x
x
x
x

Nieuws 2019
Trucks

Druk avondje IJzendoorn

22-06-2018

Fris avondje in IJzendoorn, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook al begon de wedstrijd om 16:30 het werd al snel een gezellig en kregen de aanwezigen een mooi gevarieerd programma voorgeschoteld.

Tekst/Foto's: Dennis Vos, Ellen de Heus


2,5 ton Standaard

In vergelijking tot voorgaande jaren was het vandaag redelijk guur qua temperatuur, maar dat deerde de deelnemers niet veel. Na een proeftrek werd de sleepwagen in orde bevonden, op zich zaten de deelnemers redelijk dicht bij elkaar en wist er zelfs een enkeling zijn trekoog af te breken binnen de eerste meter en iemand bijna op het achterkantje de startlijn verliet. Al met al toch een leuke start van de dag en mochten (na de vermogenstester) Gerco van de Visch op de eerste plaats, Paul de Groot op de tweede en Huib Hendriks op de derde podiumplek plaatsnemen.

NTTO Outdoor IJzendoorn 2,5 ton standaard5,5 ton standaard

De tweede klasse voor vandaag was de 5.5 ton standaard en ook hier was de sleepwagenafstelling in een keer goed. De klasse verliep voorspoedig zonder te veel brokken en ontstond er een mooie competitie tussen de deelnemers en zat er maar 6 meter tussen de nummers een en vijf. Fas de Groot ging er met de grootste prijs vandoor, gevolgd door Lennart Verburg en Henri de Groot.

NTTO Outdoor IJzendoorn 5,5 ton StandaardLight Compact Diesels

Idefix voor de proeftrek met een mooie run en dikke full pull, sleepwagenafstelling werd gelijk vastgesteld en zo kon de klasse officieel beginnen. We zijn blij met de groei bij de Light Compact Diesels en iedereen in de klasse is erg enthousiast. Green Warrior was de tweede met een mooie run, helaas verkeerd geschakeld en was de koek op in de 80 meter. Ook Oblixum had een verkeerde versnellingskeuze gemaakt en kwam onderin toch net wat power te kort. Tiny Rascal maakte wel de goede keuze en wist een mooie full pull te maken. Ook Topspin heeft de weg naar boven gevonden en bracht een mooie full pull. Idefix, Oblixum, Tiny Rascal en Topspin in de finale. Idefix zette de eerste te kloppen afstand neer, helaas kon Oblixum niet volgen. Tiny Rascal wist door de laatste klappen van de motor de afstand van Idefix te kloppen. Helaas kwam Topspin net wat adem te kort om zich in de top 3 te vestigen.

NTTO Outdoor IJzendoorn Light Compact Diesel


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Tiny Rascal90,0067,87
2Idefix90,0064,88
3O'Blixum87,5461,82
4Topspin90,0053,56
5Green Warrior78,24


Sport 4,5 ton promoniveau

Proeftrek Oostblok Schok en reed met een mooie balans richting de 90 meter lijn. De sleepwagen werd lichter gezet en Flash mocht aanhaken. Helaas waaide de trekker uit in de 80 meter, de sleepwagenafstelling werd toch vastgezet. Sjonnie was de eerste officiƫle run en zette een mooie afstand meer in het 80 meter gebied. Midnight Blue vertrok rap, maar kwam net wat tekort voor de full pull, maar wel de leidende afstand tot nu toe. Blue Hunter had ook het tempo er goed in en wist zich op dit moment op de tweede plek te nestelen. Green Lightning vertrok ook als een duveltje uit een doosje, met toch best veel grip in het begin van het baantje. De combinatie nestelde zich tussen Midnight Blue en Blue Hunter in. Van Gaal haalde het beste uit de machine naar boven en pakte de eerste plaats af van Midnight Blue. Oostblok Schok wist zijn proeftrek te verbeteren, schakelde alleen te vroeg terug en dat kostte hem kostbare meters voor de eerste plaats. Flash deed het ook beter in zijn tweede run, maar wist zich niet in de top drie te plaatsen. Fahr Ahead ging ook voortvarend van start, maar ook hier waaide de combinatie uit in de laatste meters. First Love was de volgende en het niet terug kunnen schakelen kostte ook weer kostbare meters. Just Blue met een andere chauffeur maakte goed tempo, maar de baan in IJzendoorn blijkt toch tricky te zijn in de laatste meters. Hagar de Verschrikkelijke probeerde het nu eens precies door het midden, alleen verloor deze ook de grip in de laatste meters. De Groene Buffel vond de grip wel en bereikte als eerste van de deelnemers het 100 meter gebied. Secret Power hing lekker aan de ketting, en nestelde zich ook in de middenmoot. True Power was de laatste en plaatste zich als vierde.

NTTO Outdoor IJzendoorn 4,5 ton Sport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1De Groene BuffelDennis StroobosscherGrijpskerk101.50
2Van GaalHuub van GaalAchtmaal97.71
3Fahr AheadAad BoersKrimpen a/d IJssel93.79
4True PowerJohan van de WesteringhAchterberg92.45
5Just BlueRonald van de WerkenSleeuwijk91.51
6Midnight BlueHenk GerritsBemmel91.07
7HagarCor LodderZuiderwoude91.00
8Secret PowerDik van VeldhuizenEde90.87
9Oost Blok SchokGertjan den HartogHoogblokland90.34
10Green LightningWouter SchipperPutten90.01
11Blue HunterRies van VoorthuijsenRandwijk88.67
12First LoveMarinus BerendsKesteren87.17
13FlashGerold de WitUtrecht86.54
14SjonnieGert Jan ManderslootUtrecht86.16


Compact Diesels

Red Angel was de eerste aan de proeftrek en zette deze zich stil bij 70 meter, sleepwagen werd lichter afgesteld. The Dream was de volgende en zette een mooie afstand neer. Sleepwagenafstelling was vastgesteld en John Tekeer mocht de eerste officiele afstand neerzetten. Wegens motorische problemen moest hij zijn poging staken en schoof 6 plaatsen op. Risk 2.0 ging als een raket er vandoor maar begon op 3 cilinders te lopen binnen het 70 meter gebied. Red Devil deed ook een verwoede poging om een goede afstand neer te zetten maar strandde ook in de 70 meter. Funny Stuff liep minder hoog in toeren als de concurrentie en dit was te merken in het eindresultaat. Ook hier dus weer huiswerk voor het team. Minimum Risk wist een dikke full pull te rijden met een klein brandje aan het eind. Red Angel deed de proeftrek over maar deze run was een stuk minder soepel als de eerste, echter wisten ze de trekker binnen de lijnen te houden. Indian Extreme kwam niet aan de bak aangezien de motor niet lekker wilde lopen. Hot Stuff kwam ook niet lekker uit de verf en schoof zes plaatsen op. Easter Bunny maakte een hele mooie run en pakte tot nu toe de tweede plek. The Legend waaide uit net als de Flower Power. Zo kwam er een eind aan de klasse. Minimum Risk eerste, gevolgd door Risk 2.0 en Easterbunny.

NTTO Outdoor IJzendoorn Compact Diesel


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Minimum Risk90,00
2Risk 275,17
3The Easterbunny74,99
4Red Devil74,62
5The Dream73,98
6Funny Stuff66,19
7Red Angel62,82
8The Legend34,06
9Flower Power25,96
10John Tekeer0,01
11Hot StuffHP
12Indian xtremeHP


Supersport 3,6 ton beloftenniveau

Struijs verzorgde een fraaie start met een dikke full pull helaas ging de sleepwagen wel een tandje zwaarder, maar wat een run. Van Dijk wist de turbo niet draaiende te houden en waaide uit. Blue Brother reed een voortreffelijke run echter kwam de combinatie 27cm te kort op een full pull. Running Deere wist ook de goede sporen te vinden, maar hield de trekker voet bij stuk in de 105 meter. Ron Deere maakte een dikke full pull, dus zat het met de afstelling wel goed. Zetor Power had problemen om alle zuigers te laten praten en kreeg de boel niet lekker lopend, twee pogingen om te vertrekken en moest met tegenvallend resultaat de baan verlaten. Blue Power vergiste zich in de versnelling voor deze avond en was de koek op in het 40 meter gebied. Struijs moest zijn proeftrek over doen en deed zijn full pull van de eerste run even dunnetjes over. Van Dijke had ook hetzelfde probleem als zijn eerste run en waaide nu zelfs eerder uit. Twister zette ondanks een onrustige start zich voorlopig bij de finale. Superman mocht als enige bij schrijver aanhaken, helaas kwamen ze net wat te kort in de laatste meters om een gevaar te vormen voor de vier finalisten. De finale ging van start met Blue Brother, deze wist een erg scherpe eerste afstand neer te zetten. Running Deere moest zoeken naar de goede grip en kwam net wat te kort op zijn voorganger. Struis deed zeer zijn best en perste het laatste pktje uit het blok, maar ook hier verloor de trekker de grip en ging door de knieeen. Twister deed ook een verwoede poging, maar ook deze poging strandde voor de afstand van Blue Brother te bereiken. Blue Power en Smokey Deere deden nog even een run na afloop als kersje op de taart. Eerste was dus Blue Brother gevolgd door Ron Deere en Struijs.

NTTO Outdoor IJzendoorn 3,6 ton Supersport


Nr Tractor Chauffeur Woonplaats Run 1 Run 2 Finale
1Blue BrotherPeter de HondOud-Vossemeer109.7398.10
2Ron DeereRon PoppelaarsZundert110.0097.36
3StruijsPascal StruijsSchijf110.0094.83
4TwisterLammert de ZwaanHulshorst106.8790.50
5The Running DeereLammert Mooiweer't Harde105.16
6SupermanBart van EngelenDoornspijk91.48
7Van DijkeJan van DijkeOud-Vossemeer58.93
8Blue PowerWilliam KikNieuwerkerk43.42
9Zetor PowerEvert van PanhuisNunspeet29.48
99La PiccolaTjeerd ZijlstraAugustinusgaDNS


Sport Trucks

Vrijdagavond 22 juni tijd om te gaan truckpullen in IJzendoorn. Een locatie die voor vele dicht bij huis ligt dus zijn de sporttrucks bijna allemaal aanwezig. De eerste ronde verliep voor 6 van de 10 deelnemers goed want die reden allen een full Pull. De beste van de rest was Double Trouble die op 108.48 meter bleef steken iets wat we niet gewend zijn van de Iveco. Smokin Griffin moest genoegen nemen met een afstand van 102.45 meter en van Dodeweerd uit Dodewaard die kwam 81.32 meter ver. Shavepower de grijs/groene MAN uit het verre Zwartewaal kampte met koppelingsproblemen en we konden niets anders dan 34.72 meter noteren. Toen was het finale tijd en Iron Man mocht de te kloppen afstand neerzetten. Deze run leverde hen 89.25 meter op en het was goed te zien dat de sleepwagen fiks zwaarder afgesteld was. Versteeg Uddel heeft de volvo weer beter aan het lopen en die ging zijn voorganger voorbij en 95.99 meter stond er op het ABC scherm. Dark Tornado had een hele mooie1e run en nu kwamen ze helaas niet verder dan 85.31 meter. P. Bos veevoeders zette het Dafje helemaal op rechts, had de gang er weer goed in en iets voorbij de 90 meter gingen ze de baan uit en volgde er een diskwalificatie. Bad Bull de mat zwarte volvo reed een hele mooie run en met 96.69 meter konden ze niet anders dan dik tevreden zijn. Als laatste de bijschijver van Bentum uit Barneveld. Jan had al zijn voorgangers zien rijden, koos het juiste spoor en ging de een na de ander voorbij en neemt met een afstand van 98.23 meter zelfs de overwinning mee naar huis. Nr 2 in IJzendoorn bij de sporttrucks was Bad Bull en Team Versteeg Uddel was goed voor plaats 3.Sporttrucks IJzendoorn 2018


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Van Bentum110,0098,23
2Bad Bull110,0096,69
3Team Versteeg Uddel110,0095,99
4Iron Man110,0089,25
5Dark Tornado110,0085,31
6P. Bos veevoeders110,00DISK
7Double Trouble108,48
8Smokin' Griffin102,45
9Van Dodeweerd81,32
10Shave Power34,72


Light Modifieds II

Vanwege flink wat schades was het deelnemersveld aardig uitgedunt. 4 light modifieds stonden klaar voor het slotaccoord van een mooi avondje tractorpulling in IJzendoorn. De Jong Special en Hot Art opende de strijd met beide een full pull. De sleepwagen stond in een keer goed afgesteld dus kregen de bezoekers een mooie afsluiting. Ook Asterix wist zich bij de eerder gereden full pulls te scharen en was het tijd voor de laatste in de kwalificatie, verreden door Mad Max. Uiteraard wist Arne Liefooghe zich bij de andere drie te voegen en kreeg men een mooie finale met 3 stuks vanwege afmelding van Hot Art. De Jong Special was de eerste en zette wel een hele dikke afstand neer. Asterix en Mad Max volgden maar konden hier niet meer aan tippen. De Jong Special eindigde hierdoor als eerste, gevolgd door Asterix en Mad Max.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1DeJongSpecial110,00103,24
2Asterix110,0083,77
3Mad Max Stage 5 (B)110,0038,62
4Hot Art110,00DNS
5'One Dirty Doz 'n DNS