kunsten te vertonen.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1After ShockHerman de LeeuwHoogblokland98,72
2StarfireGosse KoertsKornhorn94,18
3GrûnfretterJan BroersmaHarkema90,06
4Van EijdenWouter van EijdenSchalkwijk89,06
5Fighting WhiteCor-Jan JansenOostrum86,62
6Green & YellowEddie CrumLienden85,54
7WennekersMenno WennekersAalsmeer84,67
8D'n DavidJohan van LeerdamLopik83,70
9Belazerus 1Tino WilbersMilheeze83,51
10Black PhantomArie ZwijnenburgGouda83,12
11GunfireCarles van der GunWaardenburg81,65
12Bad MedicineJohn KlarenbeekLunterendisk

Klik hier voor de foto's

Supersport 3,6 ton promoniveau

Hierna was het tijd voor de 3,6 ton Supersport en waren de bezoekers al getrakteerd op het traditionele warmdraaien van de motoren waarbij soms een mooie vuurbal zichtbaar was. Zetor Power mocht de spreekwoordelijke bal af trappen, maar vergaloppeerde zich lelijk door een losgeschoten turbo slang. Hierdoor ging de proeftrek over naar Green Bullet welke de eerste Full Pull wist te noteren vandaag, waarna de sleepwagen een tikkeltje zwaarder werd gezet. de chauffeur van de Revolution kreeg de machine niet onder controle en moest binnen 30 meter van het gas af, gelukkig dat dit tijdens een proeftrek gebeurde waardoor ze het nog een keer over mochten doen. Red Rhino was de volgende, welke de machine niet in beweging kreeg en helaas kwam deze niet meer terug. Radical Roughneck en Versteeg Dynamite wisten een mooie afstand neer te zetten, maar of dit genoeg zou zijn voor de pull off was nog maar even af te wachten. La Picola welke vorig jaar promoveerde, kreeg het helaas niet rond en stond helaas net buiten de 30 meter stil, waardoor men niet opnieuw mocht starten. Het was Zetor Power toch nog gelukt om de slang weer te maken echter waaide nu de turbo uit waardoor men niet de afstanden kon rijden die van te voren gehoopt waren. Green Bullet wilde graag zijn proeftrek over doen en deed dit met verve, een tweede Full Pull stond genoteerd en was er sowieso een finale mogelijk. Na deze voortreffelijke prestatie was het aan Revolution om ten tweede maal van start te gaan en ook zij slaagden er in nu een zeer mooie afstand af te leggen waardoor plaats twee in de finale bekend was. Builders Toy werd geplaagd door een losse koel leiding en moest noodgedwongen vroegtijdig het de gashendel dicht trekken, ook Bassie had moeite met de balans en kwam al bokkend en stotend vroegtijdig tot stilstand. Flying Wheels vertrok voortvarend, maar kreeg ineens een probleem aan de turbo waarbij ook hier de koek vroegtijdig op was. Gypsy King vond ook niet de juiste balans en miste ook de boot voor de finale, echter lukte het Smokey Deere wel deze te bereiken en stonden er inmiddels 3 John Deere's op de lijst. Hook n Run en Heesakkers deden zonder mededinging mee waarbij men vooral genoot van de gloednieuwe machine van Heesakkers. het mooie geel oranje is weer eens een welkome afwisseling in het huidige kleuren pallet en het beloofde nu al een trekker te worden die nog wel eens voor verassingen kan gaan zorgen. Toen was het tijd voor de finale met daar in de Green Bullet, Revolution en Smokey Deere. Hierbij ging verrassend genoeg Revolution naar huis met de winst gevolgd door Green Bullet en Smokey Deere. Tot slot deed de Red Bunny nog een run als bijschrijver en probeerde La Picola het nogmaals om nu beter van start te gaan en welke nu zijn eerste run prima wist te verbeteren.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1RevolutionPeter BotermansHalsteren108,54108,36
2Green BulletLuchel HofstedeStaphorstFP103,17
3Smokey DeereHenrik van EngelenElburg108,7496,63
4Hook 'n RunBrienen den HartogWageningen98,82
5DynamiteDirk van WolfswinkelHarskamp98,56
6Radical RoughneckGebr. van DijkHouten93,83
7Flying WheelsJan de BruinPutten91,36
8Born in the USAHans HeesakkersMariahout89,36
9Builders ToyJan GeertseVrouwenpolder64,21
10BassieHendrik Jan van de KaaRenswoude63,24
11Zetor PowerEvert van PanhuisNunspeet56,18
12Gipsy KingJan UbakStaphorst53,58
13La PiccolaTjeerd ZijlstraAugustinusga34,00
14Red RhinoHarm GrievinkWinterswijk8,83

Klik hier voor de foto's

Supersport 4,5 ton promoniveau

De door een aantal afzeggingen geplaagde 4,5 ton supersport sloot het trekker gedeelte af waarbij steel 2 steal de spits mocht afbijten. De proeftrek verliep alles behalve vlekkeloos en kwam flink te kort om een mooie afstand neer te zetten, hierdoor ging de sleepwagen een tikje lichter en mocht Meter Vreter de proeftrek over nieuw doen. Deze zette een mooie afstand neer waarbij besloten werd de afstelling zo te laten staan. Red Dream kreeg niet genoeg snelheid mee in het begin en dit kostte hem flink wat meters, zouden we dan toch geen full pull krijgen in dit klassement? Crazy 810 haakte aan en ging voortvarend aan de slag, helaas lukte het ook dit keer niet om het vermogen in de baan kwijt te kunen en stond ook deze vroegtijdig stil. Black Magic haakte als een na laatste aan aangezien Steel 2 Steal zijn proeftrek over wilde doen. Gerard Hopmans wist de tot dan toe winnende afstand neer te zetten tegen de 100 meter markering, maar Steel 2 Steal had voor ons een mooie verrassing in petto. Deze wist tot ieders verbazing de 3de Full Pull van de dag te rijden tot nu toe en werd uiteindelijk de winnaar van deze klasse, vanwege het uitblijven van een finale. Black Magic ging hierdoor naar de tweede plek en Meter Vreter eindigde op een derde plek.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Steel to StealGerrit BisschopRouveenFP
2Black MagicGerard HopmansWouw99,83
3MeterVreterHenk WesterinkOldebroek94,72
4Red DreamLaurens van VuurenStreefkerk89,00
5Crazy 810Gert MulderDoetinchem67,48

Klik hier voor de foto's

Sport Trucks

Zaterdag 22 april 2017 de wedstrijd Oosteind staat op het programma bij de sporttrucks en na alle aanpassingen van afgelopen winter in men benieuwd hoe deze dag de puntenverdeling zal zijn. De aftrap van de truckklasse is voor Dark Tornado en een run die een afstand van 98.64 meter oplevert doet de wedstrijdleiding beslissen de sleepwagen zo te laten staan en de mannen uit de betuwe komen later terug. Van Bentum heeft moeite met het weg komen en na 2 pogingen kunnen we niets anders dan 10.88 meter noteren helaas. Dark Rumble heeft de truck nog niet op orde zoals ze zouden willen en met 99.08 meter is het afwachten wat dit oplevert aan het eind van de klasse. Van Dodeweerd is het die nu aangehaakt is en met een hele mooie run komen ze bij 85.51 meter tot stilstand. P. Bos veevoeders het kleine gele Dafje uit Ederveen loopt goed en met 99.89 meter komen ze net niet in aanmerking om eventueel een finale te gaan rijden. Dan komt team Versteeg uit Uddel de baan op en met een hele mooie run komt er een afstand van 103.54 meter op het scorebord te staan maar helaas door toerenoverschrijding volgt er een diskwalificatie. Double Trouble de Iveco ook afkomstig uit de betuwe heeft laten zien met de beste mee te kunnen, en ook vandaag bewijzen ze dit want 109.43 meter is goed voor een finale plaats. Dark Tornado in de herkansing laat dit niet op zich zitten en de mooie MAN laat een goede run zien en met 101.37 meter komen ze ook terug in de finale. Van Rijswijk de enige niet competite deelnemer vandaag heeft het zwaar op de baan in Oosteind en aan het eind van de run komt er een afstand van 81.56 meter op het scorebord te staan. En dan is het tijd voor de finale en wat blijkt nu het is een betuws onderonsje tussen Double Trouble en Dark Tornado. De Iveco Double Trouble komt als eerste voor de sleepwagen en zet de zwart witte vlag bij 101.18 meter neer en moet afwachten of het goed is voor een 1e of 2e plaats. Dark Tornado zag het gebeuren, kiest het juiste spoor, heeft de gang er goed en en komt tot een hele mooie afstand van 102.56 meter en dat is goed voor de eerste 20 punten voor dit seizoen, maar helaas heeft de MAN schade aan de achteras opgelopen en moest de baan afgesleept worden.. Double Trouble neemt 17 punten mee naar huis en de 15 punten die zijn voor P. Bos veevoeders.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Dark Tornado101,37102,56
2Double Trouble109,43101,18
3P. Bos veevoeders99,89
4Dark Rumble99,08
5Van Dodeweerd85,51
6Team van Rijswijk81,56
7Van Bentum10,88
8Team Versteeg Uddeldisk

Klik hier voor de foto's

Supersport Trucks

Oosteind 2017 de eerste puntenwedstrijd voor de supersport trucks staat op het programma. Green Bull is de eerste truck die de baan opkomt en helaas zijn er brandstofpomp problemen en komen ze niet weg. VDB Staalbouw mag dan de proeftrek doen en gaat goed van start en dan na 82.06 meter is het gedaan voor Arjan en zijn Volvo, versnellingsbak problemen maken een vroegtijdig einde aan zijn run. Mitas Black Sensation heeft dus ook een proeftrek en een mooie run levert de afstand van 104.96 meter en ze besluiten de run over te doen. En dan kan de wedstrijd echt gaan beginnen, de sleepwagen is in de vorige afstelling blijven staan en Tekstkar komt de baan op. Herman gaat mooi weg en de Scania gooit de voorwielen mooi de lucht in, en de run eindigt met veel rook in de cabine bij 92.58 meter. No risk no fun staat ook klaar maar ook voor deze MAN wil het niet zo. Ze komen door problemen met de turbo helaas niet weg. Van Vlastuin agro heeft na Assen de truck ook weer op orde en vertrekt ook mooi. Helaas niet zoals de mannen uit Ede gehoopt hadden gezien de afstand van 99.87 meter.Volvo fh16 Harskamp heeft ook moeite met wegkomen en krijgen de gang er niet goed in en nu kunnen we 84.89 meter noteren. Black Sensation doet zijn proeftrek over en komt helaas niet aan zijn vorige afstand en ze moeten nu genoegen nemen met 98.55 meter. Van Heugten het kleine dafje gaat goed van start en rijdt diverse collega truckpullers voorbij en komt tot een hele mooie afstand van 96.37 meter. Dan de kampioen van 2016 Rhinorocket ze hebben alle competitie deelnemers zien rijden en laten zien van alle markten thuis te zijn. De eerste Full Pull van deze klasse is een feit en met nog 1 bijschrijver te gaan wordt het spannend of er wel finale gereden gaat worden. Ruttchen Powerrr is de bijschrijver die mee doet en net zoals vorig seizoen loopt deze mooie Mercedes erg goed en komt er ook een Full Pull op het scorebord te staan. En dan kan de finale beginnen en mag Rhinorocket als eerste aanhaken en eenmaal op weg hebben ze de vaart er goed in en dat levert een mooie score van 105.02 meter op. Ruttchen Powerrr doet een hele goede poging maar met hun afstand van 90.03 blijkt dat hun voorganger het beter gedaan heeft en mogen deze Mercedes mannen gewoon de 2e prijs mee naar huis nemen. Rhinorocket neemt de overwinning mee, en van Vlastuin agro die stond ook op het podium maar dan op plaats 3.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1IVS RhinoRocketFP105,02
2Rüttchen Powerrr102,7590,03
3Van Vlastuin Agro99,87
4MITAS Black Sensation 98,55
5Van Heugten Transport96,37
6Tekstkar92,58
7Volvo FH16 Harskamp84,89
8VDB Staalbouw82,06
9No Risk No FunHP
10GreenBullHP
11Blue FireDNS

Klik hier voor de foto's