x
x
x
x

Nieuws 2020
Trucks

Nieuwelingen op het podium

18-07-2019

Op de 19e Beach Pull op Strand Nulde lukte het thuisrijder Couzijn van Heuvelen om zijn nieuwe Uncle Ducky op zaterdag meteen naar het podium te rijden. Ook de nieuwe VSP LSS met rijder Lille Bjorn uit Denemarken verraste vriend en vijand door een eerste plaats bij de Limited Superstocks. De nieuwe superstock Xtreme Deer van de combinatie Koebrugge/Broeks maakte in Putten evenzo zijn debuut. Die werd geplaagd door pech al lieten ze buiten mededinging zien dat er veel vermogen inzit. Met deze nieuwe exponenten wordt in verschillende klassen de lat weer hoger gelegd.

Door Dictus Hoeksma, Marco Schulenbarg, Gerald Verweij en Dennis Vos


Superstocks

De superstock klasse werd in Eurocup verband verreden. Als eerste starter in dit grote deelnemers veld was de All or Nothing. Die op Pro Puller banden meteen een full pull reed. De sleepwagen bleef in deze afstelling staan. Red Fever kwam vervolgens tot twee keer toe niet goed weg. Een afstand van nog geen 30 meter was niet wat de Engelsen er van verwacht hadden. Joey de Pijper zette de European Maid in een mooie balans over de 100 meter neer. Beide Zeinstra tractoren staan sinds de demo in het Duitse Anholt op Mitas banden. Dat deze banden veel grip hadden was duidelijk te horen in het motor toerental. Deze ging aan het einde van de run het toerental wat naar beneden. Toch stonden beide Zeinstra tractoren in de finale. Bij de Hurricane had men het vermogen wat terug geschroefd en de trekhaak 4 cm laten zakken om de neus van de Fendt niet te hoog te laten komen. De neus van de grijze Fendt bleef nu wel laag en aan het eind bleek er toch net te weinig snelheid in te zitten voor een fullpull. Wel was er een full pull voor Incredible Deere. Wildcat was op weg naar die full pull toen het vermogen ineens weg viel. Een riem die de brandstofpomp aandreef was gebroken. In de finale zette de Rabbit Gn Mad met de voorwieltjes net boven de grond een mooie afstand neer. European Maid moest hier ruim anderhalve op toegeven. Bij Dn Aerdvruter lijken de motorproblemen verleden tijd. Met een derde plaats in dit sterke deelnemersveld was het team dan ook zeer tevreden. De motor van Green Gangster Deere ging in de finale flink onderuit waardoor een podium plaats buitenbereik bleef. Newborn Deere deed het iets beter en eindigde op een vierde plaats. De beide tractoren van de familie Kools eindigden op plaats 6 en 7. Waarbij Naomi Kools de Interaction net voor de All or Nothing neerzette.
2019 Putten Superstocks


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Rabbit G'n Mad (DK)F.P.97.91
2European MaidFP96.14
3Sømælk d'n AerdvruterF.P.94.95
4Zeinstra Newborn DeereF.P.93.38
5Zeinstra Green Gangster DeereF.P.92.92
6Interaction 2.0F.P.92.90
7All or NothingF.P.92.63
8You Never Know (N)FP90.16
9Evert Hammink Incredible DeereF.P.87.14
10Terminator F.P.disk
11Hobo (DK)98.23
12Hurricane96.88
13Yellow Dream (D)96.39
14Engine2repair Wildcat 286.79
15Red Fever (GB)27.99
16Trackpointer Blue Thunder26.67
17Rabbit G'n Wild (DK)0.71
18Xtreme Deer0.18


Modifieds

Klokslag om 15:00 begint de Modified, en hoe! MPM Seaside Affair zet een keurige afstand op het scorebord van exact 120 meter. Voor een lichtere sleepwagen gaat de Eager Beaver naar een keurige full pull. VSP Bits n Pieces kan helaas niet uit de verf komen en raakt gediskwalificeerd doordat de rechter lijn werd getoucheerd. Willem Dingerink vliegt met de Inter-Techno Lambada naar de full pull en datzelfde doet The Judge in ongekende stijl. Super Kasper kan met schade naar huis want wordt afgevoerd met een kraan. Seaside Affair krijgt in de herkansing van de proeftrek geen fullpull voor elkaar, Rising Star krijgt dit ook niet voor elkaar. Laatste in de kwalificatie is Black Cat gaat met een motor minder niet naar de finale. De finale bestaat dus uit 4 finalisten. De Eager Beaver zet de eerste afstand neer rond de 95 meter maar Willem Dingerink laat zien dat Lambada ruim over deze afstand heen kon gaan. The Judge gaat naar een mooie 103 meter en als laatste mag Argos Oil Whispering Giant aanhaken, maar deze kan geen overwinning behalen maar mag met de derde prijs naar huis.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno LambadaF.P.108.90
2The JudgeF.P.103.23
3Argos Oil Whispering GiantF.P.96.88
4Eager BeaverF.P.95.61
5Rising Star106.99
6MPM Seaside Affair105.97
7Black Cat101.48
8Super Kasper67.47
9VSP Bits'n Piecesdisk


Light Modifieds I

Telt de light modified competitie in de Grand National slechts 7 deelnemers, in Euro Cup verband gaat het om 21 tractoren. Om met zo'n aantal een goede sleepwagenafstelling te krijgen is dan ook geen sinecure. De eerste run met Wingsprayer Rocket Sience met een verse motor leverde blijde gezichten op bij team en fans, maar de wedstrijdleiding vond dat een full pull teveel van het goede was. Met Black Power stond de wagen goed. Het was geen afstelling waarbij cadeautjes worden weggegeven, vond speaker Erik van Oosterhout en daarmee was niks teveel gezegd. De echte krachtpatsers kregen de Keep Moving Orange wel voorbij de 100 meter, de rest haakte af. De beide Engelse machines The Knight en On the Limit kwamen vermogen tekort. Allebei hebben ze Nederlandse roots, de eerste van Seaside Affair en On the Limit van Gerard Jonkmans No Illusion. Bij IJsseldelta PoweRR dachten ze met een opvoerpomp die de verkeerde kant opdraaide het lek te hebben gevonden. Niets was minder waar want de Griffon had er wederom geen zin in. De vernieuwde Asterix tipte met een mooie balans de 90 meter aan. Een correctie bij de start deed Russian Roulette XL op het eind tekort komen. Ook Eurol Bandit ging niet in rechte lijn over de baan en kon na 1 run weer opladen. Met 5 full pulls stond het vele publiek een mooie finale te wachten. Daarin zat ook thuisrijder en debutant Uncle Duck. Green Monster Stage V opende de pull off vanaf de linkerkant, schoot naar het midden en eindigde ook weer links. De vraag was hoeveel de Duitsers met die correcties hadden ingeleverd. Gators kon vanwege een weggeblazen koppakking geen vervolg geven aan de geweldige full pull in de eerste omloop en dat was jammer. Ook Black Power haakte af en wel om een gebroken blowerbelt, al gaf Poul Ager Jensen nog wel even gas om zo in punten hoger te eindigen dan zijn landgenoot. Startte Wicked Screamer in de eerste run van rechts, nu ging het vanaf links en die tactiek pakte goed uit want de vlag werd een metertje verzet. Door enige onbalans zette Uncle Duck de derde afstand neer, maar Couzijn van Heuvelen was dik tevreden. "Het is prachtig dat het hier in Putten al lukt. Op je thuiswedstrijd meteen op het podium, dat is het mooiste wat er is", vertelde Couzijn die daarna meteen zijn pijlen richtte op zijn mini Lucky Ducky. light.mod.Putten2019


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Wicked ScreamerF.P.98.60
2Green Monster Stage V (D)F.P.97.88
3Uncle DuckFP85.14
4Black Power (DK)F.P.4.33
5Gators (DK)F.P.0.00
6Russian Roulette XL98.52
7Eurol Bandit96.57
8Wingssprayer Rocket Science95.78
9Team XL (S)95.44
10Roude Leiw Junior (LUX)94.79
11Never Satisfied (N)91.31
12Asterix91.27
13Elkær Metal Boy (DK)88.76
14Truck Power (DK)87.49
15Woody Woodpecker83.96
16Green Spirit VII83.80
17On The Limit (GB)82.60
18The Knight (GB)81.90
19Mad Max Stage 5 (B)69.15
20IJsseldelta PoweRR37.00


Limited Superstocks

Destiny heeft de proeftrek komt niet uit de verf tijdens de proeftrek maar Easy Rider laat het publiek in Putten zien wat een dikke fullpull inhoudt! De show met de Limited Superstock tractor gaat verder met Brothers Toy alleen die kunnen in de eerste poging niet uit de verf komen. Navigator en No Surrender zijn de twee volgende deelnemers die aanhaken. VSP LSS met rijder Lille Björn heeft een fantastische run en de Ursus uit Denemarken kan rekenen op een applaus vanuit het publiek. Rough and Tumble gaat met een mooie rookpluim naar bijna 105 meter, Destiny krijgt ook in de twee poging de wielen niet goed rond en eindigt nog voor de 45 meter. Easy Rider krijgt in de definitieve sleepwagen afstelling een fullpull op het score bord, iets wat Brothers Toy niet lukt in de herkansing. Snoopy kan geen fijne run maken wat Moving Mountains wel kan. iessel diesel moet genoegen nemen met een plaats buiten het podium. Ruff Stuff gaat zeer gecontroleerd buiten de baan en is dus gediskwalificeerd en zodoende is het tijd voor de finale. Lille Björn rijdt zich naar de eerste plek en neemt dus de beker mee naar Denemarken.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1VSP LSSFP123,78
2Moving MountainsF.P.109.10
3Rough and Tumble104.8999.67
4Easy RiderF.P.DNS
5No Surrender102.95
6iessel diesel101.99
7Navigator84.68
8Destiny43.50
9Snoopy30.52
10Brother's Toy5.58
11Ruff Stuffdisk


Mini Unlimiteds

Bij de mini unlimiteds stonden 21 deelnemers op de startlijst. De eerste die van start mocht gaan was de Noorse Blower Power. Deze reed meteen over de 100 meter heen. De sleepwagen bleef in deze setting staan. De Deense Blacksmed komt wat moeilijker weg en komt toch nog heel wat vermogen tekort om in de buurt van zijn voorganger te komen. Swedish Iron Toy heeft vermogen genoeg voor een top klassering. Maar krijgt het vermogen niet aan de grond en eindigt rond de 60 meter. Verwacht werd dat de Bobcat Jr een fullpull zou rijden. De eindigde rond de 100 meter. Volgens de afstandmeting was het niet genoeg voor een finale. Normaal gesproken is de balans van The Riddle vaak in orde. Deze keer was de balans niet zo. Het was een wat wilde rit daardoor viel de afstand ook flink tegen. Halverwege de klasse begon het wat te motregenen. De baan kon nog wel iets hebben. Maar ook niet te veel. Martin Westhoff kwam met de Top Dog heel ver, maar niet ver genoeg voor een finale. Groundshaker met Erwin Pepping achter het stuur had een mooie start, en even leek het een full pull te worden. Aan het eind was er de grip weg en werd het uiteindelijk plaats vijf. Remi Vreemann liet zien dat er met de Vampire ook in europa rekening mee gehouden moet worden. Net geen full pull maar genoeg voor een tweede plaats. Als laatste starter was de Backdraft aan de beurt. Een gescheurd inlaat spruitstuk maakte een goede pull onmogelijk.
2019 Putten Mini Unlimited


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Blower Power (N)F.P.
2Vampire99.83
3Bobcat Jr99.74
4Top Dog98.20
5Ground Shaker97.92
6Hella Lambada IX96.33
7Lucky Ducky95.37
8Let's Try94.36
9The Riddle91.21
10Reny Mission Impossible88.52
11Burning Massey (S)85.28
12The Challenger84.27
13Blacksmed (DK)82.42
14Exception82.33
15The Hornet77.69
16Hot Head (D)70.26
17Dirty Herrie70.25
18Swedish Iron Toy (S)59.18
19Poker Face57.34
20Wild Thing (S)43.09
21Backdraft27.58


Two Wheel Drives

Proeftrek wordt gedaan door de mannen uit Strijen met de Bad Habit welke een ruime fullpull noteren. Met een verzwaarde sleepwagen gaat de Inter-Techno Predator de afstand van ruim 107 meter. Sledge Hammer krijgt de trekker niet snel genoeg in de toeren en kan geen finaleplaats afdwingen. Linda Jonkman met de No Illusion gaat naar een keurige 105 meter, Rattle n Hum komt los van de trekhaak en kan zodoende geen behoorlijke run maken. Bad Habit gaat met een solide run naar de finale. In de finale raakt Inter-Techno van de baan. BK Power doet in de finale goede zaken en na No Illilusion en Bad Habit is de definitieve uitslag als volgt;


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1BK Power104.96103.72
2Bad HabitF.P.99.93
3CL Coatings No Illusion105.3898.00
4Inter-Techno Predator107.82disk
5Sledge Hammer96.63
6Rattle and Hum46.50


Sport Trucks

Shavepower trapt de sport klasse trucks af, deze volle klasse brengt ons vervolgens Smokin Griffin en Bad Bull op de baan. P. Bos krijgt het publiek op de banken met een mooie run. Datzelfde doet ook Double Trouble, Van Dodeweerd bijt zich stuk op 70 meter en in de herkansing van Shave Power gaat de MAN V10 naar een solide 109 meter. Dat het team van Smokin Griffin blij is met een fullpull kan je aflezen van de gezichten als ze retour rijden bij Anne in de cabine van de Iron Man is de glimlach iets minder want ze komt net te kort voor de finale. Dark Rumble haakt na een lange tijd weer aan en doet dat niet onverdienstelijk. De finale wordt afgetrapt door de DAF van P. Bos. met 97,19. De sleepwagen heeft rond de 70 meter 1 centimeter meer mes gekregen en de volgende die dat voelt is Double Trouble. Daarna volgt Shave Power en Smokin Griffin.


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1IVS RhinoRocketFP94.43
2Van Vlastuin AgroFP92.26
3White Horse IXFP80.62
4Vdb Staalbouw108.8579.52
5Volvo FH16 Harskamp102.71
6Dark Tornado96.12
7Blue Legend94.60
8De Manne van Janne 294.01
9TV Kar77.75
10Van Heugten Transport77.63
11Trek Mack75.06
12Heavy Boys Toys40.08


Unlimiteds

In de afsluitende unlimited klasse stond de Keep Moving Orange dusdanig afgesteld dat ze lekker hard over de baan naar een full pull gingen. VSP Bits 'n Pieces was de enige die in de tweede ronde ontbrak. Daan Veldhuizen moest de twin flink corrigeren en dat kostte meters. In de finale ging MPM Seaside Affair in een prachtige balans over de baan. Toch zag Wim Dingerink kans om die afstand nog met bijna 10 meter te overklassen. De banen in Putten leken geknipt voor Inter-Techno Lambada want pa Willem acteerde eerder op de dag ook al op een grootse manier. Dat Wim de lat hoog had gelegd ervoer ook Bertus Boer want die kwam er met Bobcat Sr. niet bij in de buurt. Het is de vraag of Bertus daar wakker van zal liggen, want hij komt zo op het oog met een nog in tact zijnde achteras thuis en dat is dit seizoen wel anders geweest. Argos Oil Whispering Giant nestelde zich met een vlekkeloze run tussen de beide giganten in, terwijl Komeco Simply Irresistible Rick Kramer een plaatsje deed zakken. Rising Star mocht het karwei afmaken en ging schuin over van rechts naar links. Het vele remmen deed Jan Bosman in de achterhoede belanden. Willem Dingerink zei extra blij te zijn voor Wim want die had de hele nacht doorgewerkt om een lager in de achteras gerepareerd te krijgen. "Deze beloning komt hem toe." Met nog 2 demoruns van Brother's Toy en Xtreme Deer was de strijd op de zeezijdebaan om half elf gestreden. De pro stock klasse op de andere baan was toen nog volop in de strijd voor een finaleplek. unlimPutten2019


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1Inter-Techno LambadaFP98.23
2Argos Oil Whispering GiantF.P.97.66
3Bobcat SrF.P.93.80
4Komeco Simply IrresistibleF.P.90.97
5MPM Seaside AffairF.P.89.14
6Rising StarF.P.84.72
7VSP Bits'n Pieces82.10


Prostocks I


Nr Tractor Run 1 Run 2 Finale
1RockyF.P.99.19
2Neighbours NightmareF.P.96.56
3Next SensationFP94.39
4DieselrossF.P.93.70
5DPP RednexF.P.87.72
6AppypowerF.P.50.33
7KAWE Runaway DeerF.P.0.92
8Extreme Temptation104.06
9HyTec Red Neck101.08
10Lady Green94.76
11Mud Patrol21.32
12Dams RoosterHP