x
x
x
x

Nieuws 2018
Trucks

Dromen Waargemaakt in Made

17-06-2017

Een grotere feesttent, meer tribunes en een grotere camping. En een wedstrijd progamma van Euro Cup tot Micro Pulling.

Het Mades Powerweekend editie 2017 is weer voorbij. Wat 24 jaar geleden begon als een 1-dags evenement met voornamelijk lokale is uitgegroeid tot Europas grootste Truck & Tractor Pulling evenement. Een drie daags weekend festijn met meer dan 600 deelnemers in meer dan 60 verschillende klassen op drie vaste wedstrijden banen aan tussen de Scheerbiesstraat en de Wildestraat in Made. In 1993 werd het plan om ook in Made een Tractor Pulling evenement te organiseren werkelijkheid met een wedstrijd voor lokale deelnemers. Die eerste jaren werd het om het jaar gehouden ook omdat er steeds weer een ander terrein en datum moest worden gezocht. Was de eerste editie al gelijk een succes, voor de tweede wedstrijd moest vanwege grootte belangstelling een tweede baan worden aangelegd om alle deelnemers te kunnen laten rijden. Vanaf 2002 is de NTTO A-divisie in het programma opgenomen. De vereiste baan kwaliteit kon door de organisatie Mades Powerweekend worden gegarandeerd nadat op het terrein van de familie van Oosterhout drie vaste wedstrijd banen konden worden aangelegd. Bovendien werden er taluds, voor de bezoekers, en een vaste infrastructuur voor water, stroom en sanitair aangelegd. Sinds 2005 zijn de ETPC Euro Cup klassen toegevoegd aan het progamma en dit jaar waren naast de vijf Euro Cup klassen ook twee Euro Challenge klassen te zien in Made. Het is ondertussen al weer negen jaar geleden dat de stichting Mades Powerweekend dit begrip introduceerde. Door dit initiatief strijden deelnemers in diverse Sport- en Supersport klassen uit heel Europa onder een eenduidig reglement met elkaar. Op drie led schermen zijn de afstanden van alle deelnemers te zien plus de tussen- en eindstanden. En op het grote hoofdscherm live registraties van de wedstrijd. Naast drie dagen tractor pulling zijn er tegenwoordig de party tenten (groot en grootst) met optredens van vele artiesten op alle dagen. Daarnaast veel vertier voor de kinderen met o.a. spring kussens en apart georganiseerd entertainment. Kortom, Mades Powerweekend was al groots maar het was dit jaar met recht het meest omvattende en grootste Pulling evenement van Europa.


Two Wheel Drives

De door CL Coatings gesponsorde TWD klasse was de eerste klasse op zaterdag en Steve Leenheer mocht met de hagelnieuwe OSM Thunderstruck het Grand National geweld aftrappen. De proeftrek leverde tot groot genoegen van het team een Full Pull op. De kwalificatie run verliep ondanks een goede balans minder voorspoedig. De snelheid en de toeren kwamen er niet goed in helaas. Linda Jonkman vervolgens ging iets te laat op het gas en besloot de 110, 79 meter toch over te doen om zeker te zijn van een pull off. Met een super run belande ze echter naast de baan en onderaan de uitslag. De Chevy V8 van Rattle and Hum leek te detoneren en de studenten van de hogere landbouw school Dronten presteerden met hun Dodge zodoende onder de maat. Ging Linda nog te laat op het gas, Gerard Jonkman gaf aan te snel van start te zijn gegaan waardoor het French and Furious team onder aan de uitslag is terug te vinden. De balans van Inter-Techno Predator liet nog te wensen over maar Henk Dokter wist ondanks een twijfelende wel het podium te vinden. Jan Luijendijk liep weer met een brede grijns en een hoop babbels rond. Na de pech tijdens de thuiswedstrijd een weekend eerder was nu weer de opgaande lijn gevonden: beter dan in Oudenhoorn, dat was weer dikke pech.Waar Sledge Hammer roemloos laatste werd. Ard van de Steeg leek in de pull off te laat op het gas te gaan, de toeren kwamen er nooit in bij BK Power. De fraai mat zwart Bad Habit kakte weliswaar in op het eind van de run, Ewoud van Steensel nam wel de grootste beker mee naar huis.
Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Bad Habit101.58101.34
2Sledge Hammer102.31100.64
3Inter-Techno Predator101.7298.72
4BK Power105.4492.94
5Rattle and Hum97.31
6Thunderstruck94.15
7French and Furious83.74
8CL Coatings No IllusionDisk

Klik hier voor de foto's

Light Two Wheel Drives

Poison ducky proeftrek, had moeite met de motor, maar wel fullpull. Bad news had eerste officiële run en gaf een hele mooie run maar bleef net achter de Poison Ducky, Mien Masjien had geen problemen en ging volle bak over de fullpull lijn. Green Bullit was de derde aanhaker en ging vol goede zin naar de eindlijn. Finale tijd was gekomen aangezien Smink No Mercy had besloten niet aan te haken, waardoor deze in het parc fermé achter bleef. Poison Ducky had run twee een mooie start en wist hem net onder de fullpull lijn te brengen ondanks de motorproblemen, Bad News had minder geluk en viel rond 80 meter weer stil. Mien masjien was de volgende en ging goed van start, zo goed van start dat hij met gemak over de afstand van Poison ducky heen ging. Green bullit was de laatste en kreeg helaas niet de benodigde snelheid erin, wel snoepte deze de derde plaats weg van Bad News waardoor het Mien Masjien gelukt was de wedstrijd te winnen, gevolgd door Poison Ducky en Green Bullit.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mien Masjien110.00114.95
2Poison Ducky110.00109.33
3Green Bullit110.0093.93
4Bad News103.2788.63
5Smink No MercyDNS


2,5 Ton StandaardSupersport 3,6 ton topniveau

Bad Romance trapte deze klasse af en reed een mooie proeftrek. De sleepwagen bleef in deze instelling staan en kon de volgende aanhaken. Triple X kreeg de toeren niet zonder problemen in de motor, met hangen en wurgen lukte het uiteindelijk toch en zette een fantastische run neer. Arjo Hardeman met de Six Fighter startte als de derde op rij. Helaas kreeg deze geen goede balans in de baan en stelde net iets te leur. Red bunny was de volgende in en ok hij kreeg de grip niet in de baan. Green Star had flink wat sleutelwerk verricht na de laatste wedstrijd en vertrok sky high met een run waar je U tegen zegt. De eerste full pull was een feit en beloofde wat voor deze klasse op de zaterdag. Blue tiger was de volgende en kreeg de boel niet aan de gang, na de turbo in rook op ging in Hoogblokland werd alles op alles gezet om te rijden vandaag, helaas strandde dit na enkele meters met vrijwillig het gas dicht te trekken. De groene aardbei wist met de tweede full pull het feestje op baan twee compleet te maken, de puller 2000 omschakeling heeft zijn vruchten afgeworpen. Bad Romance deed zijn proeftrek over maar pakte niet uit zoals gehoopt. Cobra XL was de volgende in rij en wist de snelheid er goed in te krijgen ook dit harde werken werd beloond en ging het over de 100 meter. Tijd voor Proud Eagle en wist met vereende krachten en een extra voet op de versnellingspook een mooie afstand te bereiken maar wist toch de derde afstand te bereiken. Our Dream ging vol goede moed van start maar moest helaas zijn meerdere erkennen in de sleepwagen, Buiks daarentegen wist het wel beter te doen met een ijzersterke run. Blue tiger kwam terug en het optoeren en run en ging beter dan de vorige, maar ze zijn er nog niet van waar ze waren. Belazerus 3 ging voortvarend van langs, maar kreeg de fullpull lijn niet achter zich. Real Rhythm 'n Blue kwam alleen niet weg dus helaas geen punten voor deze combinatie, hierna was het tijd voor de finale. GreenStar had flinke problemen met wegkomen waarbij de run gigantisch mis ging, groene aardbei was de tweede finalist en plaatste zich voorlopig eerste, maar wist Proud Eagle die plaats te af te pakken, het antwoord erop was ja. Buiks was de hekkensluiter en moesten we afwachten wat het ging worden en bewees dat de laatste de eerste zou zijn en was de top 3 bekend. Buiks op één, Proud Eagle twee en de Groene Aardbei op drie.


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1BuiksStef BuiksRijsbergen106,69100,81
2Proud EagleReinier SundermeijerVoorst105,9894,75
3De Groene AardbeiHenri OvereemEde110,0090,58
4GreenstarTheo PellegromMeteren110,0054,20
5The Red BunnyJoan de VisserAagtekerke104,81
6Belazerus 3 Big ToyRoel JanssenYsselsteyn104,39
7Cobra XLPaul BeniersGemert101,59
8Triple XBart BotermansHalsteren100,43
9Bad RomanceJos KonijnLunteren97,39
10Six FighterArjo HardemanEderveen96,86
11Blue TigerJohan MullerHalsteren93,94
12Our DreamMaikel RaatsAchtmaal91,02
13Real Rhythm 'n BlueBart WeteringsLage Zwaluwe0,03


Modifieds

Startte Theo Fijn de klasse nog met een haperende Rolls Royce Griffon, in de kwalificatie run ging het zelfs iets minder. Even gas terug om niet buiten de baan te gaan, en zo bleef The Judge van een fraaie uitslag verstoken. Ook Wim Holsappel verging het niet echt goed. Black Cat leek op weg naar een goed resultaat totdat het differentieel het begaf. De schade aan de motoren lijkt mee te vallen, het gas was rap dicht. Een half metertje kwam Berrie Boer tekort voor een Full Pull. De gasstang van de bovenste motor brak halverwege af en op twee motoren red Double Screamin het dan net niet. Met de banden van evenement sponsor Mitas vloog Eager Beaver richting honderd meter, en wederom was er een vlammenspel waarneembaar onder de linker motor. Weer motor schade en dus sleutelen geblazen. De oude Red Diamond ging met Gerad Groensteijn aan het stuur wel erg rustig van de plek, de twee Rolls Royce Merlins op Super Kasper smoorden dan ook voortijdig. De van een nieuwe livery voorziene VSP Bitsn Pieces (voorheen Clixstar Double D) liep niet helemaal zuiver. De rechter motor leek niet helemaal mee te doen. In de Pull Off moest Wim Dingerink verstek laten gaan. Tijdens de kwalificatie run was er schade ontstaan aan de aandrijflijn. De remmen van Argos Oil Whispering Giant werden flink getest door Bas Liefting maar leverde uiteindelijk wel een klimpartij naar het hoogste treetje op het ereschavot op. Dit was wederom goed verzorgd door de organisatie, een complete tent met podium en Wall of Fame tussen de led schermen, subliem. Voor Jan Bosman bood remmen geen soelaas, hij moest van het gas en Rising Star belande zo op de onderste tree van het podium. Voor een volle MPM Oil tribune mocht Frank Kramer het gaan waarmaken. De vier Ford en TFX NRE motoren gilden het uit, maar mede door wat onbalans bleef MPM Seaside Affair steken op plaats twee. Het feestje s avonds in de elke jaar groter wordende MPM Partytent was er niet minder om natuurlijk.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Argos Oil Whispering GiantF.P.93.57
2MPM Seaside AffairF.P.91.34
3Rising StarF.P.84.06
4Inter-Techno LambadaF.P.DNS
5Double Screamin' 109.48
6Eager Beaver98.65
7The Judge91.94
8Super Kasper81.72
9Black Cat65.42
10VSP Bits'n Pieces61.46

Klik hier voor de foto's

Sport 4,5 ton topniveau


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Blue ForceHenri van RoselaarPutten105,2196,68
2Brother DeereDirk SchipperPutten101,0893,91
3Blue RiskWouter PeelenHarskamp102,1391,63
4Red ExpectationCor BraakmanLaren (Gld)101,6789,08
5Bull's EyeHenk RidderOldekerk100,15
6Gas d'r Bi-jHans KesterIJsselstein98,69
7De Blauwe KreijRobert de KreijHoornaar98,50
8Full SpeedBert KooijLeerbroek98,34
9Just BlueRonald van de WerkenSleeuwijk96,04
10Van GaalHuub van GaalAchtmaal95,65
11Van DijkHans van DijkZeeland95,58
12Baby KreijMichel de KreijHoogblokland95,13
13De Groene BuffelDennis StroobosscherGrijpskerk88,74


Sport 2,5 ton topniveau


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Black SmokeHenry van de ScheurAchterberg109,24101,48
2Red PassionJelle van de RijtVenhorst110,0095,93
3RednixRené VliekPutten110,0090,13
4Neighbours NightmareKees HoegenSpeuld109,1587,92
5BanditoHenk SchoonhovenOosterwolde (Gld)108,81
6CalimeroJeroen van SchaikWoerden108,68
7Zero ToleranceHenk Jan RijneveldHarskamp106,68
8Belazerus 1Tino WilbersMilheeze104,20
9Little Red PoisonAart de WithHagestein101,84
10The Orange GlowMartin HijkoopNieuwland100,68
11GunfireCarles van der GunWaardenburg96,11
12Small BassieWilco van den BrandhofRenswoude88,81
13Kleine BeerGert ten BrummelerVinkeveen50,00
14AdriaanSteven van EdeRenswoudedisk


7,0 Ton StandaardSupersport 3,4 ton topniveau


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
14rusHenri TuenterTerborg102,6494,22
2Forever BlueHenk DonkersteegKootwijkerbroek106,6593,92
3Red PearlGerbrand RoelofsenHarskamp102,0691,93
4De BeerArjen de BeerOudenbosch99,55
5Golden EaglePieter van MoortNunspeet96,37
6Dancing on Wheels (Reloaded)Albert KinStaphorst95,72
7Swedish LegendNick RasenbergMade95,54
8Orange AdventureJan van BaarWestbeemster93,00
9SpetsnazWilliam PullensHeusden91,29
10Red IndianKees van DaalenAchterberg78,05
11SprenkelsRichard SprenkelsKlein Zundert61,73
12Moody BlueArno WennekersLisserbroek11,22


Mini Unlimiteds

De Grand National Mini Unlimited klasse kreeg er in Made de conculegas uit Europa bij. De strijd ging dus zowel om de punten voor de Nederlandse titel als voor het Mitas Euro Cup klassement. Dubbele pech voor Lets Try, aangezien ze met een gescheurde brandstof tank en gescheurd plofluik in de middenmoot eindigde. Ook de hagel nieuwe Renys Mission Impossible kon geen potten breken. Het ging al beter dan in Oudenhoorn maar overmatige olielekkage deed Rene Geerts besluiten het gas dicht te doen. Maar even zo goed blij dat ze er stonden. Met een strak afgestelde sleepwagen had Top Dof moeite om op snelheid te komen. Maar Martin Westhof kon tevreden huiswaarts met een fraaie podium plaats. Couzijn van Heuvelen had flinke pech, een zuiger begaf het en zo duikelde Lucky Ducky in de klassementen. Terug van weg geweest, Wild Thing van Stefan Kronvall met dochter Anna Kronvall achter het stuur. Na dertig meter en vierentwintig centimeter was het uit met de pret. Het Lambada team zat even mis met de balans van Toplenzen Lambada X maar later in de klasse werd dit hersteld. Wim moest genoegen nemen lage klassering Gert verging het na wat aanpassingen aan Hella Lambada IX een stuk beter. Het was dan ook terecht zeer blij met de overwinning. alleen The Riddle kwam nog enigszins in de buurt en werd dan ook netjes tweede. Best niet Nederlander werd Blower Power, de Noren pakte het laagste treetje. En zo tevreden als het Poker Face team was na een solide run goed voor een vierde plaats zo baalden de heren van het Vampire team. Na een wilde run stond de teller op amper zestig meter. Pa Groeneheide had zo vlak voor vaderdag zijn jarige zoon Jeroen maar mee genomen als helper langs de baan voor Little Rascal. Ook Gompie kende een pechdag, de Pro-charger gaf een flinke plof. Dankzij de strakke sleepwagenafstelling was het na twintig tractoren klaar met de Mini Modified en stonden de Hollanders weer aan de top.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Hella Lambada IX103,97
2The Riddle96.00
3Blower Power (N)94.27
4Top Dog88.28
5Cougar (S)87.12
6Poker Face86.18
7Swedish Iron Toy (S)84.17
8Wild Toy (DK)81.19
9Exception79.92
10Let's Try74.56
11Lucky Ducky74.48
12Reny Mission Impossible72.08
13Little Rascal66,78
14Burning Massey (S)64.79
15Vampire63,71
16Toplenzen Lambada X62.99
17Burning Baby (S)59.10
18Gompie58,11
19Backdraft52,26
20Wild Thing (S)30,24

Klik hier voor de foto's

Sport Trucks

Powerweekend Made staat weer op het programma en wel op zaterdag 17 juni 2017. De sporttrucks rijden hier weer een puntenwedstrijd op dit mooie maar o zo grote evenement. Het weer is goed en veel publiek is er aanwezig dus kan er begonnen worden met de wedstrijd. P. Bos veevoeders mag als eerste voor de sleepwagen en met 89.96 meter gaat de sleepwagen lichter. Van Bentum rijdt ook een proeftrek en met 99.989 meter blijft de sleepwagen staan en komen ze terug voor hun officiele run. Double Trouble is de eerste truck die de Full pull lijn overgaat, en Versteeg Uddel blijft daar helaas met 100.03 meter onder. Shavepower staat inmiddels ook al klaar en komt helaas niet verder dan 80.60 meter. Dark Tornado doet wat ook het andere betuwse team deed en rijdt ook een prachtige Full Pull. Smokin Griffin heeft het best wel zwaar gezien de afstand van 87.37 meter. P. Bos veevoeders weet in de herkansing wel een finale plaats op te eisen maar van Bentum komt daar met 107.25 meter helaas niet aan, en voor JB trading kunnen we niets anders dan 90.94 meter noteren. Dark Rumble weet zich ook bij de finalisten te scharen en van Rijswijk komt jammer genoeg niet verder dan 98.95 meter. En dan is het tijd voor de finale en komt Double Trouble als eerste de baan op. Een hele mooie run levert een afstand van 90.37 meter op en het wordt afwachten voor de mannen of dit genoeg is voor een podiumplaats. Dark Tornado rijdt ook een hele goede run maar komt met 89.81 meter net iets te kort aan de afstand van hun voorganger. P. Bos veevoeders komt ook niet aan de voorgaande afstanden maar met 87.72 meter kunnen ze toch wel tevreden zijn. Dark Rumble de laatste sporttruck met kans op een podiumplaats heeft het zwaar deze run en met 84.57 meter komen ze te kort voor een podiumplaats. Double Trouble heeft de overwinning op zak, Dark Tornado zat er maar net iets onder en P. Bos veevoeders is 3e geworden hier in Made.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Double TroubleFP90.37
2Dark TornadoF.P.89,81
3P. Bos veevoedersF.P.87,72
4Dark RumbleF.P.84,57
5Van Bentum107.25
6Team Versteeg Uddel100.03
7Team van Rijswijk98.95
8JB Trading90.94
9Smokin' Griffin87.37
10Shave Power80.60

Klik hier voor de foto's

Supersport 4,5 ton topniveau


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Simply GreenLaurens den BoerMolenaarsgraaf104,96106,54
2PeetersErik PeetersHoeven105,07105,26
3Secret of the ValleyJurrien van de GeerOverberg100,11101,15
4Up and DownArjan BloemertStaphorst100,8895,59
5Van StappustGerard HofstedeStaphorst99,45
6The MysteryMartien van den BergWekerom95,64
7White ShadowGerard SikesYsselsteyn95,15
8Black MagicGerard HopmansWouw93,81
9Maximum MasseyRolf BouwmansBakel91,24
10Red DreamLaurens van VuurenStreefkerk91,00
11Red DevilWim HendriksenRuurlo89,16
12Red ImpactHenri VersluisZijderveld77,87
13Wild PirateArrie van de LagemaatLunteren0,03


Superstocks

Ook hier telde de uitslag mee voor zowel de Mitas Euro Cup als voor het Nederlands klassement. Een diskwalificatie voor zowel Green Gangster Deere als Red Fever, buiten de baan en beiden proeftrek. Een super run van Hobo waarna de kar zwaarder werd gezet. En Zapo met koppeling problemen die zes plaatsen op schoof. Een listig begin van de klasse. Na de run van Rabbit Gn Mad sprak de opmerking van Hendrik Fredrikson bekdelen: shit happens. Hij dacht een slechte afstand te hebben neer gezet. Maar de sleepwagen stond zo zwaar dat er wederom geen pull off kwam en de Ford 9600 zowaar op het podium belande. Samen met stalgenoot Rabbit Gn Wild, ditmaal ook gereden door Hendrik. Een fraaie een drie voor de Denen. In de herkansing ging het helemaal mis voor Rowan Zeinstra, een dikke plomp en vlammen onder uit de motor. Het John Deere blok bleek voorzien van een flink gat en Green Gangster Deere zakte flink in het klassement. Onderin dat klassement belande Trackpointer Blue Thunder die dankzij ontsteking problemen bar weinig meters reed. Ook team Kools kon geen potten breken, Manon reed strak en beheerst maar kwam simpelweg tekort. En Bram leek op weg naar een prima afstand maar een vette plof gooide roet in het eten, de motor liep nog wel. Rob van der Waal wist Agrifac Interaction 2.0 net de passeren, Maximum Risk pakte vier centimeter meer. Op de tweede plaats tussen de Denen belande onze Noorse vriend You Never Now. Een buitenlands podium met op plaats vier en dus eerste Nederlander, Gert-Jan Pauly. SØmaelk dn Aerdvruter pakte de winst voor Zeinstras Newborn Deere en een sterke European Maid. Joey de Pijper mooi strak naar een derde stek voor de Nederlandse punten. De top negen lag mooi dicht bij elkaar, maar de buitenlanders gingen er wel met de bekers vandoor. En ook in deze klasse met twintig deelnemers geen pull off.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Rabbit G'n Wild (DK)97,53
2You Never Know (N)94.68
3Rabbit G'n Mad (DK)94,29
4Sømælk d'n Aerdvruter93,58
5Zeinstra Newborn Deere93,22
6European Maid92,29
7Maximum Risk 92,07
8Agrifac Interaction 2.092,03
9Olden makelaars Zapo90,75
10Red Alert (GB)88,68
11Hobo (DK)87,36
12Hurricane87,00
13BO Motor-Oil Incredible Deere85,84
14Mitas All or Nothing85,05
15Engine2repair Wildcat 280,71
16Terminator75,71
17Green Gangster Deere70,61
18Silver Bullet65,22
19Red Fever (GB)60,51
20Trackpointer Blue Thunder6,15

Klik hier voor de foto's

Supersport Trucks

Nadat de sporttrucks gereden hadden op het powerweekend 2017 in Made was het tijd voor de superport trucks. No risk no fun stond al eerste op de lijst maar met wegen bleken ze wederom problemen met de versnellingsbak te hebben en kon er niet gereden worden. Blue Fire is de erste die dan de baan op komt en met 62.83 meter gaat de wagen lichter. Van Heugten rijdt de run 89.19 meter ver en weer gaat de sleepwagen lichter. Green Bull rijdt ook een proeftrek en met 77.85 meter komen ze terug om deze trek over te doen. Black sensation komt helaas niet verder dan 99.78 meter en Rhinorocket laat de eerste Full Pull zien en noteren. Volvo fh16 Harskamp heeft het zwaar op de baan in Made en komen helaas niet verder dan 95.52 meter. Tekstkar kiest niet het juiste pad en komt helaas niet verder dan 80.75 meter. Blue Fire staat ook weer klaar en ook nu heeft de Scania het zwaar gezien de afstand van 62.78 meter. Van Heugten rijdt deze run beter dan de proeftrek en laat ons 92.84 meter noteren, en voor Greenbull kunnen we niets anders dan 63.64 meter opschrijven. VDB Staalbouw doet toch wel wat er verwacht wordt van hem en met 101.38 meter mogen ze terug komen om finale te rijden. Van Vlastuin agro rijdt gewoon ook een full pull en zien we dus ook terug inde finale. Dreamcatcher de witte Iveco weet een afstand van 74.06 meter af te leggen met de Take it Easy. En dan kan de finale beginnen met maar 3 deelnemers en mag Rhinorocket de te kloppen afstand neer zetten. Een machtige run van deze gele truck en deze stopt pas bij 122.42 meter waarmee de lat wel erg hoog ligt voor de overige finalisten. VDB Staalbouw heeft het zwaar deze run en komt tot een respectabele afstand van 99.22 meter. Als laatste van Vlastuin agro die een gooi kan doen naar de overwinning. Gerrit rijdt mooi weg en rijdt wel de witte Volvo van VDB staalbouw voorbij maar met 109.57 meter blijven ze wel onder Rhinorocket. De overwinning van deze wedstrijd blijft in Brabant en wel bij Rhinorocket, van Vlastuin agro is 2 en VDB staalbouw is tevreden met een mooie 3e plaats.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1IVS RhinoRocketF.P.122,42
2Van Vlastuin AgroF.P.109,57
3VDB Staalbouw101,3899,22
4Volvo FH16 Harskamp95,52
5Van Heugten Transport92,84
6MITAS Black Sensation 88,78
7Tekstkar80,75
8Dreamcatcher74,06
9GreenBull63,64
10Blue Fire62,78
11No Risk No FunDNS

Klik hier voor de foto's

Prostocks I

Laatste run op baan 2 voor deze dag was weggelegd voor de prostocks, welke tegelijk reden met de superstocks op baan 1. het was aan Snoopy voor de proeftrek waarbij het veel kracht kostte om de slee te verplaatsen, na de slee goed te hebben bevonden was het aan Extreme Temptation voor de eerste officiele run van vandaag. Deze had het lastig met zijn eerste run, maar wist wel een goede afstand neer te zetten. Next sensation had duidelijk een motorisch probleem en klonk niet lekker, maar zette toch nette afstand neer. Neighbours Nightmare had een erg onrustige run en werd Daniel flink heen en weer geschut, waarbij de benodigde snelheid er snel uit ging. Tijd voor Richard Dams met de Dams Rooster, deze had ook geen goede balans in de baan kunnen krijgen waardoor ook deze het niet gegund was een mooie afstand neer te zetten. Blue Hazard had de thuis wedstrijd, maar ging t helaas niet zoals gehoopt. 70 meter was de koek op, gelukkig liet Renate zich niet kennen waarbij ze een mooie ere ronde reed voor het thuispubliek. Hytec Redneck was de volgende op rij en kreeg een mooie run voor het "bijna" thuis publiek. Snoopy moest zijn proeftrek over doen maar kwam niet weg door problemen met de motor, kortom dikke pech voor de mannen maar het kan niet altijd goed gaan. Rocky was de volgende en ging voor het thuis publiek en sponsoren over de afstand van Extreme temptation heen. Appy power was de volgende en kon goed mee met de rest zo goed dat hij zich net achter Rocky wist te scharen. DPP Rednex moest helaas opgeven na het aanhaken en bleek later een kapotte nokkenas de boosdoener. Wickey Power wist een hele mooie run neer te zetten, maar kwam net te kort voor de top 3. Code red was de eerste national rijder die aan ging haken, waarbij deze een hele mooie afstand wist neer te zetten. Rough and tumble had weer pech en was het vroeg einde oefening. Mud Patrol had een mega run even als Diesel Ross, echter Heavy Boy had ook pech met de motor en was het tijd geworden voor de laatste run gereden door de nieuwe Lady Green. Ze hadden de gehele nacht doorgewerkt, maar de machine was gelukkig wel klaar en liet deze zich mooi voorrijden. Helaas was het geen noemenswaardige afstand maar ze zijn weer terug. Top drie Prostock 1 waren Rocky, Appypower en Extreme Temptation. Bij Prostock 2: Mud Patrol, Code Red en Dieselross.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Rocky106,59
2Appypower105,90
3Mud Patrol105,61
4Code Red101,18
5Extreme Temptation100,84
6Wickie Power99,91
7Dieselross99,86
8KAWE Runaway Deer98,26
9Neighbours Nightmare93,79
10Next Sensation93,32
11HyTec Red Neck92,43
12Dams Rooster90,02
13Heavy Boy79,49
14Rough and Tumble74,57
15Blue Hazard64,18
16Lady Green49,73
17Snoopy41,95
18DPP Rednex0,03


Prostocks II


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Mud Patrol105.61
2Code Red101.18
3Dieselross99.86
4Heavy Boy79.49
5Rough and Tumble74.57
6Lady Green49.73


9,0 Ton StandaardUnlimiteds

De afsluiter op zaterdagavond was de Unlimited klasse meetellend voor de Grand National punten. De eerste run was gelijk goud. Jan Bosman reed net door de honderd meter en dat bleek genoeg voor de pull off. De enige echte Full Pull van meer dan honderd en tien meter kwam op naam van Bastiaan Buiting. Ook in de finale wist Komeco Simply Irresistible de honderd meter vol te maken en pakte daarmee de overwinning. VSP Bitsn Pieces had weer problemen met de linker motor. MPM Seaside Affair en Inter-Techno Lambada belanden beiden met grip problemen in de vijfentachtig meter. In de pull off moest Jan Bosman van het gas en bleef zo wel voor de kalklijn staan. Hierdoor ging het onderlinge duel tussen de Istov turbine tractoren verloren aan Argos Oil Whispering Giant. Maar de V8 Chevys New Century trokken, met twee schitterende super runs, aan het langste eind.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Komeco Simply IrresistibleF.P.100,40
2Argos Oil Whispering Giant108,0688,26
3Rising Star100,6987,68
4MPM Seaside Affair85,18
5Inter-Techno Lambada85,13
6VSP Bits'n Pieces51,64

Klik hier voor de foto's

11,0 Ton StandaardNa een mooie warme dag, bleeft het nog geruime tijd gezellig in de feest tent en ging het feest nog tot de late uurtjes door in Made.